Ulkomaat

Trump kohautti kehumalla väkivallasta syytettyä Valkoisen talon ex-työntekijää

Ulkomaat 10.2.2018 0:52 | Päivitetty 10.2.2018 2:48
STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kehunut perheväkivallasta syytettyä Valkoisen talon entistä työntekijää. Asiaa perjantaina kommentoinut Trump sanoi toivovansa aiemmin tällä viikolla eronneelle Rob Porterille kaikkea hyvää ja sanoi tämän tehneen työnsä hyvin. Trump myös sanoi uskovansa, että Porterilla on hieno ura edessään.

- Kuten varmasti tiedätte, hän sanoo olevansa syytön ja olen sitä mieltä, että teidän pitää muistaa se, asiaa virkahuoneessaan kommentoinut Trump jatkoi.

Henkilöstösihteerinä toiminut Porter erosi keskiviikkona sen jälkeen, kun hänen kaksi entistä vaimoaan syytti julkisesti häntä perheväkivallasta. Toinen Porterin entisistä vaimoista myös julkaisi itsestään kuvan, jossa hänellä on musta silmä. Porter on kiistänyt syytökset.

Trumpin kommentit ovat keränneet kritiikkiä demokraattien riveistä. Esimerkiksi kongressin jäsen Nydia Velazquez syytti presidentin kommenttien jälkeen Valkoista taloa "naisvihan kulttuurista".

Mediatiedot: Valkoisen talon kansliapäällikkö sanonut olevansa valmis eroamaan

New York Timesin ja CNN:n lähdetietojen tietojen mukaan kritiikin kohteeksi joutunut Valkoisen talon kansliapäällikkö John F. Kelly on ilmoittanut olevansa valmis eroamaan. New York Timesille asiaa kommentoineet kaksi viranomaislähdettä kuitenkin painottivat, ettei Kelly ole tehnyt virallista ehdotusta erostaan. Samoin kertoi myös CNN:n lähde.

Kellyä on kritisoitu hänen tavastaan hoitaa Porteriin kohdistuneet väkivaltasyytökset. Mediatietojen mukaan Kelly tiesi Porterin entisten vaimojen syytöksistä jo ennen kuin ne tulivat julkisuuteen. CNBC:n mukaan Kelly ensin kiisti tiedon, mutta myöhemmin sanoi tienneensä, että Porterin taustassa oli jotakin tutkintaa vaativaa.

Sen jälkeen, kun syytökset tulivat julki, Kelly ensin kuvaili Porteria suoraselkäiseksi ja kunnialliseksi mieheksi, BBC kertoo. Myöhemmin Kelly julkaisi tiedotteen, jossa hän sanoi olevansa järkyttynyt syytöksistä ja painotti, ettei perheväkivalta ole hyväksyttävää.

Mediatietojen mukaan Kellyn lisäksi myös Valkoisen talon neuvonantaja Donald McGahn tiesi syytöksistä jo ennen niiden julkituloa.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Onko pelkkä syytös merkki syyllisyydestä? Luoja armahtakoon länsimaita jos syyttömyysoletus hylätään kuten vasemmisto näemmä toivoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se aivan selvää jos on väkivaltainen ei silloin pysty töitään hoitaan hyvin eikä menestymään, hänenhän pitää epäonnistua kaikessa. Miten herra presidentti ei tuota tajunnut Onneksi kilpaileva puolue ja media häntä ystävällisesti neuvovat miten asiat tulee hoitaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyään tuomio tulee vaikka rikosilmoitusta ole tehty tai ainakaan tuomarit eivät tuomiota ole antaneet.No se on sivuseikka ja tulee ilmi vuosien päästä kun oikeus järjestemät on läpikäyty,pää juttu oli julkisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image