Ulkomaat

The Guardian: Britanniassa järjestetään EU-vaalit – May toivoo nyt Brexit-sopua ennen kuin uudet mepit aloittavat heinäkuun alussa

Pääministeri Theresa May toivoo nyt, että Brexit-sopu toteutuu parlamentissa, ennen kuin uuden EU-parlamentin jäsenet aloittavat. Uusi Euroopan parlamentti aloittaa kautensa heinäkuun 1. päivänä. KUVA: UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT / HANDOUT
Ulkomaat 8.5.2019 8:37
Tanja Nuotio

Mayn tiedottaja: "Pääministeri ymmärtää, että monet kansalaiset ovat kovasti turhautuneita."

Britanniassa järjestetään europarlamenttivaalit, kertoo The Guardian. Asiasta uutisoi Suomessa myös STT. Britannian hallitus myöntää, että se ei pääse Brexit-sopimukseen ajoissa eikä siis näin voi välttää vaaleja.

– Pääministeri Theresa May pahoittelee syvästi, että Britannia ei lähtenyt EU:sta ajoissa, eli 29. maaliskuuta mennessä, minkä seurauksena maan on nyt osallistuttava Euroopan parlamentin vaaleihin", sanoi Mayn tiedottaja The Guardianin mukaan.

– Pääministeri ymmärtää, että monet kansalaiset ovat kovasti turhautuneita.

May toivoo nyt, että Brexit-sopu toteutuu parlamentissa, ennen kuin uuden EU-parlamentin jäsenet aloittavat. Uusi Euroopan parlamentti aloittaa kautensa heinäkuun 1. päivänä.

Hän kertasi, että parlamentilla on ollut useita mahdollisuuksia äänestää Britannia EU:n ulkopuolelle.

– Mutta valitettavasti mikään näistä äänestyksistä ei ole mennyt läpi. Haluamme nyt, että peruuttamista koskeva sopimus otettaisiin käyttöön ja että parlamentti ratifioi sen mahdollisimman pian – mieluiten ennen kuin Euroopan parlamentin jäsenet aloittavat.

Brexit-neuvottelut jatkuvat. Downing Streetin tiedottaja kuvaili keskusteluja rakentaviksi ja yksityiskohtaisiksi. Tiedottaja lisäsi, että osapuolet ovat sopineet tapaavansa jälleen keskiviikkona iltapäivällä.

Euroopan johtajat ovat sopineet, että Britannian EU-eroa siirretään niin sanotulla joustavalla lisäajalla syksyyn. Uusi takaraja on 31. päivä lokakuuta.

Aiemmin on ollut esillä, että mikäli Britannia ei ole ratifioinut erosopimusta 22.5. mennessä, se joutuu järjestämään europarlamenttivaalit.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

11:34
Piikkimattokaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä
11:22
Palestiinalaiset asemiehet pyrkivät Gazan rajan yli – Israelin armeija avasi tulen
11:04
Poliisi löysi Torniosta varastetun pakettiauton – varas jäi kiinni Kemissä ajettuaan autoa päihteiden vaikutuksen alaisena
10:59
Vanhat kuvat: Kuoroesityksiä ja rock-keikkoja – Oulussa on vuosikymmenten varrella nautittu erilaisista konserteista
9:04
Ylitorniolla tahallaan sytytetty omakotitalo syttyi uudestaan tuleen – paloa ei epäillä tahalliseksi
9:00
Essee: Kaipaan käytöspoliisia, kun en itse uskalla puuttua etuiluun, tönimiseen ja töksäyttelyyn Tilaajille
8:39
Yli 60 kuoli hääjuhlissa tapahtuneessa itsemurhapommituksessa Afganistanissa
66
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
43
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
28
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
21
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
17
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
15
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
10
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image