Ulkomaat

"Tästä tempusta saa varmaankin elinkautisen? Kyllä tällaisen tekijän pitäisi sellainen saada" - Seattlen turmakoneen vienyt mekaanikko ei halunnut laskeutua

Ulkomaat 11.8.2018 8:26 | Päivitetty 11.8.2018 15:51
STT

Yhdysvalloissa lentoyhtiön mekaanikko otti luvatta käyttöön tyhjän matkustajalentokoneen Seattle-Tacoman lentokentältä lauantaiaamuna Suomen aikaa, lentokenttäviranomaiset kertovat Twitterissä. Silminnäkijöiden mukaan armeijan F-15-suihkuhävittäjät lähtivät seuraamaan konetta, kertoo Star Tribune -lehti. Kaikki liikennöinti lentokentällä keskeytettiin hetkeksi.

Piercen piirikunnan sheriffin mukaan lentäjä törmäsi Ketron-saareen hetken lentämisen jälkeen. Aluksi törmäyksen syyksi epäiltiin taitojen puutetta tai ilmatemppujen yrittämistä, mutta myöhemmin viranomaiset kertoivat miehen lentäneen tarkoituksella päin maata. Koneen otti 29-vuotias Piercessä asunut mies, jonka uskotaan kuolleen törmäyksessä.

Tapauksessa ei epäillä terrorismia, eikä koneessa ollut tapahtumahetkellä ketään muuta.

Lentokone oli Alaska Air -konsernin tytäryhtiön Horizon Airin Bombardier Dash 8 Q400, jossa on 76 matkustajapaikkaa.

Lennonjohto yritti opastaa laskeutumaan

Lennonjohto sai koneen lentäjään radioyhteyden. Nauhoitukset radiokeskusteluista lähtivät nopeasti leviämään verkossa.

- Monet ihmiset välittävät minusta, ja tämä tulee olemaan heille pettymys. Haluaisin pyytää anteeksi heiltä kaikilta. Olen vain rikkinäinen tyyppi, jolla on muutama ruuvi löysällä, ja tajusin sen vasta nyt, koneen lentäjä sanoi lennonjohdolle nauhoituksen mukaan.

Lennonjohto yritti ohjeistaa miestä laskeutumaan muun muassa läheiselle sotilaslentokentälle tai veteen, mutta mies jutusteli kevyesti takaisin.

- En ole vielä valmis tulemaan täältä alas. Ohhoh, pitää varmaan lakata katsomasta polttoaineen määrää, koska se on loppumassa nopeasti. Tästä tempusta saa varmaankin elinkautisen? Kyllä tällaisen tekijän pitäisi sellainen saada, hän sanoi.

Tehtyään muutamia vaarallisia taitolentotemppuja ja käytyään vain muutamien kymmenien metrien päässä lahden pinnasta lentokone syöksyi Ketron-saareen, jolla asuu 20 ihmistä. Turmapaikalla olleessa metsässä syttyi raju tulipalo syöksyn seurauksena, mutta kukaan ei loukkaantunut saarella.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Mummojen hammastahnat ja pappojen partavedet syynätään tarkkaan Kanarian reissulle lähtiessä, mutta koneiden puikkoihin pääsee kaiken maailman reikäpäät. Ei taida olla ensimmäinen eikä viimeinen kerta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

40
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
27
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
24
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
23
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
17
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa
16
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
15
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image