Ulkomaat

Theresa May tarvitsee lisää aikaa brexit-neu­vot­te­lui­hin – "Meidän kaikkien täytyy nyt pitää hermomme kurissa"

Britannian pääministeri Theresa May lähti tiistaina virka-asunnoltaan puhumaan parlamenttiin. KUVA: WILL OLIVER
Ulkomaat 12.2.2019 16:53
Lea Peuhkuri, Reuters

Britannian pääministeri Theresa May sanoi tiistaina maan parlamentissa, että hän uskoo saavuttavansa brexit-sopimuksen, jota parlamentti voi tukea.

May esikuntineen käy yhä neuvotteluja EU:n kanssa.

– Neuvottelut ovat nyt kriittisessä vaiheessa. Meidän kaikkien täytyy nyt pitää hermomme kurissa, jotta saamme tehtyä muutokset, joita alahuone vaatii, ja lähdettyä EU:sta ajallaan, May sanoi parlamentissa Reutersin mukaan.

– Me tarvitsemme nyt aikaa, jotta saamme kaiken valmiiksi.

Britannian on määrä erota EU:sta 29. maaliskuuta.

Jos sopimusta ei saada aikaan 26. helmikuuta mennessä, parlamentti saa eteensä ei-sitovia äänestyksiä brexit-vaihtoehdoista seuraavana päivänä. Asiasta uutisoi BBC.

Viimeinen parlamentin äänestys siitä, eroaako Britannia todellakin EU:sta 29. maaliskuuta, voidaan pitää vasta maaliskuussa.

May ilmoitti, että hän haluaa kaikkien puolueiden edustajat tukemaan brexit-sopimusta, jonka hän aikoo saada vielä aikaan. Britanniassa täytyy vielä säätää lakeja brexitin valmistelemiseksi.

Britannian parlamentti torjui Mayn neuvotteleman erosopimuksen viime kuussa. Erityisesti hankausta aiheutti niin sanottu backstop-järjestely, joka estäisi rajamuodollisuudet Pohjois-Irlannin ja Irlannin rajalla.

Parlamentti lähetti Mayn takaisin neuvotteluihin EU:n kanssa, jotta backstopia voitaisiin muuttaa.

EU on sanonut, että se ei neuvottele erosopimusta uudelleen. EU on tosin ollut valmis muuttamaan poliittista julkilausumaa, joka määrittelee EU:n ja Britannian tulevan suhteen.

May kertoi hallitukselleen aiemmin tiistaina, että muokattua erosopimusta ei vielä tällä viikolla viedä parlamentin äänestettäväksi, koska neuvottelut vaativat vielä lisää aikaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Heh, heh! Siinä on briteillä vielä itku ja hammatenkiristys edessä kun sopimuksettoman Brexitin seuraukset iskevät täydellä voimallaan saarivaltion talouselämään. Katuvat vielä katkerasti ja siitä se varsinainen rähinä syntyy kun Skotlanti ja Pohjois-Irlanti ilmoittavat pysyvänsä Euroopan unionin jäseninä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Brexshittiä voi syödä.

Jos ei voi, niin briteille tulee nälkä. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian myöhään pelkkää teatteria, kaikki on jo tapahtunut. Brittien lähtöä ei mikään enää tee tyhjäksi vaikka miten koetetaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että joku maa Euroopassa uskaltaa palauttaa rajatarkastukset omille rajoilleen. Liian pitkään on katseltu tuollakin mihin vapaa liikkuvuus lopulta johtaa. Ei se passin näyttäminen rehellistä turistia niin paljoa oikeasti tule hidastamaan.

Kun katsoo miten vaikka EU:n ulkopuoliset Sveitsi ja Norja on tämä hoitaneet, avautuu sinisilmäistenkin harhat. Niiden kansantalous ei nimittäin ole paljoa rajatarkastuksista kärsinyt vaikka globalistit mitä väittäisi. Käykääpä itse katsomassa niin tiedätte vasta mistä puhutaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muualta maailmasta lähtee satoja tuhansia työpaikkoja, myös Suomesta. Totta kai tätä vastustetaan muualla mutta britit saavat helpolla itselleen täystyöllisyyden ja varmistavat voittojen ja veronmaksun pysymisen omien rajojen sisällä. Tuo olisi unelma mille tahansa maalle. Vain itsenäinen kansa menestyy kun ei lahjoita voimavarojaan muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odota nyt ihan rauhassa, että eroavat ensin.
Kun punnasta tulee vessapaperia, vienti alkaa vetämään ja kansa saa paiskia töitä sydämensä kyllyydestä suhteessa ilman palkkaa mitä muualla saa. Tuon skenaarion vastapainoksi täytyy omasta maasta löytyä perustuotanto jotta ruokaa riittää samalla halvalla hinnalla.
Suomi kun perässä, niin ei tarvita enää isoja marketteja. Myytävä tavara mahtuu kyllä lähikauppaankin ja tilaakin jää vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Britannia on iso kansantalous jolla on suuri määrä myötämielisiä kauppakumppaneita kolmannessa maailmassa jossa se on perinteisesti käynyt kauppaa jo 1500-luvulta alkaen. Siihen verrattuna EU on nousukkaiden muoti-ilmiö vailla historiaa ja periaatteita.

Lisäksi se pystyy jatkossa sopimaan edullisia kauppasopimuksia mm. Yhdysvaltain, Venäjän ja Kiinan kanssa ilman että tarvitsee kysyä Ranskan ja Saksan hallitsemalta EU:lta lupaa.

Kun kotimarkkinoiden kysyntä ja työllisyys kasvaa, ei valuuttakurssikeinottelulla sitäpaitsi ole enää väliä vaan Britannia pystyy itse päättämään kurssista, palkoista ja tuotteiden hinnoista.

Ihan samalla tavalla kuin Suomi pystyi itse päättämään tuonnista ja viennistä vielä 90-luvun alussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

> Ihan samalla tavalla kuin Suomi pystyi itse päättämään tuonnista ja viennistä vielä 90-luvun alussa.

Näin oli ja keinona oli säännölliset devalvoinnit eli markan arvon heikäntäminen suhteessa muihin valuuttoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sillä saatiin vienti vetämään, täystyöllisyys ja kotimarkkinoilla taattiin kotimaisten kuluttajatuotteiden kysyntä.

Silloin syötiin puhdasta kotimaista ruokaa edullisesti, käytettiin kotimaisia vaatteita ja kenkiä. Katsottiin kotimaisia elokuvia, luettiin suomeksi kirjoitettuja kirjoja ja kuunneltiin kansalliseen makuun sopivaa musiikkia. Kaikki oli mitä tarvittiin.

Firmat maksoi verot Suomeen ja koulutus-, terveys- sekä sosiaalipalvelut pelasi kun niihin oli rahaa.

Kaikki tämä olisi nytkin mahdollista kun osaisimme itsenäistyä uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidat olla aika nuori.

Vanhemmat ihmiset kyllä muistavat devalvaation vieneen palkkojen ostovoiman.

P.S. Kotimaiset vaatteet ja kengät olivat kalliita. Ne käytettiin visusti loppuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

80-osin 90 luku oli taloudellisestikin elämäni parasta aikaa. Kun Suomea alettiin aja maan Eu kuntoo alkoi alamäki jota on jatkunut varsinkin Euroon liittymisen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusikymmenluvulla pääsi kaikki yliopistoon jotka halusi ja myös suoraan koulusta ihan hyvästi palkattuihin töihin jos ei koulu kiinnostanut. Asuntoja oli mahdollista seitsemänkymmentäluvulla saada joko itse rakentamalla edulisesti omakotitalo tai yhteiskunnan vuokra-asuntoon pääsi myös eikä maksanut paljoa. Kaikilla oli päivähoito, sairausturva ja eläkkeet kunnossa. Aseisiin ja armeijaan ei tarvinnut käyttää rahaa kun oli osattu hoitaa hyvät suhteet joka suuntaan ja pidettiin huolta vain omista asioita eikä sekaannuttu maailman ongelmiin. Työttömyysturvaa ei tarvinnut käyttää kun töihin pääsi kaikki.

Mitäs siihen sanotte. Eikö kelpaisi? Semmoinen Suomi me ollaan itse päästetty käsistämme kun ollaan äänestetty väärät miehet valtaan. Vielä on mahdollista muuttaa suunta elikä muistakaa vaaleissa yksi nimi: Paavo Väyrynen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:01
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
9:00
Essee: Politiikkaa tehdään juoksuradoilla, tenniskentillä ja jääkiekkokaukalossa, ja siksi minä katson urheilua Tilaajille
8:28
HS: Venäjä pohti Karjalan myymistä vuonna 1991, mutta ei kertonut Suomen johdolle
8:02
Oulujärven Ärjänsaaressa aika tuntuu pysähtyneen ja lehdossa laiduntavat lampaat, katso kuvagalleria
8:00
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
8:00
Seksuaalisesta identiteetistä kiinnostunut Aurora Reinhard kuvasi 2002 pojilta näyttävien tyttöjen ulkopuolisuutta – Venus-sarjaan innoitus syntyi pornosivustojen isorintaisista naisista Tilaajille
8:00
Yhtenä päivänä taksinkuljettaja Jouko Taipale huomasi, ettei osannut ajaa liikenneympyrästä ulos – Muistisairaan arki on jatkuvaa huolehtimista mutta myös iloa, paljastaa päiväkirja Tilaajille
37
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
10
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
8
Sivulliset pelastivat veteen pudonneen miehen Oulun torinrannassa
4
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
4
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
4
Mykkänen kritisoi liikenneministerin puheita ratahankkeista – "Ristiriita lupausten ja tekojen välillä on suuri"
4
Nallikarissa Spiido-deittaillaan heinäkuussa – Oulussa järjestetään uudenlainen rekrytapahtuma

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miten tämä juttutuvan nykyinen viestiketjujen lukitseminen sopii sananvapauden kanssa?

Juu, ei ole Kalevan juttutuvalla ja sananvapaudella muuta tekemistä kuin se, että Kaleva tarjoaa tällaisen alustan kirjo... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image