Ulkomaat

Trump määräsi lisää pakotteita Pohjois-Koreaa vastaan – sa­man­kal­tai­set toimet katkoivat aikanaan suhteita Iraniin

Donald Trump puhui YK:n yleiskokouksessa tiistaina. KUVA: PETER FOLEY / EPA
Ulkomaat 21.9.2017 20:43 | Päivitetty 21.9.2017 21:07
STT, Kaleva

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on allekirjoittanut asetuksen talouspakotteista yhtiöitä ja henkilöitä vastaan, jotka käyvät kauppaa Pohjois-Korean kanssa tai rahoittavat sitä. Toteutuessaan toimi voi pakottaa kiinalaiset pankit ja venäläiset tuontiyritykset valitsemaan, haluavatko ne jatkaa kaupankäyntiä Pohjois-Korean kanssa vai joutua Yhdysvalloissa mustalle listalle.

Samankaltaisia toimia on aikaisemmin sovellettu Irania vastaan, mikä sai monet yritykset katkaisemaan suhteensa maahan.

Trumpin mukaan Kiinan keskuspankki on myös määrännyt maan yrityksiä rajoittamaan kaupankäyntiä. Väitteelle ei saatu vahvistusta Pekingistä. Jos se pitää paikkansa, merkitsee se kovaa rajoitusta Pohjois-Korean rahavirtoihin. Pohjois-Korean viennin kokonaisarvo oli viime vuonna arviolta noin kolme miljardia dollaria.

Myös EU kaavailee tiukempia pakotteita. Diplomaattilähteiden mukaan EU aikoo kieltää sijoitukset Pohjois-Koreaan ja öljyn viennin.

Trump uhkasi tiistaina YK:ssa pitämässään puheessaan tuhota Pohjois-Korean. Pohjois-Korea luonnehti Trumpin puhetta "koiran räksytykseksi".

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllä todellakin Trump ei pelkästään puhu vaan sitä seuraa mahtavat oikeat toimenpiteet ja ei mitään aikailua. Pohjois-Korea tulee laskemaan aseensa ilman että ensimmäistäkään laukausta ammutaan. Pohjois-Korean sotilasjuntta on päätepysäkillään ja mitään ei ole enää tehtävissä. Korean niemimaalle tulee lopulta rauha, sillä se on se mitä ihmiset haluavat. Nyt poistetaan edestä kaikki riippakivet kuten juntta. Tästä Trumpin touhuilusta seuraa aito ja oikea maailman rauha.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Amerikkalaiset ovat vieneet "rauhaa" maailmalle jo kymmeniä vuosia aiheuttaen suurta tuhoa ja kärsimystä pommittamalla siviilejä ja infrastruktuuria useissa maissa. No sodassahan kuolee aina siviilejä, kunhan ei kuole amerikkalaissotilaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kantsisi lisätä pakotteita myös Venäjälle, sieltähän ne Pohjois-Korean raketit tulevat.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image