Ulkomaat

Toinen musta laatikko vahvisti: Lubitz sääti koneen syöksymään maahan

Germanwingsin kone törmäsi vuoren seinään Ranskan Alpeilla vajaa kaksi viikkoa sitten. KUVA: YVES MALENFER/DICOM/MINISTERE INTERIEUR/HO / EPA
Ulkomaat 3.4.2015 12:34 | Päivitetty 3.4.2015 16:31
STT,

Germanwingsin turmakoneen eilen löytynyt toinen musta laatikko vahvistaa, että lentäjä lensi koneen tahallaan päin vuorenrinnettä, kertovat tutkijat.

Laatikko sisältää teknisiä tietoja turmakoneesta ja lennosta. Siitä voidaan saada selville, mitä ohjaamossa on tehty ja kuka sen on tehnyt.

- Laatikko paljastaa, että lentäjä sääti automaattiohjauksen laskemaan lentokorkeuden 30 metriin. Laskun aikana hän myös useaan kertaan sääti autopilottia niin, että kone kiihdytti vauhtiaan, ranskalaiset onnettomuustutkijat kertovat lausunnossaan.

Jo aiemmin on epäilty vahvasti, että turman syy oli lentäjä Andreas Lubitzin itsemurha. Ensimmäisenä löydetyn mustan laatikon äänitallenteesta kuuluu, kuinka koneen kapteeni poistuu hetkeksi ohjaamosta, eikä Lubitz enää päästä häntä takaisin.

Sittemmin on myös paljastunut, että Lubitz oli ollut itsetuhoinen sekä etsinyt netistä tietoa itsemurhasta ja lentokoneiden ohjaamojen ovista.

Germanwingsin kone törmäsi vuorenrinteeseen Ranskan Alpeilla 700 kilometrin tuntivauhtia. Koneen tuhossa kuoli 150 ihmistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Joo poeka on täysin syytön, ovi vaan ei halunut aueta 8 minuuttiin. Ja ne hulluus ongelmat ovat vain panettelua. Ja ne tietokone historiat itsemurhista, turvaovesta ovat vain propakandaa. Kyllä meiän poeka oli riimus - parhaista parhain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lubitz sääti koneen syöksymään maahan. Mutta eihän nuin saisi tehdä? Vaa saako?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen löytyi ja samantien tiedettiin tuo kertoa? Pikkaisen epäilyttää että tässä ei välttämättä ole kyse laatikon kertomasta vaan jonkun epäilystä. Tutkijat sitten ensi viikolla kertovat mitä laatikko todella kertoi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako viikkoa dataa pitäisi tutkia, että se vaikuttaisi uskottavalta? Äkkiä voisi väittää, että kun data saadaan koneelle, alle viiden minuutin tutkinta kertoo aika tarkkaan mitä tapahtui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäisten tietojen mukaan kerrottu pudotuksen pitkä tasaisuus viittasi autopilotin käyttöön.
Johtopäätelmänä on että ohjauslaite on ääritilanteiden kannalta puutteelisesti suunniteltu, vaikka siinä jo monia lentoradan korjausohjelmia onkin, kun se ei tehnyt väistökeliikkeitä vuoriston lähestyessä. Nykyisestä lennonjohtokäytännöstä ollaan väitellen siirtymässä lentokoneiden itsenäiseen navigointiin. Samalla tarvittaneen uudentyyppiset etävalvomot tarkkailemaan jo ennakoivasti lentokoneiden reittiasetuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki pilootit lentokieltoon kunnes heidän koko elämänsä terveyshistoria on 100%:sti moitteeton. Jos pilootti ei anna lupaa siihen niin tervetuloa tänne työkkäriin muiden luusereiden joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
15
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
14
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image