Ulkomaat

"Tästä tempusta saa varmaankin elinkautisen? Kyllä tällaisen tekijän pitäisi sellainen saada" - Seattlen turmakoneen vienyt mekaanikko ei halunnut laskeutua

Ulkomaat 11.8.2018 8:26 | Päivitetty 11.8.2018 15:51
STT

Yhdysvalloissa lentoyhtiön mekaanikko otti luvatta käyttöön tyhjän matkustajalentokoneen Seattle-Tacoman lentokentältä lauantaiaamuna Suomen aikaa, lentokenttäviranomaiset kertovat Twitterissä. Silminnäkijöiden mukaan armeijan F-15-suihkuhävittäjät lähtivät seuraamaan konetta, kertoo Star Tribune -lehti. Kaikki liikennöinti lentokentällä keskeytettiin hetkeksi.

Piercen piirikunnan sheriffin mukaan lentäjä törmäsi Ketron-saareen hetken lentämisen jälkeen. Aluksi törmäyksen syyksi epäiltiin taitojen puutetta tai ilmatemppujen yrittämistä, mutta myöhemmin viranomaiset kertoivat miehen lentäneen tarkoituksella päin maata. Koneen otti 29-vuotias Piercessä asunut mies, jonka uskotaan kuolleen törmäyksessä.

Tapauksessa ei epäillä terrorismia, eikä koneessa ollut tapahtumahetkellä ketään muuta.

Lentokone oli Alaska Air -konsernin tytäryhtiön Horizon Airin Bombardier Dash 8 Q400, jossa on 76 matkustajapaikkaa.

Lennonjohto yritti opastaa laskeutumaan

Lennonjohto sai koneen lentäjään radioyhteyden. Nauhoitukset radiokeskusteluista lähtivät nopeasti leviämään verkossa.

- Monet ihmiset välittävät minusta, ja tämä tulee olemaan heille pettymys. Haluaisin pyytää anteeksi heiltä kaikilta. Olen vain rikkinäinen tyyppi, jolla on muutama ruuvi löysällä, ja tajusin sen vasta nyt, koneen lentäjä sanoi lennonjohdolle nauhoituksen mukaan.

Lennonjohto yritti ohjeistaa miestä laskeutumaan muun muassa läheiselle sotilaslentokentälle tai veteen, mutta mies jutusteli kevyesti takaisin.

- En ole vielä valmis tulemaan täältä alas. Ohhoh, pitää varmaan lakata katsomasta polttoaineen määrää, koska se on loppumassa nopeasti. Tästä tempusta saa varmaankin elinkautisen? Kyllä tällaisen tekijän pitäisi sellainen saada, hän sanoi.

Tehtyään muutamia vaarallisia taitolentotemppuja ja käytyään vain muutamien kymmenien metrien päässä lahden pinnasta lentokone syöksyi Ketron-saareen, jolla asuu 20 ihmistä. Turmapaikalla olleessa metsässä syttyi raju tulipalo syöksyn seurauksena, mutta kukaan ei loukkaantunut saarella.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Mummojen hammastahnat ja pappojen partavedet syynätään tarkkaan Kanarian reissulle lähtiessä, mutta koneiden puikkoihin pääsee kaiken maailman reikäpäät. Ei taida olla ensimmäinen eikä viimeinen kerta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

119
Kysyimme: Miksi Oulun linja-autoasemalla ei ole tauluja, joista näkisi autojen lähtö- ja tuloajat?
99
Muiden uskontojen läsnäolo voi olla hyväksi Suomen kristityille, sanoo Oulun hiippakunnan seuraava piispa
55
Tuiranpuiston kehittämiskaavailut kuumensivat tunteita – Asukkaat haluavat puiston pysyvän puistomaisena ja täysin ennallaan
30
Uusista sellutehtaista on puhuttu jo kolme vuotta, päätöksiä yli 5 miljardin hankkeista ei ole vieläkään
30
Median lokaaminen riitti - yli 200 sanomalehteä liittyi Trumpin hyökkäyksiä vastustavaan kampanjaan
27
Vapautuksen asepalveluksesta saa joissain maakunnissa toisia helpommin – yleisin syy on mielenterveys- tai käytöshäiriö
24
Loppukesä tuo maatalouskoneet teille, autoilijan tila voi huveta yllättäen – näillä neljällä vinkillä ohitat traktorin turvallisesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ei varaa eläkkeiden korotuksiin

Olen luullut että verohelpotukset tulee meille pieni- ja keskituloisille,sensijaan hyvätuloiset joutuvat edelleen maksam... Lue lisää...
pösilö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image