Ulkomaat

Suomalaiset lentoyhtiöt kiertävät Ukrainan toistaiseksi

Ulkomaat 19.7.2014 10:21 | Päivitetty 19.7.2014 20:31
STT

Lähes kaikki suomalaiset lentoyhtiöt ovat tehneet päätöksen kiertää Ukrainan ilmatila toistaiseksi. Liikenteen turvallisuusviraston Trafin mukaan kahdeksasta suihkukoneoperaattorista kuusi on ilmoittanut sille, ettei yksiselitteisesti lennä Ukrainan ilmatilassa.

Lisäksi yhdessä lentoyhtiössä on suositeltu ilmatilan kiertämistä. Yksi toimija ei ole kertonut päätöksestään.

Ulkomaisista lentoyhtiöistä tiettävästi ainakin SAS välttää Ukrainan ilmatilaa. Viranomaistietojen mukaan Aeroflot lentää Ukrainan ilmatilassa ainoastaan Kiovan lennot.

Finnairista kerrottiin aiemmin, että reittimuutokset ovat pidentäneet joidenkin lentojen kestoa 15-20 minuuttia. Muutoksia on tehty ainakin Turkkiin, Kreikkaan ja Kyprokselle kohdistuvien lentojen reitteihin.

Euroopan lentoturvallisuusvirasto varoitti eilen, että Itä-Ukrainan alueella lentäminen on suuri turvallisuusriski. Varoitus koskee Simferopolin ja Dnepropetrovskin alueita Itä-Ukrainassa.

Ruotsalaislehti Sydsvenskan uutisoi, että lentoyhtiö SAS:n yhteislento lensi alle kaksi minuuttia alas ammutun malesialaiskoneen perässä.

Sydsvenskanin mukaan Singapore Airlinesin, SAS:n ja Virginin yhteislento lensi vain 25 kilometriä alas pudotetun koneen perässä. Kone oli matkalla Kööpenhaminasta Singaporeen. Se lensi Itä-Ukrainan turmapaikan yli. Suomessa asiasta kertoi Iltalehti.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jättääkö se Finnair nyt ihan "aikuisten oikeesti" lentämättä Ukrainan ilmatilassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi kiertää koska muutoin voi tulla matkustajakato. Kyse ei ole todellisesta turvallisuustilanteesta vaan siitä että ihmiset pelkäävät. Tämä pelkotila ei voi kestää vuosia joten Finnairin pitäisi olla myötätuntoinen yhtiö joka ei ota mitään riskejä ja varsinkaan säästöjen takia aiheuta matkustajille huolia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image