Ulkomaat

Suur­lä­het­ti­läs Berliinin iskuntekijän surmasta: Italian poliisilla hyvää tie­dus­te­lu­tie­toa

epa05686425 Italian police use blankets to prevent a direct view of a dead body at the sealed off scene of a shootout between police and a man in Milan's Sesto San Giovanni neighborhood, early 23 December 2016. Italy's Interior Minister Marco Minitti meanwhile has confirmed that the identity of the individual shot dead after a gunfight with Italian police this morning near Milan is Anis Amri, the 24 year old Tunisian suspected of the 19 December Berlin Christmas Market terrorist truck attack, that left at least 12 people dead and around 50 others injured. EPA/DANIELE BENNATI BY: ALL OVER PRESS / EPA-PHOTO CODE: EPAXX8 KUVA: DANIELE BENNATI / EPA
Ulkomaat 23.12.2016 15:42 | Päivitetty 23.12.2016 15:46
Rami Nieminen

Berliinin hyökkääjän Anis Amrin olisi kannattanut harkita tarkemmin matkustamista Italiaan. Maan hälytystaso on parhaillaan hyvin korkealla, kertoo Suomen Rooman suurlähettiläs Janne Taalas.

– Täällä juuri päättyi katolinen pyhä vuosi, joten turvallisuuteen on huolellisesti paneuduttu, Taalas sanoo.

Hän arvelee, että terroristi valitsi pakoreittinsä sen mukaan, minne pääsi kulkemaan. Italiassa on suuria siirtolaisyhteisöjä, mutta niitä löytyy monista muistakin Euroopan maista.

Italian mediassa ei Taalaksen mukaan ole spekuloitu sillä, miksi Amri päätyi juuri Italiaan ja Milanoon, jossa hän perjantaiaamuyöllä kuoli yhteenotossa poliisin kanssa.

Poliisipartio pysäytti Amrin rutiinitarkastukseen aamukolmelta. Henkilöpapereiden sijaan terroristi kaivoi repustaan käsiaseen ja ampui toista poliisia olkapäähän. Sen jälkeen toinen poliiseista ampui Amria kuolettavasti.

Mediatietojen mukaan Italian poliisilla oli tiedustelutietoa, jonka mukaan Amri saattaisi liikkua Pohjois-Italiassa. Taalas kertoo, että Italian tiedusteluviranomaisilla on ilmeisesti varsin hyviä tiedustelulähteitä.

– Esimerkiksi Milanon alueelle kerrottiin kohdistuvan uhka jokin aika sitten.

Myös muassa vastavalittu sisäministeri Marco Minniti toimi aiemmin Italian tiedustelun pääkoordinaattorina.

Taalaksen mukaan Italiassa lisättiin jo viime vuoden Pariisin iskujen jälkeen sotilaspartioita kadulla. Hän ei usko, että turvallisuustasoa enää nostetaan enempää Berliinin iskun vuoksi.

– Kävelen parhaillaan Rooman keskustassa, eikä täällä näy tällä hetkellä mitään poikkeuksellista. Sotilaita näkyy vartioimassa, mutta ei mitään erityistä, Taalas kuvailee perjantai-iltapäivällä.

Italian poliisi on varmasti valppaana joulunaikaan, Taalas sanoo ja viittaa esimerkiksi Pietarinkirkon joulumessuun. Hän lisää, että valppaus ja varautuminen terrori-iskuihin ovat maassa kuitenkin jo arkipäivää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Missä on poliisien arvostelijat.No hyvä että annetaan etes Jouluna kunnioitusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image