Ulkomaat

Tallinnaan nousee iso kokous- ja kon­sert­ti­kes­kus – laivayhtiö Tallink mukana suurp­ro­jek­tis­sa

Tallink -konserni kertoi olevansa mukana kokous- ja konserttikeskuksen rakentamisesta Tallinnaan. Yhtiö on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista, jonka uusin laiva Megastar liikennöi Helsingistä Tallinnaan. KUVA: Kimmo Penttinen
Ulkomaat 26.2.2020 13:35
Kirsi Turkki

Tallinnan Linnahallin alueelle rakennetaan kansainvälinen konfrenssi- ja konserttikeskus. Aiesopimuksen ovat allekirjoittaneet Tallink-konserni, Tallinnan kaupunki ja Tallinkin pääomistaja Infortar-yhtiö.

Tallinnan matkailua aiotaan piristää kansainvälisellä konfrenssi- ja konserttikeskuksella, jossa on myös matkustajasatama, hotelli, liikekeskus, ravintoloita ja kahviloita. Keskus nousee Linnahallin alueelle.

– Tallinnan kaupunki on löytänyt yhteistyökumppanit, joiden kanssa Linnahallin kiinteistön kehittäminen on mahdollista toteuttaa. Kansainvälinen konferenssi- ja konserttikeskus yhdessä matkustajasataman kanssa piristää matkailualaa, yleistä taloutta ja luo työpaikkoja tulevaisuudessa. Hankkeen toteutus yhteistyössä osapuolten kanssa tarjoaa monipuolisen kaupunkialueratkaisun Linnahallin alueelle, kertoo Tallinnan kaupunginjohtaja Minhail Kõlvart.

Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat noin 300 miljoonaa euroa ja rakennusajaksi arvioidaan kolme vuotta siitä lähtien, kun kaikki luvat on saatu kuntoon.

Tallink-konserni, Infortar ja Tallinnan kaupunki perustavat yhteisyrityksen, josta Tallinnan kaupunki omistaa 34 prosenttia, Tallink-konserni 33 prosenttia ja Infortar 33 prosenttia. Yhteisyrityksen perustamisen yhteydessä osapuolet sijoittavat yritykseen yhteensä miljoona euroa.

Jos Tallinnan kaupunginvaltuusto tukee päätöstä, yhteisyritys muodostuu jo tämän kevään aikana.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo, että Tallinnan alueella vierailee vuosittain yli 10 miljoonaa ihmistä.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo tiedotteessa, että Viro tarvitsee kipeästi suurta, kapasiteetiltään yli 5000 henkilön konferenssi- ja konserttisalia, joka mahdollistaisi suurten konferenssien ja kulttuuritapahtumien järjestämisen Virossa. Nõgenen arvion mukaan kaupungin alueella vierailee yli 10 miljoonaa ihmistä vuosittain.

Tallink-konserni on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink -brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line -brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan.

Tallink on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen.

Tallinkilla on tilauksessa uusi laiva Helsinki-Tallinna -reitille Rauma Marine Constructionsin telakalta. Mystar-nimisen laivan arvioidaan valmistuvan Raumalta vuoden 2021 loppuun mennessä.

Tallink toimii myös pikaruoka-alalla. Yhtiöllä on franchise -sopimukset Burger King -ravintolaketjun kanssa Virossa ja muissa Baltian maissa.

Tallink-konserni kertoi jo viime syyskuussa perustaneensa ensimmäisen Aasian tytäryhtiönsä, Tallink Asian Singaporeen. Tytäryhtiön tavoitteena on edistää konsernin kehitys- ja laajentumistoimia Aasiassa.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näitä pitää rakentaa meillekin vähintään sadankilometrin välein Oulu, Kemi ja Rovaniemi ainakin aluksi niin alkaa tilat riittämään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saako takapajuinen Oulu koskaan minkäänlaista kongressikeskusta?
Vai nyherretäänkö impivaaralaisia poroja ja jääkiekkoa aina vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tänne tulla kongresseja järjestämään. Turha rakentaa siksi, että pidetään yksi kongerssi kymmenessä vuodessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image