Ulkomaat

Trump ja demokraatit ottivat yhteen Valkoisessa talossa: demokraattien mukaan Trump sai "her­mo­ro­mah­duk­sen"

Demokraattien mukaan presidentti Donald Trump oli nimittänyt edustajainhuoneen puheenjohtajaa Nancy Pelosia "kolmannen luokan poliitikoksi". KUVA: MICHAEL REYNOLDS
Ulkomaat 17.10.2019 9:09
Ilkka Timonen

Tapaaminen järjestettiin sen jälkeen kun edustajainhuone oli vastustanut Yhdysvaltain joukkojen vetämistä Syyriasta.

Yhdysvaltain kongressin demokraattijohtajat marssivat ulos Valkoisen talon tapaamisesta sen jälkeen kun presidentti Donald Trump oli raivoissaan nimittänyt edustajainhuoneen puheenjohtajaa Nancy Pelosia "kolmannen luokan poliitikoksi". Demokraatit puolestaan syyttivät Trumpin kokeneen "hermoromahduksen".

Asiasta kertovat uutiskanava CNN ja uutistoimisto Reuters.

– Hän loukkasi erityisesti puheenjohtajaa. Tämä säilytti täysin malttinsa, mutta presidentti nimitti häntä kolmannen luokan poliitikoksi, sanoi senaatin demokraattijohtaja Chuck Schumer toimittajille CNN:n mukaan.

– Tässä ei ollut kyse dialogista, tämä oli jonkinlaista palopuhetta, Ikävää palopuhetta, jossa ei keskitytty faktoihin.

Pelosi lisäsi, että "todistimme presidentin puolelta hermoromahdusta, ikävä sanoa".

Demokraattijohtajat olivat Valkoisessa talossa puhumassa Syyrian tilanteesta. Hieman aiemmin edustajainhuone oli ylivoimaisesti hyväksynyt päätöslauselman, jossa vastustettiin Trumpin hallinnon tekemää päätöstä vetää amerikkalaisjoukot pois Syyriasta.

Jännitteet kongressin demokraattien ja Valkoisen talon välillä ovat nousseet jyrkästi sen jälkeen kun demokraatit käynnistivät virkarikostutkinnan Trumpista ja tämän kontakteista Ukrainaan.

Pelosi sanoi uskovansa, että Trump on hyvin "järkyttynyt" Syyria-päätöslauselmasta. Virkarikossyytteestä ei keskustelut tapaamisen aikana.

Trumpia ei haittaa Venäjän toimet Syyriassa

Trump sanoi keskiviikkona, että hän ei pane pahakseen sitä, että Venäjä auttaa Syyriaa konfliktissa Yhdysvaltain Nato-liittolaisen Turkin kanssa. Hän torjui kritiikin, että Yhdysvaltain joukkojen vetäminen olisi jättänyt kurdiliittolaiset yksin. Hän kutsui vetäytymispäätöstä "strategisesti loistavaksi".

Hän kertoi tästä toimittajille tavatessaan Italian presidentin Sergio Mattarellan.

Trumpin mukaan kurdit "eivät ole enkeleitä" ja että Venäjän tukeman Syyrian ja Turkin pitäisi selvittää asiat "taistelemalla".

Kurdijoukot olivat auttaneet länsimaisia joukkoja kukistamaan Islamilainen valtio (Isis) -terroristiryhmän.

Yhdysvaltain joukkojen vetäytyminen Pohjois-Syyriasta sai Turkin ja Venäjän kiirehtimään alueelle jakamaan sitä keskenään. Venäjän tukeman Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukoilla ei ole juuri ollut asiaa alueelle kahdeksan vuotta kestäneen sisällissodan aikana.

MAINOS

Kommentoi

Hyvää viihdettä, mutta en usko, että Trumppia saa mikään kammettua pois edes toiselta kaudelta.
Itse olen tähän herraan jo tottunut, eikä mikään enää yllätä. Se on kuitenkin tapahtunut, että USA:n arvostus on kohdaltani kadonnut täysin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sääli amerikkalaisia, jos nykyinen presidentti valitaan vielä toiselle kaudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, sepä on amerikkalaisten oma valinta, ja siihen on meidän kaikkien vain sopeuduttava. Suomalaisilla ei ole äänioikeutta Yhdysvaltojen presidentin vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump mahtava presidenttimme joka menee kirkkaasti seuraavalle kaudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin amerikkalaiset Trumpia toiselle kaudelle valitsevat. Sieltä nousee uusia tähtiä WH:n ylle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demokraattien provokaatio oli seuraava siirto, Pelosi-parka yrittää kaikkensa, kun mikään " tutkinta " ei ota edetäkseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hämmästyttävä kommentti! Vaikka Trumpin päätökset tulevat vaikuttamaan heikentävästi meidän suomalaisten elintasoon ja turvallisuuteen, niin silti näkee tällaisen kannanoton. Onko tämä todellakin suomalainen kommentti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkasyytetutkinta etenee yllättävän nopeasti. Uusia todistajalausuntoja on tullut lähes päivittäin entisiltä ja nykyisiltä hallinnon virkamiehiltä. Tiedusteluviranomaiset tutkivat Giulianin ja hänen kätyriensä toimia Ukrainassa. Noin niinkuin esimerkiksi. Kun syyte viimein tulee, se on erittäin vankalla todistepohjalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä CNN:n epätotuuksia satelee kuin sieniä sateella ei mitään perää niin kuin ei Venäjä-kytöksissäkään.
Demokraatit ja vasemmisto ovat hädissään kun ei ole omaa hyvää edustajaa ja yrittävät kaikkensa tyhjästä nyhjäistä syytöksiä 😄

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin Venäjäkytkös on aktiivinen, siitä on selvät todisteet samoin Trumpin rahojen alkuperästä. Helsinki.

Demokraateilla on useita hyviä ehdokkaita ensi vuoden lopulla pidettäviin presidentinvaalien loppunäytökseen. Trump'illa ei ole mitään mahdollisuuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
74
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
56
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
32
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
23
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
21
Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät, tavoitteena järjestää tapahtuma seuraavana kesänä
20
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image