Ulkomaat

The Guardian: Britanniassa järjestetään EU-vaalit – May toivoo nyt Brexit-sopua ennen kuin uudet mepit aloittavat heinäkuun alussa

Pääministeri Theresa May toivoo nyt, että Brexit-sopu toteutuu parlamentissa, ennen kuin uuden EU-parlamentin jäsenet aloittavat. Uusi Euroopan parlamentti aloittaa kautensa heinäkuun 1. päivänä. KUVA: UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT / HANDOUT
Ulkomaat 8.5.2019 8:37
Tanja Nuotio

Mayn tiedottaja: "Pääministeri ymmärtää, että monet kansalaiset ovat kovasti turhautuneita."

Britanniassa järjestetään europarlamenttivaalit, kertoo The Guardian. Asiasta uutisoi Suomessa myös STT. Britannian hallitus myöntää, että se ei pääse Brexit-sopimukseen ajoissa eikä siis näin voi välttää vaaleja.

– Pääministeri Theresa May pahoittelee syvästi, että Britannia ei lähtenyt EU:sta ajoissa, eli 29. maaliskuuta mennessä, minkä seurauksena maan on nyt osallistuttava Euroopan parlamentin vaaleihin", sanoi Mayn tiedottaja The Guardianin mukaan.

– Pääministeri ymmärtää, että monet kansalaiset ovat kovasti turhautuneita.

May toivoo nyt, että Brexit-sopu toteutuu parlamentissa, ennen kuin uuden EU-parlamentin jäsenet aloittavat. Uusi Euroopan parlamentti aloittaa kautensa heinäkuun 1. päivänä.

Hän kertasi, että parlamentilla on ollut useita mahdollisuuksia äänestää Britannia EU:n ulkopuolelle.

– Mutta valitettavasti mikään näistä äänestyksistä ei ole mennyt läpi. Haluamme nyt, että peruuttamista koskeva sopimus otettaisiin käyttöön ja että parlamentti ratifioi sen mahdollisimman pian – mieluiten ennen kuin Euroopan parlamentin jäsenet aloittavat.

Brexit-neuvottelut jatkuvat. Downing Streetin tiedottaja kuvaili keskusteluja rakentaviksi ja yksityiskohtaisiksi. Tiedottaja lisäsi, että osapuolet ovat sopineet tapaavansa jälleen keskiviikkona iltapäivällä.

Euroopan johtajat ovat sopineet, että Britannian EU-eroa siirretään niin sanotulla joustavalla lisäajalla syksyyn. Uusi takaraja on 31. päivä lokakuuta.

Aiemmin on ollut esillä, että mikäli Britannia ei ole ratifioinut erosopimusta 22.5. mennessä, se joutuu järjestämään europarlamenttivaalit.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

11.12.
Oulussa perjantaina esiintyvä Take 6 hitsaa yhteen gospelmusiikkia ja pophittejä – "Olemme vanhan koulukunnan a cappella -yhtye"
11.12.
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
11.12.
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
11.12.
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
11.12.
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
11.12.
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
11.12.
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi maan itäosassa, Kainuun maakunnassa, Lapin itäosassa sekä Koillismaalla Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

Kaupunkiin matkaa 20 km. Yleinen liikenne pelaa hyvin. Lentokentälle sentään on matkaa se 30 km jotta pääsee avartumaan.... Lue lisää...
OKT asukki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.12.

Fingerpori

12.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image