Ulkomaat

Trumpin neuvonantaja: Pohjois-Korean käytös ei voi jatkua

Ulkomaat 16.4.2017 17:03 | Päivitetty 16.4.2017 17:48
STT

Pohjois-Korean "uhkaava käytös" ei voi jatkua, sanoo Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantaja H. R. McMaster.

Hänen mukaansa nyt on olemassa kansainvälinen yhteisymmärrys, mukaan lukien Kiina ja sen johto, jonka mukaan tällainen tilanne ei voi jatkua.

McMasterin mukaan on ryhdyttävä kaikkiin toimiin sotilaallisia lukuun ottamatta tilanteen ratkaisemiseksi rauhanomaisesti.

Etelä-Koreassa vieraileva Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence pitää Pohjois-Korean epäonnistunutta ohjuskoetta provokaationa. Pence lupasi Etelä-Korealle Yhdysvaltain täyden tuen.

- Pohjois-Korean tämänaamuinen provokaatio on tuorein muistutus riskeistä, joita te kohtaatte joka päivä puolustaessanne Etelä-Korean kansan ja Yhdysvaltojen vapautta maailman tällä kolkalla, Pence sanoi amerikkalaissotilaiden pääsiäispäivällisellä Yongsanin tukikohdassa Soulissa.

Pence toi tilaisuuteen presidentti Donald Trumpin tervehdyksen.

- Voin vakuuttaa, että presidentti Trumpin johdolla meidän määrätietoisuutemme ei koskaan ole ollut vahvempi kuten ei myöskään sitoutumisemme historialliseen yhteistyöhön urhoollisen Etelä-Korean kansan kanssa. Teidän ja Jumalan avulla vapaus voittaa aina tällä niemimaalla, Pence sanoi amerikkalaissotilaille.

Etelä-Koreassa on noin 28 500 amerikkalaissotilasta.

Pencen on määrä huomenna tavata Etelä-Korean virkaatekevä presidentti Hwang Kyo-ahn.

Lähde: Koeohjus ei ollut mannertenvälinen

Pohjois-Korea teki epäonnistuneen ohjuskokeen aamulla paikallista aikaa. Ohjuskoe yritettiin tehdä Sinpon alueella maan itärannikolla päivä sen jälkeen, kun Pohjois-Koreassa järjestettiin suuri sotilasparaati maan entisen johtajan Kim Il-sungin vuosipäivän kunniaksi.

Vielä ei tiedetä, minkä tyyppisestä ohjuksesta oli kyse. CBS News -uutiskanavan tavoittaman yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan Pohjois-Korean testaama ohjus ei kuitenkaan ollut mannertenvälinen ballistinen ohjus.

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis sanoo tiedotteessa, ettei presidentillä ole aiheeseen lisättävää. Trump sanoi torstaina, että Pohjois-Korea on ongelma, joka hoidetaan.

Yhdysvaltojen raskaiden pommikoneiden on sanottu olevan Guamilla valmiina iskemään Pohjois-Koreaan. Myös Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että USS Carl Vinson -lentotukialuksen johtama iskuryhmä määrättiin siirtymään lähemmäs Pohjois-Koreaa.

Aiemmin viikolla NBC News uutisoi tiedustelulähteiden perusteella, että Yhdysvallat on valmis tekemään iskun Pohjois-Koreaan, jos viranomaiset saavat varmuuden siitä, että maa aikoo tehdä ydinkokeen.

Jännitteiden kiristyessä Korean niemimaalla Pohjois-Korean ainoa merkittävä tukija Kiina sekä Venäjä ovat kehottaneet osapuolia pidättyvyyteen.

YK:n turvallisuusneuvosto on määrännyt pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan jo kuudesti vuoden 2006 jälkeen, jolloin maa teki ensimmäisen ydinkokeensa. Pakotteet eivät ole saaneet Pohjois-Koreaa lopettamaan ydinaseprojektiaan. Maa on tehnyt viisi ydinkoetta, joista kaksi viime vuonna.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Mitä hullua ne amerikkalaiset sotkevat Jumalankin omiin sotahankkeisiinsa.
Siinä kyllä apu olisi tarpeenkin jos amerikkalaisia sotilaita on vain 28500 Pohjois- Korean 5 miljooaa vastassa. Se määrähän on kuin pieru saharassa. Kyllä siinä Jumalaa kaivataankin avuksi,en kyllä usko että auttaa näitä sotahulluja amerikkalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt täytyy sanoa, että tuo USA on on täynnä hulluja. Ja näyttää että EU:kin kannattaa näitä hulluja. Mitähän tekemistä niillä jenkeillä on tuolla Pohjois-Korean maaperällä tai edes lähistölläkään. Jos se on kiinni jostain ihmisoikeuksista, niin nyt vaan Euroopan sotavoimat ojentamaan Amerikkaa ja vapauttamaan Guantanamon vankileirin vangit, joita pidetään vangittuna ilman, että heitä vastaan olisi nostettu syytettä. Ovat jo olleeet siellä yli kymmenen vuotta, joten Koskenniemi voisi alkaa ajaa asiaa. Pommikoneet valmiiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjoiskorea on uhannut ja uhkaa kokoajan jenkkejä ja kokomaailmaa ydinase kehityksillään. Läskipalleron ainoa tavoite on saada kehitettyä mannertenvälinen ydinohjus. Talipallo ei tajua että vaikka he saisivat yhden lentämään, niin vasta isku tulee olemaan kymmen tai sata kertainen. ja se on Korean ja koko maailman loppu. Mutta ihmisiä ilmeisesti on pallolla liikaa ja valtataistelu on alkanut jota ei voi pysäyttää. sekopäisten valtiopäämiesten on vaikea perääntyä menettämättä kadvoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:00
Suomessa vieraileva Iranin ulkoministeri kritisoi USA:ta ja kutsui ydinsopimusta täydelliseksi
14:52
Gran Canarialla evakuoitu jo noin 8 000 ihmistä maastopalon tieltä
14:27
Oulussa löydetyn hylyn tutkimukset etenevät, mutta ongelmana on miten jäännös säilytetään – "Hylky tuhoutuu helposti nostettaessa kuiville"
14:08
Ylinopeuksia, suojatierikkeitä ja kiinnittämättömiä turvavöitä – poliisin valvonta koulujen lähistöllä johti muun muassa 900 rikesakkoon ja 123 väliaikaiseen ajokieltoon
13:36
Katri Kulmuni saa Pohjois-Pohjanmaan Keskustanaisten tuen puolueen puheenjohtajakisassa
12:45
Iranin ulkoministeri Zarif aloitti neuvottelut ulkoministeri Haaviston kanssa – "Dialogin ylläpitäminen on tärkeää", Haavisto sanoi ennakkoon
12:40
Syöpään sairastunut Sari Essayah sai helpottavia uutisia – hakee jatkokautta tulevana viikonloppuna Oulussa
85
SDP:n Marin puolustaa avaustaan lyhyemmästä työajasta – "Tänään ehkä utopiaa, mutta voi olla tulevaisuudessa totta"
69
Työttömyys ei alene haastattelemalla Lukijalta
64
Perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit eivät ole mielissään puoluetuen miljoonakorotuksista – Kysyimme puolueilta, miten lisäraha aiotaan käyttää
46
Pappi, toimittaja ja kansanedustaja – kotihoidon tuen puolustaminen sai Pekka Aittakummun toimimaan
45
Ministeri Kiuru torjuu lääkäreiden pakkotyön – kunnille luvassa lisää rahaa hoitojonojen purkuun
42
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
21
Vuokrasopimus päättyy: Areena Oulu voi joutua lopettamaan toimintansa nykymuodossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kainuun maakunnissa kehittyy aamulla ja aamupäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.
Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

No samaa mieltä aloittajan kanssa! Työpaikan vaihdos on käynyt monta kertaa mielessä. 4 vuotta AMK-koulutusta, 3 vuotta ... Lue lisää...
PiiPaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image