Ulkomaat

Trump: Kans­lia­pääl­lik­kö John Kelly jättää tehtävänsä vuoden lopussa

John Kelly lehdistötilaisuudessa viime vuoden lokakuussa. KUVA: SHAWN THEW / EPA
Ulkomaat 8.12.2018 22:38
STT

Viran uudeksi haltijaksi on veikkailtu varapresidentin kansliapäällikköä

Valkoisen talon kansliapäällikkö John Kelly, 68, jättää tehtävänsä vuoden lopussa, sanoo presidentti Donald Trump. Hänen mukaansa Kellyn seuraaja nimitetään parin päivän kuluessa.

Kelly on eläkkeellä oleva merijalkaväen kenraali. Jo jonkin aikaa on uumoiltu, että Trump saattaa vaihtaa Kellyn. On tullut tietoja, joiden mukaan Kellyn ja Trumpin välit ovat huonontuneet niin, etteivät he ole puheväleissä.

– John Kelly lähtee vuoden lopussa, Trump sanoi ennen kuin hän suuntasi Philadelphiaan katsomaan armeijan ja merivoimien välistä jalkapallo-ottelua.

Trumpin mukaan Kellyn seuraaja saattaa olla väliaikainen, kunnes vakituinen viran haltija löytyy.

– Hän (Kelly) ollut mukanani lähes kaksi vuotta kahdessa eri tehtävässä. Arvostan hänen palveluksiaan suuresti, Trump sanoi toimittajille.

Viime kuussa ABC News kertoi lähteisiinsä nojaten, että todennäköinen ehdokas uudeksi kansliapäälliköksi on 36-vuotias Nick Ayers, joka toimii tätä nykyä varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikkönä.

Kiisti kutsuneensa Trumpia idiootiksi

Kelly toimi alkuvuonna 2017 Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuden ministerinä. Heinäkuussa 2017 hänet nimitettiin Valkoisen talon kansliapäälliköksi, kun viran edellinen haltija Reince Priebus erotettiin tehtävästä.

Aiemmin tänä vuonna Kellyn oli kiistettävä kutsuneensa Trumpia idiootiksi. Siteeraus oli päätynyt veteraanitoimittaja Bob Woodwardin kirjaan Fear, joka käsitteli presidentti Trumpia.

Kellyn kerrottiin käyttäneen useasti idiootti-luonnehdintaa. Lisäksi hänen kerrotaan sanoneen, että "on turha yrittää saada hänet (Trump) vakuuttumaan mistään", kertoo BBC.

Kelly on yksi niistä monista, joiden kohdalla ovi on käynyt ulospäin Trumpin kaudella. Heidän joukossaan ovat muun muassa entinen Valkoisen talon viestintäpäällikkö Anthony Scaramucci, Trumpin entinen strategiapäällikkö Steve Bannon, ex-ulkoministeri Rex Tillerson, entinen johtava talousneuvonantaja Gary Cohn, entinen Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer, FBI:n ex-päällikkö James Comey ja entinen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn.

MAINOS

Kommentoi

Trump taitaa olla koko maailman huonoin johtajana toimiva kyvytön luuseri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että Woodwardin kirja on laajalti todettu olevan mielikuvituksen tuotetta ja samanlaisia satukirjoja on hän syytänyt viime aikoina vuosittain. Onko tämä journalismia, että siteerataan kirjaa jossa ei ole mainittu mitään lähdetä sille, että Kelly olisi koskaan haukkunut Trumpia? Milloin valtamedia on luopunut lähdekritikistä ja kertoo uutisia perustuen kuulopuheisiin ja vahvistamattomiin lähteisiin? Kun Trumpista on kyse, niin nähtävästi lähteeksi kelpaa vaikka internetin juorupalsta.

Kiitoksia palveluksesta John Kelly

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump'in ollessa kyseessä ei arviota tekevän tarvitse olla "ihmismielen erityisasiantuntija". Trump on ailahteleva "ymmärrettävästä syystä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:59
Poliisi on hankkinut uusia panssariajoneuvoja – Tällainen on "Hevi"
14:36
Tietokatko Suomen ja Saksan poliisin välillä johti raiskauksesta epäillyn miehen vapauttamiseen – "En pysty kertomaan sitä, mikä tähän väärinkäsitykseen johti"
14:32
Tältä näyttää poliisin uusi luotisuojattu ajoneuvo – vastaavia ei muualla Pohjoismaissa
14:25
Kaksi pohjoismaalaista naista löydettiin kuolleina vaellusreitillä Marokossa
13:28
Tähtitanssit käynnistyvät Oulussa tammikuussa – jatkossa Radisson Blun ravintola Toivossa tanssitaan kaksi kertaa kuukaudessa
13:11
Nuori nainen ei tiennyt olevansa raskaana ja synnytti käymälään – joutui vankilaan puoleksitoista vuodeksi El Salvadorissa
12:49
Kiihtelysvaaran kirkkopalolle ei löytynyt järjellistä motiivia –"Kyse on ollut päähänpistosta"
46
Muutama karanteenissa ollut sairastui tuhkarokkoon – Sairastuneet kieltäytyvät antamasta näytettä
43
Alikulku Auranmajan kupeeseen valmistunee kesäkuussa – yli puoli vuotta suunniteltua myöhemmin
35
Oulu pyörii ensi vuoden 1,3 miljardilla - kaupunginvaltuusto hyväksyi ensi vuodelle alijäämäisen talousarvion
29
Raportit: Venäjä sekaantui luultua laajemmin Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin
24
Tuleeko Huutokauppakeisareista uusi jouluperinne? Uusinta neljän vuoden takaa osoittaa, että kaksi asiaa on Hirvaskankaalla muuttunut
23
Kysyimme: Palkansaajia hemmotellaan pitkillä pyhillä, autioituvatko työpaikat?
22
Facebook-kirjoituksista nousi kaplakka Limingassa – luottamushenkilöitä syytetään kunnan johtohenkilöihin kohdistuneesta epäasiallisesta kirjoittelusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Olen syntynyt 1971. Olen siis X-sukupolvea. Molemmiin puolin sukuani isovanhempani elivät pitkästi yli 90-vuotiaiksi. To... Lue lisää...
*****

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.12.

Fingerpori

18.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image