Ulkomaat

Trumpin ex-asianajaja Cohen: Pre­si­dent­tieh­do­kas­ta kiinnostivat yksityiset pil­ven­piir­tä­jäp­ro­jek­tit Moskovassa

Michael Cohen saapui tiistaina senaatin tiedustelukomitean kuultavaksi Washingtonissa. KUVA: JIM LO SCALZO
Ulkomaat 26.2.2019 18:40
Ilkka Timonen, Reuters

Michael Cohen on kongressin komiteoiden kuultavana kolmen päivän ajan muun muassa Trumpin Venäjä-yhteyksistä.

Presidentti Donald Trumpin entinen henkilökohtainen asianajaja Michael Cohen aikoo kertoa tällä viikolla Yhdysvaltain kongressille Trumpin Venäjä-yhteyksistä. Hänen mukaansa Trump oli pyytänyt häntä moneen kertaan kertomaan ehdotetusta Trump Tower -pilvenpiirtäjäprojektista Moskovassa sen jälkeen kun tämä oli jo varmistanut valintansa republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Tästä kertoi uutistoimisto Reutersille asiasta perillä oleva lähde.

Cohenin paljastus kesäkuulta 2016 osoittaisi, että Trump oli henkilökohtaisesti kiinnostunut bisneksistään Venäjällä vielä presidenttiehdokkaanakin. Cohenin on määrä mennä vankilaan toukokuussa.

Erikoissyyttäjä Robert Muellerin 21 kuukautta kestänyt tutkimus Venäjän mahdollisesta sekaantumisesta vuoden 2016 presidentinvaalikampanjaan Yhdysvalloissa on valmistumassa. Samaan aikaan Cohenin on määrä kertoa kongressin jäsenille uutta tietoa presidentin yksityisistä hankkeista tiistaista lähtien kolmen päivän ajan.

Trump kiistää vehkeilyn Venäjän kanssa

Venäjä kiistää sekaantuneensa vuoden 2016 presidentinvaaleihin Yhdysvalloissa ja Trump on kieltänyt tiiminsä vehkeilleen Moskovan kanssa.

Keskiviikkona Cohenin odotetaan myös kertovan edustajainhuoneen komitealle yksityiskohtia maksuista, joita Trumpin tiimi maksoi vaitiolosta pornofilmeissä esiintyneelle Stephanie Cliffordille. Hänet tunnetaan nimellä Stormy Daniels.

Lisäksi Cohenin odotetaan antavan uutta tietoa Trumpin finanssiasioista eli siitä, miten Trump oli esittänyt omaisuutensa arvon kun raha vaihtoi omistajaa hänen kaupoissaan.

Presidentti on nimittänyt Cohenia "rotaksi"

Cohen tunnusti viime vuonna syyllistyneensä verojen välttelyyn, pankkipetokseen ja kampanjarahojen väärinkäyttöön. Joulukuussa hän sai kolmen vuoden vankeustuomion muun muassa vaitiolorahan maksamisesta naisille, mikä rikkoo kampanjalakeja. Hänen vankeustuomionsa alkaa 6. toukokuuta.

Hänen kuulustelunsa senaatin ja edustajainhuoneen komiteoissa tapahtuu suljettujen ovien takana.

Cohen on aiemmin sanonut "ottavansa luodin" Trumpin puolesta, mutta sen jälkeen hän on kääntynyt entistä pomoaan vastaan. Kun Cohen myönsi syyllistyneensä kampanjarahojen väärinkäyttöön, hän antoi ymmärtää taustalla olleen Trumpin tahdon. Presidentti kutsui häntä myöhemmin Twitterissä "rotaksi".

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö asianajajalla ole vaitiolovelvollisuus asiakkaansa asioissa? Jenkkityyliin kelmi saa pienemmän tuomion, kun "antaa jotain isompaa" viranomaisille. Jokainen voi vetää omat johtopäätökset asioista ja kertomusten paikkansapitävyydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image