Ulkomaat

Trump haluaisi Yhdysvaltain liike-elämän aukeavan jo pääsiäiseksi

Donald Trump haluaa Yhdysvaltain liike-elämän aukeavan pääsiäiseen mennessä. KUVA: KEVIN DIETSCH / POOL
Ulkomaat 24.3.2020 21:18
Ilkka Timonen

Osavaltiot varoittivat presidenttiä helpottamasta rajoituksia liian aikaisin. Presidentti väitti rajoitusten tappavan ihmisiä enemmän kuin muuten.

Yhdysvaltain osavaltiot varoittivat tiistaina presidentti Donald Trumpia olemaan helpottamatta liian aikaisin koronaviruspandemian vuoksi maahan julistettuja rajoituksia. Tämä siitä huolimatta, että tilanne on erittäin paha Yhdysvaltain taloudelle.

Trump sanoi tiistaina haluavansa nähdä Yhdysvaltain liike-elämän aukeavan pääsiäiseen (12. huhtikuuta) mennessä. Aiemmin presidentti oli sanonut harkitsevansa liike-elämän uudelleen käynnistämistä sen jälkeen kun 15 päivää kestäneet rajoitustoimet lakkaavat ensi viikolla.

– Meidän on saatava maamme takaisin töihin, hän sanoi tiistaina Fox-kanavalla.

– Tämä lääke on pahempi kuin ongelma. Mielestäni paljon enemmän ihmisiä kuolee mikäli annamme tämän jatkua... Ihmiset haluavat takaisin töihin, hän sanoi.

Erittäin herkästi tarttuva virus leviää Yhdysvalloissa edelleen hyvin nopeasti ja huonosti varustautuneet sairaalat yrittävät sinnitellä tappavan taudin kanssa.

Maailman terveysjärjestö WHO varoitti tiistaina, että Yhdysvallat saattaa olla seuraava keskus koronaviruspandemiassa.

Republikaani Trump tavoittelee uudelleenvalintaa ensi marraskuun presidentinvaaleissa ja hän on luvannut maahan tuntuvaa talouskasvua.

"Taloutta ei pidä kiihdyttää ihmishenkien kustannuksella"

Kuvernööri Andrew Cuomo, demokraatti, jonka osavaltio New York kärsii maassa pahimmin koronaviruksesta, vastustaa voimakkaasti matkustusrajoitusten poistamista ja ihmisten paluuta työpaikoille. New Yorkissa tautitapauksia on jo yli 25 000.

– Jos kehotatte amerikkalaisia valitsemaan julkisen terveyden ja talouden välillä, niin asia on selvä. Kukaan amerikkalainen ei kehota kiihdyttämään taloutta ihmishenkien kustannuksella, hän sanoi Manhattanilla kokouskeskuksessa, jota muutetaan parhaillaan koronavirussairaalaksi.

Marylandin kuvernööri Larry Hogan, republikaani, kertoi tiistaina CNN:lle seuraavaa:

– Emme ole millään tavoin pääsemään ulos tästä viidessä tai kuudessa päivässä tai milloin sitten 15 päivää täyttyy tässä mielikuvituksellisessa kellossa.

Yhdysvalloissa yli 42 000 ihmistä on saanut covid-19-viruksen ja ainakin 620 on kuollut siihen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Asia on päivänselvä.
Palkansaajat töihin tartuttamaan toisensa kuolemaan ja omistajat eristyksiin suojaan.
Vähävaraiset joutaakin kuolla omistajien voittojen vuoksi mutta omistajien ei omiensa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin toimet Obamacaren lopettamiseksi ovat näyttämässä kyntensä; ihmisillä ei ole mahdollisuutta hoitoon, koska isolla osalla kansasta ei ole sairasvakuutusta. Kyynikko voisikin ajatella, että Trumpin toimet jättävät henkiin vain töissäkäyvät ihmiset ja he, joilla on varaa hankkia omat palvelut, ilman yhteiskunnan apua. Eli sattumalta henkiin jää juuri se osa kansasta, joka Trumppia äänestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump näyttää olevan valmis uhraamaan valtavan määrän ihmishenkiä
saadakseen talouden nousuun ja tullakseen valituksi uudelleen.
Trumpia kannattavien silmät saattavat kuitenkin avautua ennen vaaleja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Covidin kohdalla on kuitenkin mahdollisuus valita, pysyykö porukka kotosalla vai tehtaalla. Trump haluaa että tehtaalla.

Ikävä että viruksella on poliittinen rooli. Tartunnan saaneiden määrä ei ole nyt olennainen juttu mutta pörssikurssit on. Presidentin vaalit on aiemminkin ratkaistu talousluvuilla. Carter hävisi kun oli taantumaa, Bush hävisi Clintonille laskusuhdanteessa joten jatkoa olisi jos Trump häviää laskusuhdanteessa. Sitä tässä vältellään. Kohta voi Trump esitellä twiiteissään kuinka osakekurssit kohoavat ylös, ehkä samoin viruksen uhrimäärä mutta Economy First.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ehkä tuo 80v tarkoitti keskimääräistä eläkeikää. Systeemihän toimii vakuutusten kautta ja itse säästät eläkkeesi. Tästä syystä miljoonilla ei ole vanhuuspäivien varalle säästöjä joten 80-vuotias voi hyvinkin heilua rakennuksella tai tehdä toimistotöitä.
Kun kaksoistornit aikoinaan tuhoutuivat niin uhreissa oli lähes 90-vuotiaita ja olivat rakennuksissa silloin työpaikoillaan, sihteereitä, kirjanpitäjiä, siivoojia, asentajia ja huoltomiehiä ym.matalapalkkaisimmassa päässä olevia. Hyvätuloiset voivat jäädä eläkkeelle 60+ joten keski-ikä voisi olla 75-80v kun pääsevät eläkkeelle lopulta. Suomessa asia paremmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
40
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
8
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Suomen oltava oikeusvaltio koronakriisissäkin – koronatartuntojen kasvun kanssa kilpailee voitokkaasti vain jälkiviisaus Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image