Ulkomaat

Trumpin valinta sai vastustajat kadulle, protestoijat kantoivat USA:n lippuja ylösalaisin

Trumpin valinta ei ollut kaikkien amerikkalaisten mieleen. Protestimarsseja on ollut useissa kaupungeissa. KUVA: PETER FOLEY / EPA
Ulkomaat 10.11.2016 2:47 | Päivitetty 10.11.2016 6:41
STT, Kaleva

Yhdysvalloissa ihmisiä on kerääntynyt protestoimaan tulevaa presidenttiä Donald Trumpia vastaan. Esimerkiksi New Yorkissa Guardianin mukaan tuhannet protestoijat ovat tukkineet Fifth Avenuen Trump Tower -tornitalon edustalla. Aiemmin muun muassa ABC7 News -uutiskanavan toimittaja kertoi Twitterissä, että Trump-hotellin ympärille kerääntyneet ihmiset liimasivat hotellin seinään julisteen, jossa on piirros Trumpista ja sana viha.

NBC New Yorkin mukaan protesti alkoi Manhattanilla sijaitsevalla Union Squarella, jonne oli alkuun kerääntynyt yli 400 ihmistä. Myös toinen protestoijien ryhmä kerääntyi Manhattanilla samaan aikaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan useita satoja ihmisiä kokoontui myös Valkoisen talon edustalle. Protestoijat kritisoivat iskulauseissa Trumpia muun muassa seksismistä ja rasismista. Protestoijat kantoivat kylttejä, joissa luki muun muassa "Meillä on ääni" ja "Koulutus kaikille".

Ihmisiä kerääntyi myös Trump Tower eteen New Yorkissa. 

Yksi protestin järjestäjistä, MoveOn.org -kansalaisjärjestöön kuuluva Ben Wikler, kertoi AFP:lle, että protestoijia tulee sadoista eri yhteisöistä ympäri maata.

- Ihmiset ovat peloissaan, Wikler sanoi AFP:lle.

- Olemme täällä, koska emme ole yksin näinä synkkinä hetkinä.

Seattlessa viittä ammuttiin, poliisin mukaan ei yhteyttä protesteihin

Guardianin mukaan ihmisiä on kerääntynyt protestoimaan myös Chicagossa, Oaklandissa, Philadelphiassa ja Seattlessa.

Seattlen poliisi kertoi Twitterissä, että viittä ihmistä ammuttiin keskiviikkona Westlakessa. Seattlen protestit alkoivat Westlakesta. Myöhemmin poliisi kuitenkin kertoi Twitterissä, ettei se epäile ampumisien liittyvän mielenosoituksiin. Tutkinta on vielä kesken. Tiettävästi kaksi ihmistä haavoittui hengenvaarallisesti ampumisessa.

Kaliforniassa opiskelijat ovat taas järjestäneet mielenilmauksia kampuksilla, AFP kertoo. Lisäksi Los Angelesissa sadat teini-ikäiset ja nuoret aikuiset osoittivat mieltään kaupungintalolla huutaen iskulausetta "Ei minun presidenttini". Oregonissa puolestaan protestoijat tukkivat liikennettä kokoontuessa mielenosoitukseen. AFP:n tietojen mukaan paikalla oli ainakin 300 ihmistä ja tiettävästi myös Yhdysvaltojen lippuja on sytytetty tuleen. Lisäksi esimerkiksi Pennsylvaniassa yliopisto-opiskelijat marssivat Trumpia vastaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eli nyt riehuvat Clintonin kannattajat. Nehän ne ovat riehuneet koko ajan. Se on vain "unohtunut" uutisista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odottakaapa, mitä sitten tapahtuu, kun Trumpia äänestäneet huomaavat tämän bluffanneen suurimmassa osassa lupauksiaan. Sitten myös he ovat suurin joukoin kadulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta pelottavinta on se että on tahoja jotka eivät hyväksy demokraattista vaalitulosta. Eliitti ja valtamedia saivat propagandastaan huolimatta kunnon näpäytyksen, tuntuu käyvän kipeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan näin. Yhtä hyvin voitaisiin "epäsopivia" ehdokkaita kieltää osallistumasta vaaleihin, jos kerran heitä äänestävät toimivat väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kansa jakautuu aikalailla tasan kahtia äänestystilanteessa niin aina on puolet niitä jotka ovat tyytymättömiä. Eikö tämä ole itsestään selvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin voitto vaaleissa oli vastaus poliittisen eliitin mädännäisyyteen. Eihän mitään tapahdu kun poliittiset päättäjät jatkaa samalla linjalla, minulle ensin, ja kansa saman aikaisesti näivettyy. Samalla tavalla kävi meidän eduskuntavaaleissa, jytky tuli. Samanlaista keuhkoamìsta oli meilläkin, miten nyt kun perus suomalaiset pääsee hallitukseen. No miten on käyny, perussuomalaiset ovat kiitettäväsri ottaneet paikkansa, eivätkä ainakaan vielä ole nahkaansa myyneet. Samanlainen tulee olemaan Trumpin matka. Olihan Jenkeissa toisenluokan näyttelijä josta tuli lähes ykkösluokan pressa (Ronald Reigan). Poliittinen eliitti sai nyt nenilleen ja se on hyvä, katotaan miten Trump alkaa asioita hoitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä se me media jälleen kerran menee retkuun. Ei nämä muutamat ihmiset halua muuta kuin päästä esille tieodotusvälineiisiin. Hyvin näyttää vanha temppu toimivan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi nyt hyvänen aika sentään. Mikä ihme siinä ei nyt muka sitten kelpaa? Trump poistaa köyhiltä ja vähävaraisilta tuloverotuksen kokonaan ja keskiluokan tuloverotus laskee 15%:iin. Trumpin maailmassa vain rikkaat maksavat paljon veroja. Ettekö te tätä tienneet vai tuleeko uutena asiana? No olisiko kannattanut hakea ne uutiset itsenäisesti internetistä eikä vain tyytyä valtamedian tarjoamaan valheelliseen "Trump-pakettiin"? Siis tästä alkaa nyt niin uskomaton matka kohti tulevaisuutta, että olen valmis nimittämään tulevaisuuttamme utopiaksi aikuisten oikeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Säälittävää että Suomen vihersuvakkitoimittajat eivät voi tunnustaa häviötään. Amerikan kansa äänesti ja pulinat pois! Suomen kansa tekee saman seuraavaksi niin päästään teistä valheiden kirjoittajista ja korostajista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä vaalien aikaan kovasti hoettiin: "Tulos tai ulos!". Ei ole tulosta tullut, ei muuta kuin ulos ja pulinat pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä on populismi? Mukavia valheita, jotka eivät ole todellisuussa toteutettavia, sehän se määritelmä on. Ei se ole kenenkään aikuisen eikä psyykkisesti tasapainoisen ihmisen tie, vastuullisen ja harkitsevasti ajattelevan, todellisuudentajua omaavan. Ei kai kenenkään kehitystaso Suomen kaltaisessa edes suht koht sivistysmaassa ole niin alhaalla, ettei tuota käsitä ja hahmota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
11:26
Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin koronaviruksen vuoksi
10:57
Oulun yliopistossa kehitettiin uusi ekosementti, joka vähentää sementin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – raaka-aineena teollisuuden jätettä
10:36
Analyysi: Venäläiset luulivat, että aids on lyöty – suosittu tubettaja kuitenkin paljasti karun tilanteen
10:30
Oulun kaupunginkirjastolla oli ennätysten vuosi – kävijämäärä lähestyy kahta miljoonaa
10:10
Kirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä - "Voivat aiheuttaa meille hallitsemattomia painajaisia"
10:01
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
33
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
27
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
19
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
14
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
11
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
11
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

208 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pandemia tulee oletko valmis?

Pelonlietsonta on nykyajan muoti-ilmiö. Ilmeisestti lietsojat pyrkivät korottamaan sillä itsetuntoaan Lue lisää...
näkee, että

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image