Ulkomaat

Trump piti polveilevan puheen ru­kousaa­miai­sel­la: puolusti us­kon­non­va­paut­ta ja vitsaili Diili-ohjelman kat­so­ja­lu­ku­jen puolesta

Presidentti Donald Trump ylisti rukousaamiaista hienoksi perinteeksi. KUVA: WIN MCNAMEE / GETTY IMAGES / POOL / EPA
Ulkomaat 2.2.2017 17:27
STT, Kaleva

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on puolustanut uskonnon asemaa ja uskomisen vapautta puheessaan kansallisella rukousaamiaisella. Trumpin mukaan terrorismi on suurin uhka uskonnonvapaudelle maailmalla ja uskonnon nimissä tehdään paljon julmuuksia. Siksi "päitä katkova" Isis-järjestö tuhotaan, Trump lupasi.

Trump sanoi haluavansa varmistaa, että Yhdysvaltoihin muualta tulevat kunnioittavat periaatetta uskonnon vapaasta harjoittamisesta.

Uskontoteeman ohella Trumpin puhe oli sekoitus kevyttä vitsailua ja poliittisia linjauksia. Presidentti muun muassa pohti, pitäisikö rukoilla Trumpilta Arnold Schwarzeneggerin isännöimäksi siirtyneen Diili-ohjelman surkeiden katsojalukujen paranemisen puolesta.

Monet kuulijat ehkä yllätti puheen kohta, jossa Trump vakuutti tietävänsä, ettei materiaalinen vauraus tuo onnea vaan henkiset asiat ja perhe.

Kansallista rukousaamiaista Trump ylisti hienoksi perinteeksi.

– On kunnia olla täällä. Toivottavasti olen täällä vielä seitsemän kertaa, Trump lohkaisi viitaten haluunsa olla presidenttinä enimmäismäärän eli kaksi peräkkäistä nelivuotiskautta.

Vuotuiselle rukousaamiaiselle osallistuu noin 2 800 ihmistä. Kansainvälisiä kutsuvieraita on reilut 500, tällä kertaa muun muassa Jordanian kuningas Abdullah.

Suomesta rukousaamiaiselle osallistuvat ulkoministeri Timo Soini (ps.), perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari ja kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Saa nähdä milloin vauhdikkuus vähenee? Kukaan ei voi tuollaista tahtia jatkaa loputtomiin. Voi olla isokin pysäytys sitten, jos energia taso laskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Narsisti pitää sellaisia puheita, joissa hänen erinomaisuutensa tulee mahdollisimman monella tavalla esiin. Jotku pitävät sellaisistakin puheista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan paljon sinun elämisesi kansan laskuun maksaa?
Väitän, että enemmän kuin heidän matkansa.
Kumma kun noinkin suuri älykkö kuin sinä et saanut kutsua tuolle matkalle vai onko tosiasia niin, että nämä matkalle lähtijät onkin älykköjä sinuun verrattuna?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsoin tämän Trumpin puheen Youtubesta ja se oli mahtava. Uskomattomat puhujan lahjat hänellä on, että pystyy noin hyvin yhdistämään arvokkaan ja vakavankin asian keventäen tunnelmaa välillä hyvällä huumorilla. En ole tähän mennessä pystynyt katsomaan ainoatakaan Obaman puhetta alusta lopuun asti, sillä ne olivat jotenkin teennäisiä, mutta tämä Trump on kyllä aivan toista maata. Melkein että meinaako edes saada tarpeeksi kun kaikki Trumpin Youtube videot tekisi mieli katsoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ihmettelen kovasti teidän näkemyksiä ja kommentteja.
Miksi jokaisessa kommentissa pitää aina haukkua ja solvata, miksi ei voi vain sanoa, että ok minä en välitä kuunnella Trumpin puheita?
Onko sinulla ammattisi puolesta kykyä solvata ketään sosiopaatiksi, vai vetäsitkö vaan mutulla tuon kommentin?
Ei uskoisi, että aikuiset ihmiset käyttäytyy noin sivistymättömästi mitä nykyään tehdään todella lapsellista käytöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pistä ihmeessä Rumpin puheet tyynyn alle niin nukuttaa hyvin ja näet ehkä kaunista untakin. Mikäs niissä Obaman puheissa oli vikana, liian fiksujako?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image