Ulkomaat

Trump: "Putin on kilpailija, hän ei ole viholliseni, ja en tunne häntä tarpeeksi hyvin kutsuakseni häntä ystäväkseni"

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump piti tiedotustilaisuuden Brysselissä Nato-kokouksen jälkeen. KUVA: CHRISTIAN BRUNA
Ulkomaat 12.7.2018 14:36
Anu Kerttula, Reuters

Brysselin Nato-kokoukseen osallistunut Trump sanoi tiedotustilaisuudessa tapaavansa Putinin ilman suuria odotuksia.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump piti tänään tiedotustilaisuuden Brysselissä Nato-kokouksen jälkeen. Hän kommentoi tilaisuudessa myös tulevaa tapaamista Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

– Tapaamme Putinin ilman suuria odotuksia.

Samalla hän kuitenkin sanoi tapaamisen tärkein tavoite on "ei enää ydinaseita ja konflikteja maailmaan".

Trump kertoi myös haluavansa käsitellä vaaleihin vaikuttamista ja että hän aikoo puhua Putinin kanssa Ukrainasta. Trump myös vihjasi, että presidentit voisivat keskustella Yhdysvaltojen sotaharjoitusten lopettamisesta Baltian maissa.

Tämän lisäksi presidentit voivat Trumpin mukaan keskustella asevarustelusta, New START -sopimuksen jatkamisesta ja Venäjän rikkomuksista keskimatkan ohjukset kieltävän INF-sopimuksen osalta.

Trump myös sanoi, että Putin saattaa olla hänen Euroopan-reissunsa helpoin tapaaminen.

– Putin on kilpailija, hän ei ole viholliseni, ja en tunne häntä tarpeeksi hyvin kutsuakseni häntä ystäväkseni, Trump sanoi.

Hän myös kertoi toivovansa olevansa Putinin ystävä jonain päivänä.

Trump sanoi tiedotustilaisuudessa myös, että hän ei halua, että Putin on turvallisuusuhka EU:lle tai Yhdysvalloille.

– Tästä syystä meillä on Nato, Trump sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Näin puhuu mies, joka tietää kuka on vastassa. Syvää kunnioitusta ja arvostusta huokuva puheenvuoro. Pikkunilkit voivat nyt pohtia, että miksi noin, ei täyhää eikä pompottele. Siihen on syynsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuollaiselle ukolle voi enää muuta kuin nauraa. Ainut huono puoli on vain se, että tuolla hupiukolla on ydinaseen laukaisuavain hallussaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailija? Toisen valtion diktaattorina toimiva päämies demokratian esikuvavaltion päämiehen kilpailija? Nyt on puurot ja vellit sekaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos noin naiveja puheita suustaan päästelee, niin kohta moni syö multaa tai ydinlaskeumaa. Ei tämä maailma mikään leikkikenttä ole, vaan täällä on ihan oikeita vihollisiakin. Putin on turvallisuusuhka samoin kuin se porukka, joka häntä äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"..ei ole viholliseni, ja en tunne häntä tarpeeksi.." Voihan venäjä-ja-usa, "ja en" on hyvällä suomen kielellä sanottuna ja sujuvasti edelliseen liitettynä "enkä". Mistä näitä epäsuomenkielisiä ilmaisuja sikiää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump kilpailee putinin kanssa kumpi saa tuhlattua enemmän rahaa aseisiin. Trump vie tämän 100-0.
En tiedä mistä muusta kilpailevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump hetki sitten laittoi tuon koko tiedotustilaisuuden twitteriin. Viimeisessä puheenvuorossaan Trump kertoo yksiselitteisesti hänen tavoitteen olevan koko maailman kattava rauha. Alkaa olla päivä päivältä valtamedialla aina vain vaikeampaa leimata Trumpista kauhukuvia kun todellisuudessa maailmaan on tulossa rauha. Ihmiskunta ei ole kokenut kertaakaan olemassaolonsa aikana todellista rauhaa, mutta nyt sellainen on näköpiirissämme. Olemme etuoikeutettuja ihmisiä kun saamme olla elossa ja todistaa omin silmin maailmanrauhan perustuksen valamisen. Helsingin tapaaminen jää historiaan ja siitä tullaan puhumaan vielä 1000 vuoden kuluttua. Ota siis kuvia ja videota jos olet maanantaina paikan päällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti kirjoitit kieli poskessa, etkä vakavissasi. "Maailmaan rauha" .... Heh heh hee. Samalla kun asevarustelu kiihtyy ja USA lisää jatkuvasti sotilasmenojaan (kuten kaikki muutkin). Rauha varmasti tulee, mutta vasta kolmannen maailmansodan jälkeen. Sitten on sen verran vähän eloonjääneitä, että sotiminen ei tule heti mieleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rauha puhkesi jo 1970 luvulla. Se tapahtui vuoden 1973 rauhanmarssin rääppiäisten jälkeen aamuyöllä klo 4.35.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

57
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
35
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
20
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
20
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
13
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
12
Kommentti: Kansalaisuuden saa vain, jos suostuu paiskaamaan kättä virkamiehen kanssa – kättelemisestä tuli Tanskassa poliittinen kiistakysymys
9
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

164 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Kerropa minullekin nuo yhteiskunnan hyvätuloisille jakamat sosiaaliavut ja kuinka yhteiskunta muutenkin auttaa hyvätuloi... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image