Ulkomaat

Trumpin entinen kam­pan­ja­pääl­lik­kö Paul Manafort myönsi syytteet salaliitosta ja oikeuden estämisestä, avustaa Venäjä-tutkinnassa

Paul Manafort on Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö. KUVA: JIM LO SCALZO / EPA
Ulkomaat 14.9.2018 18:58 | Päivitetty 14.9.2018 20:15
STT

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort on myöntänyt syyllistyneensä salaliittoon Yhdysvaltoja vastaan ja oikeuden estämiseen.

Manafort on myös myöntynyt yhteistyöhön erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtajamassa Venäjä-tutkinnassa. Manafort lupautui tarjoamaan tietoa ja dokumentteja sekä todistamaan oikeudessa Venäjä-tutkintaan liittyen.

Manafortin läheiset suhteet Venäjälle ovat pitkään kiinnostaneet Muelleria, joka tutkii, oliko Trumpin kampanjaorganisaatiolla tai Trumpilla itsellään tietoa Venäjän vaaleihin puuttumisesta.

Entisen kampanjapäällikön myöntämät syytteet koskivat hänen toimintaansa Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovitshin ja hänen Venäjä-mielisen puolueensa lobbarina. Syyttäjien mukaan Manafort myös hyötyi lobbaamisestakymmeniä miljoonia dollareita.

Manafort myönsi valehdelleensa hänen toimiaan selvittäneille tutkijoille ja pyrkineensä vaikuttamaan oikeuden todistajiin. Häntä uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus. Lisäksi hän menettää omistuksiaan miljoonien dollarien arvosta.

Syytteet eivät koske Yhdysvaltain toissa vuoden presidentinvaaleja. Valkoinen talo kiiruhtikin tähdentämään, että syytteillä ei ole mitään tekemistä Trumpin kanssa.

Spekulaatiot sopimuksesta Muellerin ja Manafortin välillä puhkesivat, kun Mueller jätti oikeusistuimeen aiemmin tänään syytteen, jossa Manafortin alun perin seitsemänkohtainen syytelista oli typistetty kahteen syytteeseen.

Manafort oli oikeuden kuultavana tänään. Noin kolme viikkoa sitten hänet todettiin syylliseksi useisiin vero- ja pankkipetoksiin.

MAINOS

Kommentoi

Kun Muellerin raportti kohtapuolin julkistetaan, tulee siitä kaikkien aikojen shokki. Porukkaa todellakin tulee lähtemään vankilaan ja seuraavina vuosina osa päätyy jopa Guantamon vankileirille. Kommentoidaan sitten lisää kun Muellerin raportti julkistetaan.
Niin ja Trumpin tiimistä syytteeseen ei joudu kukaan. Jutellaan siitäkin sitten lisää kun faktat ovat tiskissä. Pieni vedonlyöntihenki ei ole koskaan pahasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsotaan kun "faktat" näkyy?? Kylläpä kyllä! Kyllä Hilary nyt iski kätensä p...aan, kun aloitti massiivisen ajojahdin Trumpian kohtaan! Ei taida siinä maassa faktoja löytyä millään alalla! Niin on vajonnut banaanivaltion tasolle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin tiimistä Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopoulos ja Michael Flynn ovat jo saanut syytteet ja todettu oikeudessa syyllisiksi. He saavat pian seuraa kun Manafort alkaa laulamaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Suurella mielenkiinnolla odotan, kuinka kauan kestää, ennen kuin Trump twiittaa Manafortin olevan valehtelija... vielä äsken Manafort oli Trumpille sankari, joka ei taivu yhteistyöhön syyttäjän kanssa, toisin kuin Cohen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksi olisi sillä sillä tämä on Manafortin omia juttuja ja Trumpilla ei ole osaa niihin. Tämäkin asia on tiedetty jo ajat sitten eli ei mitään uutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Juttutupa on kateellisten keskustelukerho. Kotitalousvähennyksen leimaaminen rikkaitten asumistueksi on järjen köyhyyttä... Lue lisää...
Vähäistä on tuo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image