Ulkomaat

Trump ampui vaa­li­kam­pan­jan­sa mah­ti­pon­ti­ses­ti liikkeelle – presidentti varoitteli demokraattien "radikaalista so­sia­lis­mis­ta"

Donald Trump puhui reilun tunnin ajan isolle yleisölle Orlandossa Floridassa. KUVA: CRISTOBAL HERRERA
Ulkomaat 19.6.2019 10:03
Seppo Ylönen, Reuters

Donald Trump haluaa jatkaa toisen kauden Yhdysvaltain presidenttinä. Se ei varmaankaan ole kenellekään yllätys, mutta Trump ilmoitti asiasta virallisesti tiistai-illan yleisötilaisuudessa Floridan Orlandossa.

Trump on itse asiassa käynyt uutta vaalikampanjaa siitä saakka, kun hän aloitti Valkoisen talon isäntänä tammikuussa 2017.

Hän on esiintynyt säännöllisin väliajoin yleistilaisuuksissa, joita on järjestetty niissä osavaltioissa, joiden voitosta käytiin tasainen kilpa vuonna 2016.

Florida oli yksi niistä, ja se tulee olemaan elintärkeä osavaltio myös vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Trump sanoi pitävänsä Floridaa toisena kotiosavaltionaan. Hänellä on siellä luksusmainen lomanviettopaikka Mar-a-Lago, joka sijaitsee Palm Beachissa.

Toisinto vanhoista puheista

Trumpin Orlandon 80-minuutin puhe oli isolta osaltaan kuin toisinto neljän vuoden takaisista puheista. Teemat olivat samat.

Trump varoitteli laittomasta siirtolaisuudesta, median valeuutisista ja demokraattien vaarallisuudesta.

Donald Trumpin mukaan hänen demokraattiset haastajansa haluavat muuttaa radikaalisti Yhdysvallat avaamalla rajat. Demokraatit laillistaisivat etelärajan yli tulevat siirtolaiset, niin että he voivat äänestää ja vahvistaa demokraattien tukijakuntaa.

Tämä on Trumpin mielestä moraalisesti tuomittavaa.

– Meidän mielestämme maamme tulisi olla suojapaikka lakia kunnioittaville kansalaisille, ei rikollisille maahanmuuttajille, Trump vertasi.

Amerikkalainen unelma vaarassa

Demokraattien ehdokaspaikasta kilvoittelee pari tusinaa poliitikkoa. Muutamat heistä johtavat Trumpia Floridan kaltaisissa vaa'ankieliosavaltiossa.

Trump kutsui vastustajiaan "radikaaliksi vasemmistolaiseksi joukkioksi".

– Ääni demokraateille vuonna 2020 on ääni radikaalin sosialismin nousulle ja amerikkalaisen unelman tuhoutumiselle, Trump varoitteli.

Trump kehui saavutuksiaan talouden saralla. Hän sanoi panneensa painetta Kiinalle, joka on Trumpin mukaan harjoittanut kauppaa epäreilulla tavalla.

Hillary kiven sisään!

Trump kuvasi itsensä ajojahdin uhriksi erikoissyyttäjä Robert Muellerin tutkimuksissa. Niissä joissa etsittiin todisteita Venäjän sekaantumisesta vuoden 2016 vaaleihin. Olettamus oli, että Venäjä halusi Trumpiista voittajan ja demokraattien ehdokkaasta Hillary Clintonista häviäjän.

Trump vaati yhä Orlandossa Hillary Clintonia vangittavaksi. Yleisö yhtyi vanhaan kertosäkeeseen "Lock her up!". Hillary Clinton ei kilvoittele vuoden 202o vaalien ehdokkuudesta.

Trump lupasi jatkaa työtään palauttaa Yhdysvallat taas suureksi maaksi.

20 000 kuulijan joukossa oli lukemattomia hiuspehkoja, joita peitti punainen lippalakki tekstinään "Make America Great Again". Se saattaa olla Trumpin vaali-iskulause myös ensi vuonna.

– Jos pidätte tämä tiimin virassa, meillä on suurenmoinen tie edessämme. Tulevaisuutemme ei ole koskaan näyttänyt valoisammalta, Trump maalaili.

Amerikkalainen äänestäjäkunta on hyvin jakaantunut. Tuoreessa gallupissa 40 prosenttia katsoi Trumpin onnistuneen presidenttinä. 57 prosenttia oli päinvastaista mieltä.

MAINOS

Kommentoi

Toivottavasti Trumpin vaalikampanjointi ei ylitä kovin usein uutiskynnystä Suomessa. Asiaan voi palata pikku uutisilla reilun vuoden päästä.
Trumpin viihdearvo alkaa kärsimään liiallisesta toistosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän media Suomessa uutisoi kuin lähinnä negatiivisia ”uutisia” (mielipiteitä) Trumpista. Hyvät uutiset jäävät kokonaan uutisoimatta ja sehän tässä hassua onkin kun monet Suomen kansalaiset jotka eivät lue muita lähteitä ja ovat ymmällään Trumpin suuresta kannatuksesta kansamme keskuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Clintonien putkareissu ei ehkä ole semmoista utopiaa kuin olen ajatellut. Muellerin tutkimukset vahvistivat Trumpin salakuuntelun Obaman (demokraattien) toimesta ja myös sen ettei venäjä yhteyksiä ollut, ja kyseessä oli vain ajojahti joka jatkuu vieläkin. Mikä vielä pahempaa, tutkimukset toivat siinä sivussa julkisuuteen sen, että Clintoneita selvästi suojellaan, niin kuin myös Obamaa, ja että pilliinpuhaltajat kuten se entinen kongressi nainen muutama viikko sitten, kuolevat "itsemurhan" uhrina. Mutta, miehistö vaihtuu Trumpin johdolla ja on alkanut näyttämään siltä, että FBI:n korruptio ollaan saamassa kuriin ja sitä myötä rikolliset vankilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me vapaan maailman ystävät kiitämme Trumpia. Kiitos Trump kiitos.

Äärivasemmistolaisuus eli sosialismi ja kommunismi eivät ole tuoneet tähän maailmaan mitään muuta kuin kauheutta ja keskitysleirejä. Äärivasemmistolaisuuden tai vasemmistolaisuuden yleensäkin perusidea ei ole yksilöllisyys, vaan ryhmiin ja lokeroihin laittaminen. Sitä se on. Vasemmistolaisuuden ideologia on niin huono, että eliitti on joutunut sitä aina pakolla ja väkivallalla ylläpitämään kuten on nähty Kiinassa, Neuvostoliitossa ja natsi-Saksassa (kansallissosialismi = äärivasemmistolaisuus). Ihmiset eivät yksinkertaisesti suostu vapaaehtoisesti eliitin vallan alle ja lokeroon laitettavaksi.

Vasemmisto jakaa meidät ensin eliittiin ja harmaaseen massaan niin, että me olemme sitä massaa ja pieni kourallinen on eliitti. Eliitti haluaa vasemmistolaisuudessa kaiken vallan itselleen ja mielellään ilman demokratiaa kuten EU, Neuvostoliitto ja Kiina. Vasemmistolaisuudessa sinulta otetaan rahat pois ja ne kertoo asian niin, että saatat lopulta pitää sitä jopa hyvänä ideana. Mehän täällä Suomessa elämme illuusiossa, että eliitti osaa järjestää meitä kansaa paremmin muun muassa koulutuksen ja terveydenhuollon. No viimeksi kun kuuntelin puheita Sotesta, niin tuli vain mieleen, että ei se nyt kovin hyvältä näytä, koska sosialismi ei koskaan käytännössä toimi. Me kansa maksamme tuosta eliitin virkamiesten toikkaroinnista loputtomia miljoonia ja minkä tähden? Niin paljon parempi kun jokainen pitää rahansa itse ja ostaa palvelut sieltä mistä halvimmalla parasta laatua saa.

Luojan kiitos vasemmisto-eliitti on jo kaatunut Neuvostoliitosta ja parhaillaan on kaatumassa Kiinassa. Trumpin tiimi pitää siitä huolen, että koko maailma vapautuu vasemmistolaisuudesta ja planeetallemme koittaa vapaus ilman eliittiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuo yksi tapa otsikoida uutinen tästä tapahtumasta. Toinen tapa voisi korostaa mahtipontisuuden sijaan valehtelua ja kiihottamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtipontinen vaalikampanjan aloittaminen on niin trumppimaista. Kukaan muu ei niin tee. On kyllä hyvä, että riippumaton ja puolueeton lehdistö kertoo Trumpin touhuista, jotta ihmiset voivat vapaasti muodostaa mielipiteensä puolueettomien lehtien tarjoamien objektiivisten faktojen avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä minä en ole Suomessa löytänyt vuosiin yhtäkään riippumatonta, puolueetenta aviisia mikä kertoo objektiivisia faktoja. Herätys nyt siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne ovat riippumattomia, puolueettomia ja objektiivisia tosiasioita, jos kerran virallisesti on niin päätetty ja tuollainen asenne ja ajattelu on muuten maailman onnellisimmassa, parhaassa ja korruptoitumattomimmassa maassa myös virallisesti kielletty. Meillä on tietysti sanan- ja ajatteluvapaus, mutta julkisesti ei vääriä mielipiteitä kannata tietenkään esittää, jottei joudu somessa hyvien ja suvaitsevien ihmisten teurastettavaksi.

Ja koska sitä oikeaa mielipidettä ei enää perinteisin menetelmin järjellä ja logiikalla voi arvata, eikä alati päivittyvää oikeinajattelun sääntökirjaa ...kelekään kehtaa selata, niin turvallisinta on tietenkin on pitää mielipiteensä omana tietonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Trumpille uudelleen valinnan johdosta. Mies on suositumpi kuin koskaan ennen jenkeissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä siinä näin tulee ansaitusti käymään. Siitäkin huolimatta, että eurooppalainen media on yrittänyt heittää lokaa niskaan ensimmäisen kauden valinnasta lähtien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt taitaa toivottavasti trumpukalla keittää jo niin yli laidan, että suurin osa tavan kansa on totaalisesti fed jo!?

Tuo demokraattien nimittely, oma uhoaminen ja kilpailijoiden asiaton demonisointi on jo oman kansan kiihottamista toisia kansanryhmiä vastaan!
Valheellisten laulujensa lunnaita maksamme sitten myös Euroopassa, erityisesti meidänkin ja muiden pienten vientivetoisten valtioiden taloudet kärsisivät eniten!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli mahtava puhe ja yleisön kannatus Orlandossa, niin paljon ihmisiä että vain osa mahtui sisälle (tilat vain 200,000 henkilölle). Monet odottivat jonossa 3 päivää että pääsisivät sisälle kuulemaan. Lukemattomista demokraattien ehdokkaista ei ole mitään vastusta Trumpille, varma voittaja. Presidenttimme panee meidät kansalaiset ja meidän hyvin voinnin ykkös sijalle ja sekö demareita ja vasemmistoa harmittaa. Heillä ei ole mitään tavoitteita kansalaisten hyväksi vaan ainoana vaali toimenpiteenä on Trumpin vastustaminen joka asiassa ja uusien Venäjä- yhteyksien viljely vaikka asia on loppuun käsitelty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image