Ulkomaat

Trump julistettiin viimein myös Michiganin voittajaksi

Ulkomaat 28.11.2016 22:13 | Päivitetty 28.11.2016 22:24
STT

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump voitti demokraattikilpailijansa Hillary Clintonin myös Michiganin osavaltiossa.

Ääntenlaskenta valmistui vasta kolme viikkoa vaalien jälkeen. Trumpin ero Clintoniin oli vain runsaat 10 000 ääntä.

Michigan oli viimeinen osavaltio, joka vahvisti lopullisen vaalituloksen. Trump sai koko maassa 306 valitsijamiestä ja Clinton 232.

Vihreiden ehdokkaan Jill Steinin odotetaan vaativan äänten uudelleenlaskentaa myös Michiganissa kuten hän on jo tehnyt Wisconsinissa. Hänellä on keskiviikkoon asti aikaa jättää virallinen vaatimus.

Lupaa uudelleenlaskentaan ei myönnetä automaattisesti, ja Trumpilla on myös mahdollisuus valittaa luvasta seitsemän päivän sisällä mahdollisesta myönteisestä päätöksestä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tyhjänpäiväistä hölinää yksistä vaaleista ja yhdestä johtajasta.
Vaaleja tulee, vaaleja menee, samoin syytöksiä niiden rehellisyydestä. Jos kerran järjestelmä on sellaiseksi luotu, että sitö voi manipuloida, sitä saa mitö tilaa. Ei kai Trump niitä luonut?
Mitä taas tulee eläköitymisiän ylittäneen pelipojan maailmanmuuttamistalkoisiin, niin huh, huh, vähän realismia kehiin, please. Kunhan muistaisi syödä aamupuuronsa eikä reumatismikaan äityisi vallan pahaksi, niin voisi Putinin kanssa ottaa pari erää laivanupotusta ja muistella Fidelia: what a man! ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa ikä-rasismilta.....
Vanhemmilla on paljon älliä ja viisautta päässä kuin nuoremmilla pojan nulikoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rehellisesti. Olen katsonut katsonut lasten silmiin, jotka ovat liian paljon nähneet. Elämän kauheuden, tuskan, joka sai minut itkemään.
Olen nähnyt vanhuksia, jotka mitään eivät ole oppineet. Minä, minä, minä aina ensin, sinne he ovat huonoja menemään.
En tiedä, miten he voivat niiden lasten haudoilla mässäillä. Kerroppa Sinä, ystäväni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OECD povaa Trumpin ansiosta talouskasvua USA:an ja laajemmallekin, dollari on vahvistunut ja pörssikurssit Amerikoissa lyövät ennätyksiä. Kalevan kannattaa ehdottomasti koventaa parjauskampanjaansa, sillä lailla saamme välit sinnekin suuntaan lopullisesti katkaistua, Ranskan Fillonin halventaminen ja parjaaminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen varsinaisia vaaleja. Vähät siitä jos suhteet etelän suuntaankin menee - itäänhän ne ovat jo menneet - pääasia että meikäläinen media saa tuntea olevansa oikeassa, vaikka kaikki käykin toisin, mitä kirjoitatte. Kansa siunaa Teitä, meille jää vielä sitäpaitsi tuo kuuluisa pohjoinen ulottuvuus, ellette nyt sieltäkin jotain parjattavaa keksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump tullaan julistamaan myös absoluttisten äänten voittajaksi. Siellä on parhaillaan rakentumassa sellainen uutispommi että alta pois. Esimerkiksi Kaliforniassa epäillään annetun miljoonia laittomia ääniä Clintonille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:03
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
23:01
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
22:01
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
21:47
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
21:44
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
21:11
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20:54
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista
85
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
73
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
67
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
54
Sitran yliasiamiehestä dramaattinen äänestys – Jyrki Katainen voitti kilpailijansa vain yhden äänen erolla
46
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
36
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
35
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivällä Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image