Ulkomaat

The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dra­maat­ti­ses­ti – Pidätetyn brit­ti­tank­ke­rin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

The Guardian huomauttaa, että tietoa siitä, että brittitankkeri olisi ollut ensin onnettomuudessa iranilaisen kalastusveneen kanssa, ei ole saatu riippumatonta vahvistusta. KUVA: TOMMY CHIA / STENA BULK / HANDOUT
Ulkomaat 20.7.2019 9:21 | Päivitetty 20.7.2019 9:22
Tanja Nuotio

Reuters uutisoi, että brittiläinen öljytankkeri oli onnettomuudessa kalastusveneen kanssa, ennen kuin se pidätettiin myöhään perjantaina Suomen aikaa. The Guardianin mukaan tiedolle ei ole riippumatonta vahvistusta.

Iranin mukaan kaikki 23 pidätetyn brittitankkerin miehistön jäsentä ovat nyt Iranin Bandar Abbasin satamassa ja yhä laivassa, kertoo uutistoimisto Reuters. Se perustaa uutisen Iranin Fars-uutistoimiston tietoihin.

Reutersin mukaan öljytankkeri Stena Impero oli onnettomuudessa kalastusveneen kanssa, ennen kuin se pidätettiin myöhään perjantaina Suomen aikaa.

Brittilehti The Guardian uutisoi, että Persianlahden jännitteet ovat kiristyneet tapahtumien myötä. Britannia suositteleekin nyt aluksia välttämään Hormuzin salmea.

Lehden mukaan kahden öljysäiliöaluksen pidättäminen merkitsee Persianlahden tilanteen dramaattista pahenemista.

Myös STT kirjoittaa, että pelot Persianlahden tilanteen kiristymisestä entisestään yltyivät, kun Iranin vallankumouskaarti kertoi ottaneensa haltuun Britannian lipun alla purjehtivan tankkerin Hormuzinsalmessa. Kyseessä on ruotsalaisen Stena Bulk -varustamon Stena Impero -alus.

– Tankkeri oli onnettomuudessa Iranin kalastusveneen kanssa. Kun vene lähetti hätäpuhelun, brittiläinen tankkeri jätti sen huomiotta", sanoi sataman ja merenkulkujärjestön johtaja Allahmorad Afifipour Etelä-Hormozganin provinssista, kertoo Reuters.

– Alus on nyt Iranin Bandar Abbasin satamassa ja kaikki sen 23 miehistön jäsentä jäävät alukseen, kunnes asia on selvitetty, Afifipour jatkoi.

The Guardian huomauttaa, että tietoa siitä, että brittitankkeri olisi ollut onnettomuudessa iranilaisen kalastusveneen kanssa, ei ole saatu riippumatonta vahvistusta.

Britannia sanoi aikaisemmin, että se hakee kiireesti tietoa Stena Imperosta, joka oli menossa Saudi-Arabian satamaan ja joka oli yhtäkkiä muuttanut tietä Persianlahden suulla sijaitsevan salmen läpi.

Iran pidätti perjantai-iltana myöhään Suomen aikaa kaksi öljytankkeria, joista toinen on siis rekisteröity Britanniaan ja toinen Liberiaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Persiallahden / Hormusinsalmen selkkaus on USA:n presidentin Trupin aikaansaannos. Englanti muistelee menetettyä merimahtiaan ja on Trumpille uskollinen "sylikoira." Kyllä presidentti Trump sodan saa Irania vastaan jos hän sen haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytkös se sitten Persianlahden tilanne kiristyi? Kyllä se kiristyi silloin kun britit valtasivat Iranin tankkerin ja pidättivät miehistön. Vieläpä banaanivaltio Usan käskystä! Lännen Medialla on aivan omat kertomuksensa Persianlahden kiristyksistä, ei kannata uskoa riviäkään.
Lännen arvoyhteisö on menossa Usan ja Israelin kanssa pommittamaan Iran raunioiksi, onhan se niin jännää Trump´ista ja Netanjahusta, ja muistakin sotahulluista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Iranissa lähestyviä vaaleja , tai tulossa jotain merkittäviä laki-uudistuksia vallan sentoimiseksi ?
Tarvitaan jotain pikku kränää ja konfliktin poikasta lisäämään yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tukemaan virallista totuutta.
On hyvä muistaa Iranin viimeiset suuret sisäiset levottomuudet , jotka papisto ,vallankumouskaartin avustuksella sai juuri ja juuri rauhoittumaan, mutta pelkona on niiden leimahtaminen uudelleen, pinnan alla kytee.
Ei ole helppoa hallita noin isoa porukkaa koranin ohjeilla näinä internetin ja globaalin informaation aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Britit aloittivat valtaamalla iranilaisen öljytankkerin Gibraltarilla. Turha brittien kitistä jos tulee vastatoimenpiteitä Iranin taholta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tässä on suututtanut ketäkin. Ja mitä venäjän öljyyn tulee, ainoana vientituotteena maalla on vain yksi vaihtoehto, myydä sitä ainoaa mitä muut maat huolivat sieltä tuotavaksi. Venäjän muu korkea teknologia, peltiämpärit ja valurautapaistinpannut ovat jo eilistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ne Pentagonin miehet osakkaan tehdä peltiämpäreitä, ei ainakaan pitäviä, ja nehän osaa vain sotia ja vakoilla hybriden muita maita ja valehdella nekin tekimiset muiden niskoile! Banaanivaltio!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kansainvälinen lehdistö ei pysty tai edes yritä hankkia riippumatonta tietoa, vaan tukeutuu vain osallisten hallitusten tiedonantoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iran ajelee joutoveneitään kansainvälisillä vesillä tankkerin eteen? Mitä tapahtui merikapteenin ammattitaidolle, valvotaanko tätä Iranissa laisinkaan?
Uskon kuitenkin ettei mitään kalastusvenettä ollut, tai se ajettiin tahalleen tankkeria päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyriassa ja Irakissa alkaa kaikki olemaan jo tuhottu, nyt pitäisi saada uusi koealue asetehtaiden käyttöön. USA ja sen juoksupoika Britit miettivät kuumeisesti miten sen saisi näyttämään Iranin aloitukselta. Hyvin ovat suunnitelmat edenneet toistaiseksi, ydinsopimus on purettu, kauppasaarto aloitettu ja öljylaiva karanteenissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etenee miten etenee, mutta älähän unohda sitä, että Lähi-idän selkkauksissa Venäjäkin testaa uusinta aseistustaan jota se onkin anteliaalla kädellä myynyt puoli-ilmaiseksi varsinkin Syyrialle ja Iranille. Turkillekin Putin sai myydyksi S-400 ilmatorjuntaohjusjärjestelmän. Niin, että turha on haukkua louskuttaa pelkästään Britanniaa ja USA:ta. Venäjä ansaitsee vähintäänkin samanlaisen kohtelun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Media tykkää kiristyneestä tilanteesta. Mun mielestä tämä on vain vähäistä kädenvääntöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja näin pensan hinta nouseeee yhä ylös kipuaa, kukas muut siitä kärsii no tietenki me 🤔😯

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa Trumppi tai Obama Bush. Jenkit on aina sotinut. Mm 2015 pakolaisaaalto on alkujaan jenkkien syytä. Eipä ollut Trumpin syy..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Britannia taisi tällä kertaa saada selkäsaunan. Mitä menivät merirosvoamaan iranilaisen aluksen. Iran peri vain vastarahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

9:22
G7-maiden kokous alkaa: Amazon-kriisi ja Trumpin kauppasota saattavat viedä tilan Macronin toivomilta globaaleilta keskusteluilta
9:00
Paula ja Toni Jaakola jakavat yrityksen ja kodin: "Kun vaihdoimme läpsystä, riitoja ei tullut" – Kahdesta bisnekseen liittyvästä asiasta ei kannata lipsua Tilaajille
8:25
Trumpin kauppasota Kiinan kanssa yltyy, samoin talouskiistely kotimaassa – "En vastustaisi, jos hän eroaisi", presidentti sanoi keskuspankin johtajasta
8:13
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
8:00
Kun kumppani mukiloi, hoituuko asia puhumalla? – Perheväkivallan sovittelu kuohuttaa uhreja puolustavia järjestöjä Tilaajille
8:00
Sähkönmuruja jauhetaan vaelluskalojen selkänahasta, hallitusohjelman kalamiljoonat voivat harventaa voimalaverkostoa – Miten Jasper Pääkkönen korvaisi menetetyn sähkön? Tilaajille
7:00
Terveiset sadan vuoden takaa – katso kuvia Kiimingissä seisovasta sisällissodan jälkeen valmistuneesta hirsitalosta, joka on yhä täynnä elämää
21
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
20
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
12
Enne tulevasta? Puljujärvi kokeili jo Kärppien ylivoimassa – Manner: "Missä ikinä hän pelaakaan, sen on oltava Jessen oma päätös"
11
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
10
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
7
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
6
Kaupungin päättäjillä edessä isojen päätösten syksy – kovaa tasapainoilua liiallisen velkaantumisen ja välttämättömien investointien välillä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ulkomailta tuodaan turisteja, mutta oman maan poika ei saa töitä

Tasan tarkkaan jokainen työhaluinen saa töitä. Kokenut olen. Ei vaan kelpaa duunit joillekin Ja vas.hallituksen aikana ... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image