Ulkomaat

Trumpin Twitter-ryöpytyksen kohteeksi joutuneet naiset: Älkää nielkö syöttiä

Demokraattien kongressiedustajat Rashida Tlaib (vas.), Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez ja Ayanna Pressley kertoivat maanantaina pitävänsä presidentti Donald Trumpin tviittejä häiriötekijänä. KUVA: JIM LO SCALZO
Ulkomaat 16.7.2019 13:48
Lea Peuhkuri, Reuters

Yhdysvalloissa neljä kongressiedustajaa on kehottanut amerikkalaisia olemaan välittämättä presidentti Donald Trumpin tviiteistä.

Kongressiedustajat Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley ja Rashida Tlaib ovat joutuneet Trumpin käsittelyyn tämän tviiteissä, joita on laajasti pidetty rasistisina.

Demokraatteja edustavien naisten mukaan Trumpin tviitit ovat häiriötekijä, eikä amerikkalaisten "tulisi niellä syöttiä". Asiasta kertovat muiden muassa uutistoimisto Reuters ja BBC.

Trump herätti huomiota sunnuntaina tviittaamalla muun muassa, että naiset "tulivat alun perin maista, joiden hallitukset ovat täysin ja totaalisen katastrofaalisia" ja että he voivat lähteä.

Trump ei nimennyt tviiteissään neljää kongressiedustajaa, mutta kontekstista voi selvästi päätellä hänen tarkoittavan kyseisiä naisia.

Kolme naisista on syntynyt Yhdysvalloissa. Ilhan Omar syntyi Somaliassa, mutta tuli Yhdysvaltoihin lapsena.

Ensimmäisen kauden kongressiedustajat sanoivat tiedotustilaisuudessa maanantaina, että he haluavat viedä huomion takaisin presidentin harjoittamaan politiikkaan.

– Tällainen on vain häiriötekijä, joka vie huomiota (Trumpin) hallinnon kaaoksesta ja korruptiosta, Ayanna Pressley sanoi BBC:n mukaan.

Heidän mukaansa presidentin linjaukset maahanmuutosta, terveydenhuollosta ja verotuksesta ovat epäonnistuneet.

Omar ja Tlaib puolestaan kertasivat vaatimuksensa siitä, että Trump pitäisi erottaa virastaan.

Trump vastasi kongressiedustajien arvosteluun uudella kärjellä maanantaina:

– Jos ei ole tyytyväinen Yhdysvalloissa ja jos valittaa koko ajan, asia on yksinkertainen: voi lähteä, Trump sanoi Valkoisessa talossa Reutersin mukaan.

Trumpilta kysyttiin, oliko hän huolestunut siitä, että jotkut pitivät kommenttejaan rasistisina ja että valkoista ylivaltaa haluavat ovat samaa mieltä hänen kanssaan.

– En ole, koska monet ihmiset ovat samaa mieltä kanssani, Trump vastasi.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi sanoi, että demokraatit aikoo julkaista Trumpin "muukalaisvihamieliset tviitit" tuomitsevan lausunnon.

MAINOS

Kommentoi

Syy miksi Trump sanoi noin on vaalitaktiikkaa. Trump haluaa, että oikeistodemarit alkavat puolustella sosialistisiipeä, antaa heille näkyvyyttä ja samalla saa demokraattien näyttävän sosialistipuolueelta (vaikka vastaehdokas olisi jokin oikeistodemari kuten Warren tai Biden eikä Sanders). Mitä kaikki suomalaiset eivät ymmärrä Yhdysvaltojen politiikasta on se, että merkittävä osa demokraattien äänestäjistä ei halua sosialismia. Kamala Harris nimenomaan kielsi olevansa sosiaalidemokraatti kun häntä sellaiseksi vihjattiin. Ei siis edes sosialisti vaan Suomessa tavanomaseilta kuulostava sosiaalidemokraatti koska se leima ei miellytä kaikkia äänestäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin kehotus näille kongressiedustajille mennä kolmannen maailman maiden ongelmia parantamaan on yritys kyseenalaistaa näiden edustajien oikeutus toimia amerikkalaisena kongressiedustajana.
Siksi sitä pidetään rasistisena.

Vähän sama kun lappilaisen edustajan pitäisi ensin hoitaa kotikuntansa asiat kuntoon, ennen kuin tulee eduskunta talolle edustamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea on kunnioittaa tällaista aivopieruja julkaisevaa presidenttiä. Jos maahanmuutajia aletaan karkottamaan, joutuu myös Melania vanhempineen lähtemään takaisin Sloveniaan. Hyvää Trumpissa on se, että pitää sairaalloisesti kiinni vaalilupauksistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:han maahanmuuttajana voin yksinkertaisesti sanoa että Trump tekee erinomaista työtä. Maan asiat eivät ole olleet mies muistiin niin hyvillä raiteilla. Trumpin kannatus noussut josta ei Suomessa uutisoida,
tietää helppoa siirtymistä seuraavalle 4 vuodelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump kylläkin twiittasi sunnuntaina mikseivät he käy ensin korjaamassa "omien" maiden hallintoja ja tule sen jälkeen näyttämään miten USA:ta tulisi johtaa eikä "lähteä". No mutta yleltähän tämäkin juttu on kopioitu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassahan Trump on. Ei taida olla asiat paremmin maissa, missä heidän juurensa ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös melkein kaikkien amerikkalaisten juuret ole jossain muualla kuin Amerikassa? Myös irlantilais-amerikkalaisten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

84
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
55
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
22
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
22
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
18
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image