Ulkomaat

Trump: Kans­lia­pääl­lik­kö John Kelly jättää tehtävänsä vuoden lopussa

John Kelly lehdistötilaisuudessa viime vuoden lokakuussa. KUVA: SHAWN THEW / EPA
Ulkomaat 8.12.2018 22:38
STT

Viran uudeksi haltijaksi on veikkailtu varapresidentin kansliapäällikköä

Valkoisen talon kansliapäällikkö John Kelly, 68, jättää tehtävänsä vuoden lopussa, sanoo presidentti Donald Trump. Hänen mukaansa Kellyn seuraaja nimitetään parin päivän kuluessa.

Kelly on eläkkeellä oleva merijalkaväen kenraali. Jo jonkin aikaa on uumoiltu, että Trump saattaa vaihtaa Kellyn. On tullut tietoja, joiden mukaan Kellyn ja Trumpin välit ovat huonontuneet niin, etteivät he ole puheväleissä.

– John Kelly lähtee vuoden lopussa, Trump sanoi ennen kuin hän suuntasi Philadelphiaan katsomaan armeijan ja merivoimien välistä jalkapallo-ottelua.

Trumpin mukaan Kellyn seuraaja saattaa olla väliaikainen, kunnes vakituinen viran haltija löytyy.

– Hän (Kelly) ollut mukanani lähes kaksi vuotta kahdessa eri tehtävässä. Arvostan hänen palveluksiaan suuresti, Trump sanoi toimittajille.

Viime kuussa ABC News kertoi lähteisiinsä nojaten, että todennäköinen ehdokas uudeksi kansliapäälliköksi on 36-vuotias Nick Ayers, joka toimii tätä nykyä varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikkönä.

Kiisti kutsuneensa Trumpia idiootiksi

Kelly toimi alkuvuonna 2017 Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuden ministerinä. Heinäkuussa 2017 hänet nimitettiin Valkoisen talon kansliapäälliköksi, kun viran edellinen haltija Reince Priebus erotettiin tehtävästä.

Aiemmin tänä vuonna Kellyn oli kiistettävä kutsuneensa Trumpia idiootiksi. Siteeraus oli päätynyt veteraanitoimittaja Bob Woodwardin kirjaan Fear, joka käsitteli presidentti Trumpia.

Kellyn kerrottiin käyttäneen useasti idiootti-luonnehdintaa. Lisäksi hänen kerrotaan sanoneen, että "on turha yrittää saada hänet (Trump) vakuuttumaan mistään", kertoo BBC.

Kelly on yksi niistä monista, joiden kohdalla ovi on käynyt ulospäin Trumpin kaudella. Heidän joukossaan ovat muun muassa entinen Valkoisen talon viestintäpäällikkö Anthony Scaramucci, Trumpin entinen strategiapäällikkö Steve Bannon, ex-ulkoministeri Rex Tillerson, entinen johtava talousneuvonantaja Gary Cohn, entinen Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer, FBI:n ex-päällikkö James Comey ja entinen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn.

MAINOS

Kommentoi

Trump taitaa olla koko maailman huonoin johtajana toimiva kyvytön luuseri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että Woodwardin kirja on laajalti todettu olevan mielikuvituksen tuotetta ja samanlaisia satukirjoja on hän syytänyt viime aikoina vuosittain. Onko tämä journalismia, että siteerataan kirjaa jossa ei ole mainittu mitään lähdetä sille, että Kelly olisi koskaan haukkunut Trumpia? Milloin valtamedia on luopunut lähdekritikistä ja kertoo uutisia perustuen kuulopuheisiin ja vahvistamattomiin lähteisiin? Kun Trumpista on kyse, niin nähtävästi lähteeksi kelpaa vaikka internetin juorupalsta.

Kiitoksia palveluksesta John Kelly

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump'in ollessa kyseessä ei arviota tekevän tarvitse olla "ihmismielen erityisasiantuntija". Trump on ailahteleva "ymmärrettävästä syystä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21.4.
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
21.4.
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21.4.
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21.4.
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
21.4.
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
21.4.
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
21.4.
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image