Ulkomaat

Taistelut Gazassa jatkuivat heti tulitauon päätyttyä

Ulkomaat 8.8.2014 3:32 | Päivitetty 8.8.2014 20:35
STT

Gazan taistelut jatkuivat heti, kun kolmen vuorokauden mittainen tulitauko tänään päättyi.

Palestiinalaisten Hamas-järjestö ampui raketteja Israeliin, johon Israel vastasi ilmaiskuilla Gazaan. Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajan ja silminnäkijöiden mukaan tuhannet palestiinalaiset pakenivat kodeistaan iskujen pelossa.

Egyptissä yritettiin kuitenkin yhä saada aikaiseksi jatkoa tulitaukoon. Egyptin mukaan tulitaukosopimuksen teko kuitenkin eteni ja erimielisyyksiä oli vain enää muutamasta seikasta.

Osapuolilla on ollut kiistaa muun muassa Gazan saarron lieventämisestä ja palestiinalaisvankien vapautuksesta.

Gazan viranomaisten mukaan yli kuukauden jatkuneissa taisteluissa on kuollut 1 880 palestiinalaista. Israelin puolelta on kuollut yli 60 ihmistä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miksi näitä palestiinalaisjärjestöjä ei luetella koskaan tarkemmin. Yksi päätähdistä näissäkin ns rauhanneuvotteluissa on Islamic Jihad, jonka lausuminen ääneen ns vihervasemmistolaisilta, on jotenkin vaikeaa. Jokainen voi päätellä jo tuonkin "palestiinalaisjärjestön" (terroristijärjestö) nimestä, ettei rauhaa ole neuvottelulla saavutettavissa. Rauha tulee vasta, kun koko maailma on voitettu jihadissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

No eipä ole kyllä mitään kohua ollut, taitaa olla taas jihadististalinistinatsikaasunaamari juuttunu liian tiukasti päähän. Tällaista paranoiaa en ole vielä teiltä ennen kuullutkaan. Siis tämä teikäläisten Israelin vastustaminen saavuttaa jo kiistattomasti psykoottiset piirteet. Hyvä, että sekin nyt tuli näin julkisesti osoitettua. Siis noi verkkomediat ym arabipropagandan levittäjät kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa. Kyllä ihan realiteeteissa pysyäkseen suosittelisin seuraamaan vaikka www.israelnationalnews.com joka on virallinen Israelin uutiskanava. Israel on oikeusvaltio kuten länsimaat , jos et sitä usko niin suosittelen matkustamista sinne ja vertailemaan ympäröiviin arabimaihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Gazahan olisi Monaco, jos kansa olisi sivistyneempää. Avustusrahat menevät vain sissien tunnelirakenteisiin ja uusien rakettien hankintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä pidä unohtaa, että tärkein Gazassa asuvien arabien hyvinvointipalvelujen rahoittaja ja merkittävä työllistäjä on Israel. Esimerkkinä israelilaisten solidaarisuudesta myös se, että Gazalaiset syöpäsairaat lapset saavat kalliita hoitoja israelilaisissa sairaaloissa. Israelin toiminta ja arvomaailma ei siis täytä millään tuota paljon viljeltyä "kansanmurha" syytöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palestiinalaisilla on oikeus itsepuolustukseen. Miksi israel jatkaa asutusten rakentamista Länsirannalle ja sitä kutsutaan rauhanprosessiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tutustukaa kyseisen alueen historiaan. Muslimiarabit vihasivat ja tappoivat maassa-asuvia juutalaisia jo ennen toista maailmansotaa ja lopuksi liittoutuivat vielä natsien kanssa. Jerusalemin suurmufti Amin al Hussein teki sopimuksen Hitlerin kanssa palestiinan juutalaisten tuhoamisesta. Tämä väestö ei hyväksynyt sittemmin juutalaisvaltion Israelin perustamista ja on siitä asti ollut sotajalalla tavoitteena jatkaa siitä mihin natsit jäivät. Ns palestiinalaiset on paljon myöhäisempi Jasser Arafatin lanseeraana mediakikka ja termi jota vielä 100 vuotta sitten alueella asuvat juutalaiset käyttivät itsestään. Eli arabit 40 vuotta sitten alkoivat kehittää palestiinalaisidentiteettiä jolla ei ole sen enempää historiallista jatkumoa, kyseessä on arabeja, joilla on sukuhistoria lähinnä ympäröivissä arabimaissa suurimmallaosalla. Juutalaisilla on tuhansien vuosien historia nyseisellä alueella, vaikkakaan nämä "palestiinalaiset" arabit eivät ole ensimmäiset jotka haluavat häätää juutalaiset pois tuolta alueelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se Länsiranta liittyy Gazan tilanteeseen!?Ja mitä itsepuolustusta on rakettien ampuminen heti tulitauon alettua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin taas on raketti varasto täydennetty ja maha täynnä avustus pullaa.nythän sitä jaksaa terrorisoida ja kerätä maailmalta sympatiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenenkähän puolesta Hamas puhuu. Onko siviilit samaa mieltä? Tahallaan ammutaan rakettia lastentarhan pihalta jotta Israel iskisi takaisin. Sitten märistään kun lapsia kuolee kuin kärpäsiä. Sori vaan, ei mene läpi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kannattaa vissiin uskoa mitä Hamas sanoo sehän on oikein totuuden torvi ja sit tätä yk-pakolaisjärjestöä, joka hautoo raketteja ylläpitämissään kouluissa, kuin kultamunia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paremminkin peräänkuuluttaisin lähdekritiikkiä arabimediaa kohtaan. Heillä jos joillakin on tunnetusti alttiutta asioiden vääristelyyn omien tarkoitusperiensä ajamiseksi. Seuraappas näitä Kalevankin uutisia, aivan yksipuolista arabipropagandan siteeraamista esitetään totena. Jos et tunne tuota arabikulttuuria, et voi ymmärtää kuinka sallittua on valehetelu omaksieduksi. Länsimaalaisten sinisilmäisten sivistyneiden idioottiien jotka antavat arabien vedättää itseään, tulisi tarkistaa omat motiivit miksi valitsevat asettumisen arabiosapuolen puolelle vaikka länsimaalaisena olettaisi tekevän toisin. Vertaile juutalaisten ja arabien sitoutumista esim YK:n ihmisoikeuksiin (ts mikä on lasten, naisten, seksuaalivähemmistöjen, poliittisten toisinajattelioiden ja uskonnollisten vähemmistöjen asema arabimaissa vs Israelissa)? Mieti minkälaista unelmaa tulevaisuudesta unelmoivat Israelilaiset ihmiset vs islamistit, valitse sitten kenen puolelle asetut, koska voi olla että se sanelee viimein myös oman kohtalosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eteläisen Gazan alueelta on jo tänä aamuna klo 4 ammuttu raketteja Israelin alueelle. Israel ei vastannut tuleen. Yksi, joka on varma, on että Hamas rikkoo aina tulitaukoa eikä sen kanssa tehtyiihin sopimuksiiin voi luottaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

79
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
69
Pääministeri Sipilä vahvisti Suomenmaalle: Eduskuntavaaleissa ehdolla edelleen Oulun vaalipiirissä
68
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
56
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
50
Poliisi löysi kerrostalosta Oulun keskustassa peräti 14 varastettua pyörää, kolme miestä otettiin kiinni – "Käynnissä varkausbuumi"
46
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
32
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image