Ulkomaat

Trumpin Twitter-ryöpytyksen kohteeksi joutuneet naiset: Älkää nielkö syöttiä

Demokraattien kongressiedustajat Rashida Tlaib (vas.), Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez ja Ayanna Pressley kertoivat maanantaina pitävänsä presidentti Donald Trumpin tviittejä häiriötekijänä. KUVA: JIM LO SCALZO
Ulkomaat 16.7.2019 13:48
Lea Peuhkuri, Reuters

Yhdysvalloissa neljä kongressiedustajaa on kehottanut amerikkalaisia olemaan välittämättä presidentti Donald Trumpin tviiteistä.

Kongressiedustajat Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley ja Rashida Tlaib ovat joutuneet Trumpin käsittelyyn tämän tviiteissä, joita on laajasti pidetty rasistisina.

Demokraatteja edustavien naisten mukaan Trumpin tviitit ovat häiriötekijä, eikä amerikkalaisten "tulisi niellä syöttiä". Asiasta kertovat muiden muassa uutistoimisto Reuters ja BBC.

Trump herätti huomiota sunnuntaina tviittaamalla muun muassa, että naiset "tulivat alun perin maista, joiden hallitukset ovat täysin ja totaalisen katastrofaalisia" ja että he voivat lähteä.

Trump ei nimennyt tviiteissään neljää kongressiedustajaa, mutta kontekstista voi selvästi päätellä hänen tarkoittavan kyseisiä naisia.

Kolme naisista on syntynyt Yhdysvalloissa. Ilhan Omar syntyi Somaliassa, mutta tuli Yhdysvaltoihin lapsena.

Ensimmäisen kauden kongressiedustajat sanoivat tiedotustilaisuudessa maanantaina, että he haluavat viedä huomion takaisin presidentin harjoittamaan politiikkaan.

– Tällainen on vain häiriötekijä, joka vie huomiota (Trumpin) hallinnon kaaoksesta ja korruptiosta, Ayanna Pressley sanoi BBC:n mukaan.

Heidän mukaansa presidentin linjaukset maahanmuutosta, terveydenhuollosta ja verotuksesta ovat epäonnistuneet.

Omar ja Tlaib puolestaan kertasivat vaatimuksensa siitä, että Trump pitäisi erottaa virastaan.

Trump vastasi kongressiedustajien arvosteluun uudella kärjellä maanantaina:

– Jos ei ole tyytyväinen Yhdysvalloissa ja jos valittaa koko ajan, asia on yksinkertainen: voi lähteä, Trump sanoi Valkoisessa talossa Reutersin mukaan.

Trumpilta kysyttiin, oliko hän huolestunut siitä, että jotkut pitivät kommenttejaan rasistisina ja että valkoista ylivaltaa haluavat ovat samaa mieltä hänen kanssaan.

– En ole, koska monet ihmiset ovat samaa mieltä kanssani, Trump vastasi.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi sanoi, että demokraatit aikoo julkaista Trumpin "muukalaisvihamieliset tviitit" tuomitsevan lausunnon.

MAINOS

Kommentoi

Syy miksi Trump sanoi noin on vaalitaktiikkaa. Trump haluaa, että oikeistodemarit alkavat puolustella sosialistisiipeä, antaa heille näkyvyyttä ja samalla saa demokraattien näyttävän sosialistipuolueelta (vaikka vastaehdokas olisi jokin oikeistodemari kuten Warren tai Biden eikä Sanders). Mitä kaikki suomalaiset eivät ymmärrä Yhdysvaltojen politiikasta on se, että merkittävä osa demokraattien äänestäjistä ei halua sosialismia. Kamala Harris nimenomaan kielsi olevansa sosiaalidemokraatti kun häntä sellaiseksi vihjattiin. Ei siis edes sosialisti vaan Suomessa tavanomaseilta kuulostava sosiaalidemokraatti koska se leima ei miellytä kaikkia äänestäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin kehotus näille kongressiedustajille mennä kolmannen maailman maiden ongelmia parantamaan on yritys kyseenalaistaa näiden edustajien oikeutus toimia amerikkalaisena kongressiedustajana.
Siksi sitä pidetään rasistisena.

Vähän sama kun lappilaisen edustajan pitäisi ensin hoitaa kotikuntansa asiat kuntoon, ennen kuin tulee eduskunta talolle edustamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea on kunnioittaa tällaista aivopieruja julkaisevaa presidenttiä. Jos maahanmuutajia aletaan karkottamaan, joutuu myös Melania vanhempineen lähtemään takaisin Sloveniaan. Hyvää Trumpissa on se, että pitää sairaalloisesti kiinni vaalilupauksistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:han maahanmuuttajana voin yksinkertaisesti sanoa että Trump tekee erinomaista työtä. Maan asiat eivät ole olleet mies muistiin niin hyvillä raiteilla. Trumpin kannatus noussut josta ei Suomessa uutisoida,
tietää helppoa siirtymistä seuraavalle 4 vuodelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump kylläkin twiittasi sunnuntaina mikseivät he käy ensin korjaamassa "omien" maiden hallintoja ja tule sen jälkeen näyttämään miten USA:ta tulisi johtaa eikä "lähteä". No mutta yleltähän tämäkin juttu on kopioitu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassahan Trump on. Ei taida olla asiat paremmin maissa, missä heidän juurensa ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös melkein kaikkien amerikkalaisten juuret ole jossain muualla kuin Amerikassa? Myös irlantilais-amerikkalaisten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:45
Kempeleen Kirin Valtteri Kleemolan elämä jatkuu normaalisti viime kesänä saadusta aivoinfarktista toipumisen jälkeen – "Hieno tunne, kun ensimmäisen kerran sai taas hien pintaan ja pääsi saunomaan" Tilaajille
7:30
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
7:00
"Päässä surisi kuin ampiaispesässä" – Markku Toukola on kärsinyt lähes 20 vuotta piinaavasta vaivasta, joka miltei vie yöunet Tilaajille
7:00
Kävimme tapaamassa protestoivia naisia, jotka ovat laulaneet Delhin mummoprotesteissa jo viikkoja – Intian uusi kansalaisuuslaki jätti muslimit ulkopuolelle Tilaajille
6:43
Koripallolegenda Kobe Bryant kuoli helikopterin maahansyöksyssä
6:24
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
6:00
Holokaustin tapahtumien läpikäynti on paras tapa vakuuttaa nuoriso: ei koskaan enää Lukijalta
34
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
16
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
6
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
5
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
5
Talvinen sää palaa Ouluun: Tällä viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
3
Ravimies Lintilä palasi tuttuun työpaikkaan ja puhuu etätyön puolesta – "Laitosten siirto maakuntiin on hyödytöntä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image