Ulkomaat

Taisteluille Gazassa ei näy loppua

Ulkomaat 4.8.2014 1:30 | Päivitetty 4.8.2014 21:02
STT

Israelin pääministerin ilmoitti maanantaina, että Israel ei ole lopettamassa hyökkäyksiään Gazaan ennen kuin pitkäaikainen rauha on palautettu. Useat valtiot ovat tuominneet voimakkaasti Israelin iskun YK:n ylläpitämään kouluun sunnuntaina. Ranskan presidentti Francois Hollande vaati maanantaina toimia Gazan tilanteen rauhoittamiseksi. Hänen mukaansa kyseessä on massamurha.

Israel lupasi maanantaille seitsemän tunnin tulitauon suurimmassa osan Gazaa. Pian tulitauon alkamisen jälkeen palestiinalaiset kuitenkin syyttivät Israelia tulitauon rikkomisesta. Osapuolten piti aloittaa jo perjantaina kolmen vuorokauden tulitauko. Se kuitenkin murtui 90 minuutissa.

Israelin ja palestiinalaisten välisessä konfliktissa on kuollut jo 1 800 palestiinalaista, 64 israelilaissotilasta ja 3 israelilaissiviiliä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Israelin ei kannata tuhota Hamasia, näin tilanne jatkuu ja mm. suvereenia palestiinalaisvaltiota ei synny - Hamasin kannattaa antaa jatkaa terroriaan - joka kohdistuu omiin kansalaisiin.
Ihmettelen, miksi siviiliuhreja päivitellessä ei julkisteta Hamasin tapaa toimia, missä he ovat, aseet, raketit, määräykset kansalleen olla ihmiskilpinä...ambulanssien käyttö omiin operaatioihin jne..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... ja meidän Israel-boikotti ei lopu ennen kuin pitkäaikainen rauha on saatu Lähi-Itään. Israelin politiikka on suurin este rauhalle, se käsitys sai vahvistuksen kun jouduin työn vuoksi vierailemaan siellä. Israelin kansalaiset ovat huonon politiikan uhreja kuten myös palestiinalaiset, se on valitettavaa mutta hyvin ymmärrettävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Israel toimitti Gazaan sunnuntain aikana Kerem Shalomin rajanylityspaikan kautta 186 rekkalastillista ruokaa, lääkintätarpeita ym humaniraarista apua ja on järjestänyt siviiliuhrien auttamiseksi erikoissairaanhoitotasoisen kenttäsairaalan. Siitä huolimatta, että Hamasin terroristit ovat jatkaneet ohjusten ampumista Israelin asutuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja lähde oli mikä? Viimeksi kun Gaza oli saarrettuna, sinne ei saanut viedä edes paskapaperia. Varmaan maailman taistelukykyisin armeija pelkäsi, että palestiinalaiset varustatuvat kivien lisäksi myös polttopulloilla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jarin piirros tämän aamun (4.8.14) lehtikalevassa on osuva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja valokuva israelialisten pommituskatsomosta maailman suurimpaan avovankilaan ei sinuun (uskovaiseen) vaikuttanut mitenkään? Mitenkähän sinä toimisit jos Venäjä tekisi meille samoin(?)!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

88
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
53
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
49
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
39
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
37
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
33
Metsokankaan koulun erityisryhmien taksikyydeistä tuli iso harmi: Lapset myöhässä, vanhemmat kyydittäjinä – ongelmat jatkuivat tiistaiaamunakin
33
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image