Ulkomaat

Trump voit­to­pu­hees­saan: "Lupaan olla kaikkien yh­dys­val­ta­lais­ten presidentti"

Donald Trump piti voitonpuheensa kannattajilleen Hilton-hotellissa Manhattanilla.
Ulkomaat 9.11.2016 10:03 | Päivitetty 9.11.2016 11:29
Kaleva

Republikaanien presidentti Donald Trump julistautui Yhdysvaltain presidentinvaalin voittajaksi Hilton-hotellissa Manhattanilla.

– Nyt on meidän aikamme tulla yhteen yhtenä kansana. Lupaan olla kaikkien yhdysvaltalaisten presidentti, tämä on tärkeää minulle, Trump sanoi.

Hän myös kertoi saaneensa Hillary Clintonilta puhelinsoiton, jossa Clinton oli tunnustanut tappionsa. Samalla Trump kiitteli Clintonia kovasta kampanjasta.

– Olemme hänelle merkittävässä kiitollisuudenvelassa maamme palvelemisesta. Tarkoitan tätä todella, Trump sanoi CNN:n mukaan.

Trump rauhoittelee lausunnollaan vaalikampanjan aikaisia puheita, joissa Clintonia vaadittiin vangittavaksi. Lisäksi Trump kommentoi elokuussa aseenkanto-oikeutta tavalla, jonka monet tulkitsivat kannustavan aseelliseen väkivaltaan Clintonia tai korkeimman oikeuden tuomareita vastaan.

Trump sanoi puheessaan, että hän haluaa käyttää liike-elämässä karttunutta kokemustaan myös valtion johdossa. Hän lupasi korjata köyhien kaupunginosien ongelmat sekä parantaa infrastruktuuria.

Trump on Yhdysvaltain 45. presidentti.

Amchamin toimitusjohtajan Kristiina Heleniuksen arvioi, että Trumpin voittopuhe oli ensimmäinen normaali puhe hänen poliittisella urallaan.

Kongressi pysyy republikaaneilla

Tiistaina käyty vaali oli tiukka, mutta moni keskeinen vaa'ankieliosavaltio kääntyi lopulta Trumpille. Hän näyttää voittaneen esimerkiksi tärkeinä pidetyissä Floridassa, Ohiossa ja Pennsylvaniassa.

Uutiskanava CNN:n ennusteen mukaan Trump on varmistanut voittonsa myös Arizonassa ja Wisconsinissa. Tappio oli nöyryyttävä Clintonille, koska Wisconsinia oli pidetty enemmän demokraattien kuin republikaanien osavaltiona.

Trumpin asemasta tulee vahva, koska myös kongressissa valta näyttää pysyvän republikaaneilla. Tulosennusteiden mukaan republikaanit ovat pitämässä myös senaatin otteessaan. Republikaanien voitto edustajainhuoneessa oli odotettu, mutta kilpailua senaatista pidettiin tiukempana. Kongressissa on tosin useita Trumpiin kriittisesti suhtautuvia republikaaneja.

Donald Trump on valittu Yhdysvaltain 45. presidentiksi. Kampanjatunnus oli vaalilauseella varustettu lippalakki: Let's make America great again.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

On hienoa että saamme olla Putinin ja venäläisten suojeluksessa seuraavat 4v .kiitos kuuluu Trumpille..Naton saa nyt unohtaa😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa!Suurkiitos Yrumpille..Voiton ansiosta saamme taas olla Venäjän karhun ja Putinin turvallisessa syleilyssä!Tämä on niin mahtavaa 👏👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos naispuolisen presidenttiehdokkaan takana on Bill Clinton ja rauhannobelisti Barack Obama, niin ei ole mikään ihme, että valkoinen ja vähän koulutettu äijä äänestää vastaehdokasta. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Gallup-menestys juuri ennen vaaleja on kaikista pahin vaihtoehto. Innostaa vastustajat äänestämään ja kannattajat jäävät kotiin juhlimaan varmaa voittoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USAssa asuu 320 miljoonaa ihmistä. Kultaa on huuhdottu nyt puolitoista vuotta ja vaskoolin pohjalle tästä massasta jäi kaksi kultahippua, joista Trump on kirkkain timantti. Järjellä ei ole mitään tekemistä demokraattisissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saamme pian nauttia herra Putinin alaisuudesta kun trumppi voitti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanlainen satusetä kuin Soinikin lupailee kaikkia kaikille mutta mitään ei tapahdu kun että rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy
niin on aina oleva senhän sanoi jo Sinuhe egyptiläinenkin aikoinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lupaan olla kaikkien yh­dys­val­ta­lais­ten presidentti" .. No joo kaikkien muiden paitsi latinojen, kuubalaisten, naisten, ... vähemmistöjen. Siinäpä sitä listaa "kaikkien" presidentistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha pelätä, ei tuolla mitään mullistavia muutoksia tule. Neuvonantajat pitävät siitä huolen, ettei hölmoilyjä sallita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Micael Moore ennusti tai sanoi n.3kk sittenTrumpin voittavan siksi koska äänestäjät voivat se mahdollista. Ei siksi että hän olisi parempi kuin Hillary vaan siksi että he ovat kyllästyneet poliittiseen kähmintää ja vaikka tietävät Trumpin olevat huononpi vaihtoehto. Tämä kuulostaa jotenkin tutulta myös täällä kotosuomen politiikassa. Tämä juupas eipäs keskustelu "asiantuntijoiden" arvioissa Usa.n vaaleista saa heidät outoon valoon. Parempi olisi kuunnella heitä joita asia koskee. Usa.n politiikka ei perustu diktatuuriin eikä presidentin yksinvaltaa, valta on monijakoinen ja siellä kongrenssi päättää ja hyväksyy mitä tehdään, tämä on hyvä muistaa. Me Suomessa elämme enemmän diktatuurissa sillä eduskunnalta on viety valta ja jos se ei pelota ei kannata pelästyä Trumpista, lupsakka ameriikan persu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunnalta on viety valta? Milloin? Kuka sen vei? Suomessa ei tule yksikään uusi laki voimaan tai vanha muutu ilman eduskunnan hyväksyntää. Budjettia ei hyväksytä ilman eduskuntaa. Hallitus ei pysy pystyssä ilman eduskunnan luottamusta. Presidentiltä Suomessa on viety valta, ei eduskunnalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä se Amerikan alamäki alkaa, nyt heillä on saman taustan omaava päämies kuten Sipilä täällä. Suomi on ennakkotapaus siitä miten kaikki valuu kansan niskaan ja vauhti vain kiihtyy kun ei ymmärretä mitä eroa on johtaa firmaa ja valtiota!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopan ja Suomen Clinton myönteinen media sai nenilleen. Ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa. Se voitti kuka sai eniten ääniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä ilon päivää, oikeasti. Olin viimeksi yhtä onnellinen kun Teuvo Hakkarainen valittiin toiselle kaudelle eduskuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotan Trumpille viisautta. Parasta Trumpin voitossa on se, että hän tuli voittajaksi ohitse poliittisen ja rahanvallan eliitin, kuuluisa "kansan ääni" kuului. Tälläinen kansan äänen kuuluminen tulisi yleistyä, siis sen että kansa sanoo todellisen mielipiteen välittämättä poliittisen eliitin mielipiteestä, norsunluutornit sortukoot.

Tällä että Trump voitti, on oma tarkoituksensa tämän hetken tilanteeseen. Aikanaan Ronald Reagan voitti vaalit ja se oli kauhistus maailmalle, mutta Reagan on ollut yksi USA:n parhaista presidenteistä. In God We Trust...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miljardöörinä Trumpilla ei olekaan mitään tekemistä rahan vallan kanssa... Mies on niin rikas, että hänen ei ole tarvinnut edes maksaa veroja. Kansan sopii yrittää samaa, ja voivat viranomaiset kolkutella ovella hyvinkin äkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin vaalikampanja oli taktiikkaa ja - piti päästä esille, koska hänen meriittinsä Cinttonin vastaaviin on olemattomat. Voittopuheessaan Trumpin käyttäytymisessä ja varsinkin katseessa oli havaittavissa inhimillisyyttä. Uhoaminen ja hölmöily oli kaukana painvastoi kiitteli jo Clinttonia hänen uhrauksista ja sdaavutuksistamaan hyväksi. Saappaat nähä saattaapi tulla hyväkin pressa - Toivottavasti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

8.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, mutta tunnetko sen kaverin kulitsan
8.4.
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta
8.4.
Norjassa avattiin ilmasilta kymmenientuhansien nälkiintyvien porojen pelastamiseksi – kaikkien aikojen suurin pelastusoperaatio Ruijan ylängöllä Tilaajille
8.4.
Syöpä pelasti oululaisen Jenna Antinmaan työuupumukselta – yrityskuviot alkoivat mennä uusiksi jo "syöpälomalla" Tilaajille
8.4.
Koronarajoitteet ruuhkauttavat sairaaloiden kylmiöitä – vastaanottokeskuksen kellarissa sijaitsevaan kylmiöön siirrettiin keskiviikkona ensimmäiset vainajat
8.4.
Kymmenettuhannet lähtivät heti Wuhanista – koronaviruksen synnyinkaupungista pääsi pois kaksi ja puoli kuukautta kestäneen eristyksen jälkeen
8.4.
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image