Ulkomaat

Trump: Vastaan mielelläni valan vannoneena Venäjä-tutkintaa johtavan eri­kois­syyt­tä­jän kysymyksiin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiistää, että hänen kampanjakoneistonsa olisi juonitellut Venäjän kanssa. KUVA: MICHAEL REYNOLDS / EPA
Ulkomaat 25.1.2018 1:37 | Päivitetty 25.1.2018 2:14
STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo olevansa valmis vastaamaan valan vannoneena Venäjä-tutkintaa johtavan erikoissyyttäjän Robert Muellerin kysymyksiin. Trump kertoi asiasta toimittajille Valkoisessa talossa.

- Tekisin sen mielelläni ja haluaisin tehdä sen mahdollisimman pian, Washington Post kertoo Trumpin sanoneen toimittajille.

Trump toisti väitteen, että minkäänlaista juonittelua Venäjän ja hänen kampanjakoneistonsa välillä ei ole ollut.

Presidentti vihjasi, että Muellerin kuulustelu voisi olla seuraavan kahden tai kolmen viikon aikana. Trump kertoi jatkavansa neuvotteluita omien juristiensa kanssa.

Trump on aiemmin kritisoinut laajaa tutkintaa kutsumalla sitä muun muassa noitavainoksi.

Washington Postin mukaan Muellerin tiimi on kertonut Trumpin juristeille, että Mueller haluaa kysyä Trumpilta siitä, miksi kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI johtaja James Comey syrjäytettiin.

Muellerin johtamassa tutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja juonitteliko Trumpin kampanjakoneisto Venäjän kanssa.

Flynn lähti Valkoisesta talosta viime vuoden helmikuussa sen jälkeen, kun Washington Post oli uutisoinut, että Flynn olisi johtanut harhaan varapresidentti Mike Penceä ja muita hallinnon jäseniä yhteydenpidostaan Venäjän kanssa.

Comey puolestaan erotettiin toukokuussa. Valkoisen talon mukaan Comey erotettiin, koska hän oli tehnyt virheitä presidenttiehdokas Hillary Clintonin sähköpostien tutkinnassa. Myöhemmin Comey väitti, että Trump oli pyytänyt häntä lopettamaan Flynniin kohdistuneen tutkinnan. Trump on kiistänyt Comeyn väitteen.

Trumpin oikeusministeri oli jo kuultavana

Muellerin tutkinta on jo edennyt Trumpin lähipiiriin. Yhdysvaltain oikeusministeriö kertoi muutama päivä sitten, että Mueller oli kuullut jo oikeusministeri Jeff Sessionsia viime viikolla. Sessions oli tiettävästi ensimmäinen Trumpin hallituksen jäsen, joka on ollut Venäjä-tutkijoiden kuultavana.

Yhdysvaltain oikeusministeriön mukaan Sessionsia kuultiin viime viikolla useiden tuntien ajan. Sessions on aiemmin kiistänyt jyrkästi, että Venäjä olisi vaikuttanut Trumpin vaalivoittoon.

Sessions tapasi Venäjän suurlähettilään kolmesti vaalikampanjan aikana. Hän johti tiimiä, johon kuului vaalikampanjaan osallistunut George Papadopoulos. Papadopuolos on tunnustanut valehdelleensa FBI:lle Venäjä-kytköksistään.

New York Timesin lähdetietojen mukaan Mueller olisi kuullut myös Comeyta viime vuonna. Comeyn kuulemisessa keskityttiin Comeyn tekemiin muistiinpanoihin hänen ja Trumpin keskusteluista. Myös Comeyn muistiinpanoissa sanottiin, että Trump olisi pyytänyt Comeyta lopettamaan Flynniin kohdistuneen tutkinnan.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei tulla Trumppia helpolla näkemään Muellerin ryhmän kuultavana, valan tehneenä tai ilman - lakimiesarmeija ja lakeijat ym. neuvonantajat tietävät varsin hyvin, miten siinä tulisi käymään. Siinä kaatuisi heidänkin hillotolppansa, ja varsin nopeasti.
Ajanpeluu, siinä on tämän pelin juoni trumppilaisten puolen taktiikkana, ja taaloja taskuun isännän lailla niin kauan, kuin mahdollista.
Kyllä Mueller tietenkin Trumpin kiinni saa, mutta aikaa siinä tulee kulumaan - vastassa on nimittäin sen verran kierot kelmit, että jälkien löytäminen ottaa aikansa, onhan näillä ollut kuukausia aikaa tuhota todisteita, ja kokemusta sellaisesta löytyy, ja iivanoilta saa neuvoja lisää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siinä on käynyt niin, että demokraatit eivät osanneet hävitä presidentin vaalia fiksusti.
Mitä uutta siinä on jos niinkin olisi, että ruskit on olleet jotenkin sekaantuneita ko. vaaleihin ? On syytä muistaa , kuinka moskovan terroristit sekaantuivat suomen vaaleihin monta kymmentä vuotta. MIKSI NIISTÄ KEKKOSENAIKAISISTA VAALEISTA EI KIRJOITETA ja KUMMASTELLA KUINKA MEITÄ TAVALLISIA KANSALAISIA H U I J A T T I I N ?
Olis aivaan kohtuullista katsoa ensin omaan poveen, miten tulimme huijatuksi monta kymmentä vuotta.
Nyt on trolliarmeija joka huolentiin likaisista töistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Donald Trump valehtelee niin rutiinilla, että tuskin hän osaa olla muutamaa minuuttia pidempään valehtelematta FBI:n tutkijoillekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image