Ulkomaat

Suomeen saapuvan Putinin yksityiselämä on edelleen mysteeri – tyttärien elämästä ei tiedetä ja kesähäistä ei hiiskuta julkisuuteen

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei ole juuri puhunut yksityiselämästään tiedotusvälineille. Presidentin uskotaan menneen naimisiin voimistelija Alina Kabajevan kanssa. Edes väitetyistä kesähäistä ei julkaistu uutista. KUVA: ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL
Ulkomaat 12.7.2018 9:51 | Päivitetty 12.7.2018 9:52
Markku Saksa

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tehnyt medialle selväksi, etteivät hänen perheensä asiat kuulu julkisuuteen.

Suomessa maanantaina Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapaava Venäjän presidentti Vladimir Putin on tunnettu miehisyyttä korostavasta julkisuuskuvasta.

Valokuvissa ja videoissa hän lentää sotilaskoneilla, harrastaa judoa, kalastaa jääkylmissä Siperian joissa ja ratsastaa yläruumis paljaana.

Yksityiselämäänsä koskeviin kysymyksiin hän suhtautuu kuitenkin ärtyneesti.

Putin on tehnyt medialle selväksi, etteivät hänen perheensä asiat kuulu julkisuuteen.

Huhtikuussa 2008 Moskovski Korrespondent – lehti julkaisi Venäjän oloissa harvinaisen jutun. Sen oli kirjoittanut kokenut toimittaja Sergei Topol luottaen, että ajat olisivat jo muuttuneet niin, että perheasioista voitaisiin puhua avoimesti.

Topol kertoi ensimmäisen kerran julkisuudessa, että Putin on eronnut vaimostaan Ludmilasta. Hän kirjoitti, että lapset kasvoivat ulos kodista eikä ”presidenttipariskuntaa pitänyt yhdessä enää mikään”.

Varsinainen uutispommi oli Topolin väite siitä, että Putin menee pian uudestaan naimisiin rytmisen voimistelun maailmanmestarin Alina Kabajevan kanssa. Väitetty morsian oli presidenttiä 31 vuotta nuorempi ja tuohon aikaan yksi Venäjän seuratuimmista julkisuudenhenkilöistä.

Vaikka Topolin jutun sävy oli myönteinen, hän puuttui ennen kuulumattomasti Putinin perheen asioihin.

Jutun ilmestymispäivänä Moskovski Korrespondent -lehden päätoimittaja sai potkut ja sen kustantaja ilmoitti seuraavana päivänä, että lehti lopetetaan ”kannattamattomana”.

Sen jälkeen Putinin yksityisasioista ei ole kirjoitettu. Hänen väitetyistä kesähäistään ei julkaistu uutista, ja suurelle yleisölle jäi epäselväksi, oliko häitä vai ei.

Tuntemattomat tyttäret

Suuri yleisö ei tunnista Venäjän presidentin Vladimir Putinin tyttäriä Mariaa ja Katerinaa valokuvista, eikä kukaan oikein tiedä, mitä he tarkalleen tekevät.

Tyttäret opiskelivat yliopistossa tekaistuilla nimillä, eivätkä edes opiskelutoverit tienneet, keitä he oikeasti olivat. Tyttäristä julkaistiin alle kouluikäisinä muutamia valokuvia, mutta harvat tuntisivat heitä enää aikuisina.

Viime vuonna The Moscow News paheksui sitä, että presidentti Putin avautui perheestään ensimmäisen kerran amerikkalaiselle tähtitoimittajalle Oliver Stonelle pitkässä tv-haastattelussa.

Siinä hän kertoi olevansa lastenlapsiaan rakastava isoisä.

Lehden mielestä Putinin olisi pitänyt säästää tämä ”uutispommi” Venäjän omalle lehdistölle eikä antaa sitä ”täysin muukalaiselle ja ulkomaalaiselle” Stonelle.

Lehden pääkirjoituksessa todettiin, että Putinin henkilökohtaiset asiat ovat Venäjän lehdistölle ehdottomasti kiellettyä aluetta.

Putin katosi, tytär syntyi?

Maaliskuussa vuonna 2015 syntyi suuri kohu, koska Putin katosi useiksi päiviksi.

Kun häntä ei nähty virallisissa tilaisuuksissa muutamaan päivään, hänen epäiltiin jopa kuolleen tai joutuneen palatsivallankumouksen uhriksi.

Vähintäänkin vakavaa sairastumista pidettiin todennäköisenä, kunnes sveitsiläinen lehti Corriere del Ticino tarjosi selityksen.

Putinin huhutaan olleen Sveitsissä uuden vaimonsa Alina Kabajevan tukena, kun tämä synnytti Putinille tyttären.

The New York Timesin toimittajan Steven Lee Myersin Putinista kertovassa Uusi tsaari -kirjassa (Bazar,2016) taas kerrotaan, että Putinin huhuttiin saaneen Kabajevan kanssa pojan vuonna 2010 ja tyttären vuonna 2012.

Britannian keltaisen lehdistön mukaan Alinan sormessa on nähty kihlasormus.

Laatulehti Neue Züricher Zeitung yritti myös selvittää paikallislehden väitteitä, mutta ei onnistunut sen paremmin vahvistamaan kuin kumoamaankaan niitä.

Lehti kertoi vain, että Italian entisen pääministerin Silvio Berlusconin perheen suosima yksityisklinikka lisäsi lääkärivahvuuttaan oletetun synnyttämisajankohdan aikana.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 25.7.2017. Alkuperäiseen version aikamuodot on korjattu, Lee Myersin kirjan osuus on lisätty ja päivitetty tieto Trump-tapaamisesta. Lisäksi viimeinen kappale poistettu.

MAINOS

Kommentoi

Vallulla on mökki naantalissa, semmonen 500 neliötä.

Ja iso tontti Ahvenanmaalla. Vallu hakee suomesta kaksoiskansalaisuutta heti kun malttaa lopettaa noi yksinvaltiaan hommat venäjällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putini on hyvä presidentti Venäjälle ja mitä se kenellekään kuuluu hänen perheasiat. Kun se tahtoo olla kun niin mielellää levitetää kaikenlaisia satuja tai painajaisia . Mitä enemmän lokaa sen enemmän se Suomalaisia kiinnostaa niinkuin kaikessa muussakin. Pitäisi mennä kansan itseensä ja katsoa peiliin , eikä uskoa kaikkea lokaa mitä heitellään niin Putinista kuinTrumpista. Hyviä miehiä virassaan. Pitävät omiensa puolta kuten pitääkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se 'oma', jonka puolta pidetään, on se peilistä katsova hahmo. Hahmo ja hahmolla oleva valta. Ei kannata paisuttaa juttua sen laajemmaksi... :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Putinin omaisuuden omaisuuden arvo on noin 200 miljardia dollaria (noin 175 miljardia euroa). Täytyy ottaa huomioon, että hän on ollut Venäjällä vallassa 14 vuotta ja laskea, kuinka paljon rahaa maa on tehnyt. Sitten täytyy miettiä, miten paljon rahaa on mennyt kouluihin, teihin, sairaaloihin ja niin edelleen. Kaikki tämä raha on mennyt kiinteistöihin, pankkeihin sveitsiläisille tileille, osakkeisiin ja hedge-rahastoille, jotka huolehtivat rahoista Putinille ja tämän kätyreille.”

Näin arvioi Hermitage Capital Managementin toimitusjohtaja William "Bill" Browder. Browderin mukaan Putin ja tämän kätyrit varastivat rahaa yhteisestä kirstusta "niin paljon kuin pystyivät" valtakautensa ensimmäisen 8–10 vuoden aikana. Putin omistaa muun muassa 58 lentokonetta ja helikopteria, neljä huvijahtia sekä erinäisiä palatseja.

Putinin sanotaan kontrolloivan omaisuuttaan sukulaistensa ja ystäviensä avulla. Putinin 1990-luvulla perustaman datša-kooperatiivi Ozeron kaikista jäsenistä on tullut miljardöörejä, ja kaikki Venäjän uudet miljardöörit ovat Putinin sukulaisia tai ystäviä.

Danske Bankin Viron-yksikön rahanpesuvyyhteä selvittäneen Berlingske-lehden mukaan muun muassa venäläistä rahaa pestiin pankin kautta ainakin 53 miljardin Tanskan kruunun eli noin seitsemän miljardin euron arvosta. Rahanpesulla tarkoitetaan esimerkiksi rikollisesti hankitun rahan alkuperän hävittämistä. Rahanpesua on voitu käyttää viime vuosina myös yksinkertaisesti rahan siirtämiseen ulkomaille Venäjältä niin, että sen alkuperäiset haltijat pysyvät piilossa. Talouspakotteet kieltävät monien Venäjän hallinnon lähipiiriin kuuluvien henkilöiden ja yritysten liiketoimet länsimaissa. Tietojen mukaan Danske Bankin Viron-yksikön asiakkaana on ollut presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin liitettyjä yrityksiä, ja jotkut niistä ovat nousseet esiin aiemmin myös niin sanotussa Magnitski-tapauksessa.

Asianajaja Sergei Magnitski edusti 2000-luvun alkupuolella Venäjällä toimivaa amerikkalaisen William Browderin perustamaa varallisuudenhoitoyhtiö Hermitage Capitalia, jota syytettiin Venäjällä veropetoksesta.

Magnitskin mukaan Hermitage pantiin maksamaan veroja, jotka eivät koskaan päätyneet valtiolle vaan Venäjän hallinnon lähipiirille, joka sai siirrettyä ne muun muassa kiinteistökaupoilla ulkomaille.

Magnitski pidätettiin vuonna 2008 verorikoksista epäiltynä. Hän kuoli vankilassa epäselvissä oloissa.

Jo aiemmissa selvityksissä pankki oli päätellyt, että rahojen jäljet viittasivat Putinin lähipiiriin. Sanomalehti Guardianin mukaan pankin työntekijöitä uhkailtiin, kun he pyrkivät selvittämään tilisiirtoja tehneiden yritysten taustoja Venäjällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johtoporras on joka maassa pitänyt huolta siitä, että ei jää tyhjän päälle sitten kun virasta pois jäävät! Ei tuo sen kummempaa ole.
Kyllä ne suomalsiet mepit ja kansanedustajatkin on pitäneet huolta omasta vaurastumisestaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos länsimaat todellakin olisivat niin pahoja ja uhkaavia kuin putinilainen propaganda väittää, miksi Putinin omista tyttäristä toinen on asunut Hollannissa ja miksi Lavrovin tytär on opiskellut New Jerseyssä (USA), ja miksi niin Putinilla kuin Lavrovillakin on suuri määrä yhtiöitä ja pankkitilejä läntisissä veroparatiiseissa ?

Silloin kun Neuvostoliitto hajosi, Venäjän aseteollisuus yksityistettiin sekurokratiaan kuuluvien oligarkkien käsiin, siis Putinille ja hänen oman lähipiirinsä jäsenille. Jokainen sodankäyntiin ja asevarusteluun käytetty rupla kilahtaa siis näiden aseteollisuusyritysten kautta lopulta aina Putinin omaan ja hänen lähipiirinsä lompakoiden kautta heidän pankkitileilleen veroparatiiseissa. -Mikä selittää heidän "patrioottisen" intonsa lietsoa sotia ja kriisejä kaikissa Venäjän rajanaapurimaissa ja raja-alueilla. Intressi sotimiseen ja vastakkainasetteluun on sananmukaisesti henkilökohtainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtamedialla ei ole ollut oikeastaan koskaan mitään hyvää sanottavaa Putinista. Tämä on merkillistä, sillä se on juurikin Putin joka on vapauttanut Venäjän kansan hirvittävästä sosialistien ja kummunistien painajaisesta joka lähes tuhosi Venäjän. Nyt Venäjän kansa on vapaa ja maa kukoistaa.

Valtamedia on ajanut itsensä hankalaan nurkkaan, sillä yhtä vähän hyvää sanottavaa valtamedialla on Trumpista. Tämä jos mikä on kaikkein merkillisintä, sillä maailma ei ole ollut koskaan parempi ja rauhallisempi kuin se juuri nyt on. Jokaisella rintamalla on tilanne rauhoittumaan päin. Korean niemimaalle on tulossa rauha joka kääntää kelkan koko Aasiassa kohti rauhaa ja rakkautta. Myöskin Syyrian tilanne on parempi kuin vuosiin ja mikä tärkeintä, niin Venäjä ja Yhdysvallat eivät ole lähellä ydinsotaa, vaan täysin päinvastoin eli ovat lähempänä kuin koskaan ystävyyttä ja yhteistyötä.

Jos ei valtamedia tästä löydä mitään positiivista, niin olen pahoillani kun joudun toteamaan, että valtamedia saa syyttää itseään kun kansalaiset hylkäävät ns. virrallisen toitotustorven.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väität että "Nyt Venäjän kansa on vapaa ja maa kukoistaa." Näytät olevan huumorimiehiä tai naisia ja/tai venäjän trolli. Mainitsemasi valtamedia on venäläisten trollien käyttämä ilmaisu. Kyllä se on lähempänä totuutta kuin seuraamasi putinin valheisiin perustuva media johon eivät usko edes venäläiset. Miksi sinä uskoisit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkyy olevan samallalailla vapaa kuin suomalaisetkin! Rikkaat elää leveästi ja matkailevat ulkomailla "ökyilemässä" ja pullistelemassa rahojensa kanssa, mutta suuri osa kansasta elää nälkäpalkalla ja leipäjonoissa niin Venäjällä kuin Suomessakin!
Ei mitään eroa ole, vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin Iltalehti löytää joka viikolle jotakin ikävää uutisointia Venäjältä! Ei ole kiitosta kuulunut edes huikeasti järjestetyistä jalkapallomestaruuskisoista löytynyt. Rettelöinnit on pidetty kurissa Venäjällä ja se on oikein! Urheilu on ollut etusijalla ja puitteet on toimineet moitteettomasti! Näin kertovat pelaajat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

loistavaa, lisää kuraa vain näiden johtajien niskaan. Joko on komerosta kaikki kaivettu? Seuraavaksi voi sitten keksiä hyviä tarinoita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se pitää ollakin. Eiköhän niissä kuninkaallisissa riitä kiinnostuneille seuraamista kun pelkästään sitä varten ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisikään tietää jokaisella on oikeus suojella yksityiselämää. Ja onhan Niinistölläkin ikäeroa yli 30 vuotta. Huhun mukaan kuuluu olevan vielä kummisetä Jennille. Sairaampaa se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
13:28
Yle: Suomenlapinkoirien kenneliä pitänyt nainen tuomittiin ehdolliseen vankeuteen eläinsuojelurikoksesta
12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
38
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
30
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
21
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
16
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
14
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
13
Tuore selvitys on herätys työnantajille: Rahalla palkitseminen motivoi eniten työntekijöitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

207 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pandemia tulee oletko valmis?

Pelonlietsonta on nykyajan muoti-ilmiö. Ilmeisestti lietsojat pyrkivät korottamaan sillä itsetuntoaan Lue lisää...
näkee, että

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image