Ulkomaat

Tiilikainen: Trumpin il­mas­to­po­li­tiik­ka selviää vasta ajan myötä

Ulkomaat 10.11.2016 15:40 | Päivitetty 10.11.2016 16:25
STT, Kaleva

Yhdysvaltain tulevan presidentin Donald Trumpin ilmastopoliittista linjaa on vielä liian aikaista arvioida, sanoo maatalous- ja ympä­ris­tö­mi­nis­teri Kimmo Tiilikainen (kesk.).

Tiilikainen ei anna kovin suurta painoarvoa Trumpin vaalikampanjan aikaisille puheille esimerkiksi Pariisin ilmastosopimuksesta irtautumisesta, sillä valta tuo vastuun. Ministeri sanoo, että jos Yhdysvallat alkaisikin luistaa kansallisista päästörajoitustavoitteistaan, se ei automaattisesti tarkoittaisi, että muut maat seuraisivat esimerkkiä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Enpä usko, että kukaan haluaa lisätä työttömyyttä sillä yli 10 miljoonaa USA:n kansalaista saa leipänsä uusiutuvien energioden ympärillä pyörivästä bisneksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmiskunnalla on jos ilmasto ja maapallo saastutetaan pilalle? Mäskäämme Suomessakin luontoa semmoisella vimmalla ettei lapsia kannata tehdä enään tänne kärsimään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahat pitäisi panna ilmansaasteiden torjuntaan, eikä harmittoman ja elämälle välttämättömän hiilidioksidin torjuntaan.

Ilmasto ei ole lämmennyt ennustusten mukaisesti enää tällä vuosituhannella. Lämpenemisteoriasta johdettu malli on ennustanut lämpenemisen pahasti yläkanttiin, joten tieteellisesti ottaen teoria on jo falsifioitu.

Jenkeissä väite ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä on puhtaasti puoluepolitiikkaa. Demokraatit uskovat ja republikaanit eivät usko tähän väitteeseen. On outoa, että Euroopassa tätä pidetään vielä tieteen alaan kuuluvana teoriana. Homma pitäisi vähintäänkin siirtää uskomustieteen puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi jokin järki saada tuohon ilmastonmuutoksen vouhotukseen. En kannata saastuttamista, mutta järki pitäisi olla. Ilmasto muuttuu kokoajan tehtiinpä me mitä hyvänsä. Se on luonnon laki. Ilmastonmuutoksen torjunta koituu vielä ihmiskunnan turmioksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomuksiin eikä omaan mielikuvitusmaailmaan ei tässä kysymyksessä ole vara rakentaa yhtään mitään. On kysymys koko planeetan säilymisestä ja silloin on mentävä varman päälle elikkä vähentää päästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahaa ei pitäisi tuhlata "varman uskon" vuoksi.

Ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen ei päättäjien keskuudessa enää uskota. Tätä ei vain uskalleta sanoa ääneen. Ilmastouskoa ei sovi pilkata.

Hyvä indikaatio tästä asiasta on se, että näissä kansainvälisissä ilmastokokouksissa ei näy yhtään merkittävässä asemassa olevaa poliitikkoa. Suomestakin sinne lähetettiin Kimmo Tiilikainen... :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:48
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
20:40
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
20:36
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille
20:31
Tämä tiedetään Saksan yliajajasta: 29-vuotias Saksan kansalainen, epäillään tapon yrityksistä – 30 loukkaantunutta, heistä osa lapsia
19:30
Pohjois-Pohjanmaan museon sisäilmatulokset saadaan viikkojen päästä
19:00
Korvausehdoissa on merkittäviä eroja vakuutusyhtiöiden välillä – osa korvaa keski- ja toiset puuskatuulen perusteella myrskyvahinkoja
18:51
Brittimatkustaja halusi pois Milanon koneesta Lontoossa koronaviruspelon vuoksi – Finnair lentää normaalisti Milanoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono seuraavissa Lapin kunnissa: Sodankylä, Savukoski ja Inari lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Ikävä jos noin huonosti on tilsnne. Mutta turha on yleistää, sillä monella on kyllä kavereita ja ystäviä ympärillä. Mutt... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image