Ulkomaat

Tiilikainen: Trumpin il­mas­to­po­li­tiik­ka selviää vasta ajan myötä

Ulkomaat 10.11.2016 15:40 | Päivitetty 10.11.2016 16:25
STT, Kaleva

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin ilmastopoliittista linjaa on vielä liian aikaista arvioida, sanoo maatalous- ja ympä­ris­tö­mi­nis­teri Kimmo Tiilikainen (kesk.).

Tiilikainen ei anna kovin suurta painoarvoa Trumpin vaalikampanjan aikaisille puheille esimerkiksi Pariisin ilmastosopimuksesta irtautumisesta, sillä valta tuo vastuun. Ministeri sanoo, että jos Yhdysvallat alkaisikin luistaa kansallisista päästörajoitustavoitteistaan, se ei automaattisesti tarkoittaisi, että muut maat seuraisivat esimerkkiä.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Enpä usko, että kukaan haluaa lisätä työttömyyttä sillä yli 10 miljoonaa USA:n kansalaista saa leipänsä uusiutuvien energioden ympärillä pyörivästä bisneksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmiskunnalla on jos ilmasto ja maapallo saastutetaan pilalle? Mäskäämme Suomessakin luontoa semmoisella vimmalla ettei lapsia kannata tehdä enään tänne kärsimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahat pitäisi panna ilmansaasteiden torjuntaan, eikä harmittoman ja elämälle välttämättömän hiilidioksidin torjuntaan.

Ilmasto ei ole lämmennyt ennustusten mukaisesti enää tällä vuosituhannella. Lämpenemisteoriasta johdettu malli on ennustanut lämpenemisen pahasti yläkanttiin, joten tieteellisesti ottaen teoria on jo falsifioitu.

Jenkeissä väite ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä on puhtaasti puoluepolitiikkaa. Demokraatit uskovat ja republikaanit eivät usko tähän väitteeseen. On outoa, että Euroopassa tätä pidetään vielä tieteen alaan kuuluvana teoriana. Homma pitäisi vähintäänkin siirtää uskomustieteen puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi jokin järki saada tuohon ilmastonmuutoksen vouhotukseen. En kannata saastuttamista, mutta järki pitäisi olla. Ilmasto muuttuu kokoajan tehtiinpä me mitä hyvänsä. Se on luonnon laki. Ilmastonmuutoksen torjunta koituu vielä ihmiskunnan turmioksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomuksiin eikä omaan mielikuvitusmaailmaan ei tässä kysymyksessä ole vara rakentaa yhtään mitään. On kysymys koko planeetan säilymisestä ja silloin on mentävä varman päälle elikkä vähentää päästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahaa ei pitäisi tuhlata "varman uskon" vuoksi.

Ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen ei päättäjien keskuudessa enää uskota. Tätä ei vain uskalleta sanoa ääneen. Ilmastouskoa ei sovi pilkata.

Hyvä indikaatio tästä asiasta on se, että näissä kansainvälisissä ilmastokokouksissa ei näy yhtään merkittävässä asemassa olevaa poliitikkoa. Suomestakin sinne lähetettiin Kimmo Tiilikainen... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:02
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla
9:00
Kärppäpuolustaja Taneli Ronkainen oli edellisen kerran tositoimissa vuosi sitten – "En pystynyt välillä kipujen takia istumaan koko peliä katsomossa" Tilaajille
9:00
Oululainen Henriika Weiste, 50, ohjaa jumppia ja aikoo olla iäkkäänä rautaisessa kunnossa: "Viittäkymppiä ajattelen sellaisena puolivälin pyykkinä" Tilaajille
8:41
Kotona lapsensa hoitavat saavat Oulussa asiakasmaksusta hyvityksen – lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina
8:20
Sairaanhoitajille on tilaisuus lähettää kannustavia terveisiä ääniviestinä
7:08
Kalevan koiranpentulive – katso videolta, mitä kaikkea vauhdikasta tapahtui pentulaatikossa keskiviikkoaamuna
7:00
Päivän leffapoiminnat: Tärkeintä on aloittaminen – kirjailija istuu kuuluisan taiteilijan malliksi, mutta piipahdus ateljeessa venähtää useiksi viikoiksi
11
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
6
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
5
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
3
KS: Peruttu Vuokatti Hiihto yhdistää Kainuun koronatapauksia
2
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
2
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
2
Sosiaali- ja terveysministeri Pekonen: Huoltovarmuuskeskus ei ole tyhjä – "Olen edelleen sitä mieltä, että olimme varautuneet hyvin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

164 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image