Ulkomaat

Trump: Kans­lia­pääl­lik­kö John Kelly jättää tehtävänsä vuoden lopussa

John Kelly lehdistötilaisuudessa viime vuoden lokakuussa. KUVA: SHAWN THEW / EPA
Ulkomaat 8.12.2018 22:38
STT

Viran uudeksi haltijaksi on veikkailtu varapresidentin kansliapäällikköä

Valkoisen talon kansliapäällikkö John Kelly, 68, jättää tehtävänsä vuoden lopussa, sanoo presidentti Donald Trump. Hänen mukaansa Kellyn seuraaja nimitetään parin päivän kuluessa.

Kelly on eläkkeellä oleva merijalkaväen kenraali. Jo jonkin aikaa on uumoiltu, että Trump saattaa vaihtaa Kellyn. On tullut tietoja, joiden mukaan Kellyn ja Trumpin välit ovat huonontuneet niin, etteivät he ole puheväleissä.

– John Kelly lähtee vuoden lopussa, Trump sanoi ennen kuin hän suuntasi Philadelphiaan katsomaan armeijan ja merivoimien välistä jalkapallo-ottelua.

Trumpin mukaan Kellyn seuraaja saattaa olla väliaikainen, kunnes vakituinen viran haltija löytyy.

– Hän (Kelly) ollut mukanani lähes kaksi vuotta kahdessa eri tehtävässä. Arvostan hänen palveluksiaan suuresti, Trump sanoi toimittajille.

Viime kuussa ABC News kertoi lähteisiinsä nojaten, että todennäköinen ehdokas uudeksi kansliapäälliköksi on 36-vuotias Nick Ayers, joka toimii tätä nykyä varapresidentti Mike Pencen kansliapäällikkönä.

Kiisti kutsuneensa Trumpia idiootiksi

Kelly toimi alkuvuonna 2017 Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuden ministerinä. Heinäkuussa 2017 hänet nimitettiin Valkoisen talon kansliapäälliköksi, kun viran edellinen haltija Reince Priebus erotettiin tehtävästä.

Aiemmin tänä vuonna Kellyn oli kiistettävä kutsuneensa Trumpia idiootiksi. Siteeraus oli päätynyt veteraanitoimittaja Bob Woodwardin kirjaan Fear, joka käsitteli presidentti Trumpia.

Kellyn kerrottiin käyttäneen useasti idiootti-luonnehdintaa. Lisäksi hänen kerrotaan sanoneen, että "on turha yrittää saada hänet (Trump) vakuuttumaan mistään", kertoo BBC.

Kelly on yksi niistä monista, joiden kohdalla ovi on käynyt ulospäin Trumpin kaudella. Heidän joukossaan ovat muun muassa entinen Valkoisen talon viestintäpäällikkö Anthony Scaramucci, Trumpin entinen strategiapäällikkö Steve Bannon, ex-ulkoministeri Rex Tillerson, entinen johtava talousneuvonantaja Gary Cohn, entinen Valkoisen talon tiedottaja Sean Spicer, FBI:n ex-päällikkö James Comey ja entinen kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Michael Flynn.

MAINOS

Kommentoi

Trump taitaa olla koko maailman huonoin johtajana toimiva kyvytön luuseri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paitsi että Woodwardin kirja on laajalti todettu olevan mielikuvituksen tuotetta ja samanlaisia satukirjoja on hän syytänyt viime aikoina vuosittain. Onko tämä journalismia, että siteerataan kirjaa jossa ei ole mainittu mitään lähdetä sille, että Kelly olisi koskaan haukkunut Trumpia? Milloin valtamedia on luopunut lähdekritikistä ja kertoo uutisia perustuen kuulopuheisiin ja vahvistamattomiin lähteisiin? Kun Trumpista on kyse, niin nähtävästi lähteeksi kelpaa vaikka internetin juorupalsta.

Kiitoksia palveluksesta John Kelly

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump'in ollessa kyseessä ei arviota tekevän tarvitse olla "ihmismielen erityisasiantuntija". Trump on ailahteleva "ymmärrettävästä syystä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image