Ulkomaat

Suomalainen silminnäkijä Hampurin G20-mellakoista: Koko kaupunki on poik­keus­ti­las­sa, julkinen liikenne motissa

Suomalainen Tuomas Ahonen asuu aivan Hampurin keskustassa. Hänen ikkunastaan näkyy, kun mielenosoittajat kulkevat kokoontumispaikalleen.
Ulkomaat 7.7.2017 11:03
Ida Roivainen

Hampurissa G20-kokouksen alla mellakoita aiheuttaneet mielenosoittajat ovat jumittaneet koko kaupungin. Keskustassa asuvan suomalaisen Tuomas Ahosen mukaan, poliisi on eristänyt keskustan, eikä julkisilla liikennevälineillä kulkemista suositella.

– Ei pääse liikkumaan bussilla, ei metrolla, ei autolla. Viranomaiset myös suosittelevat, ettei kukaan käyttäisi julkista liikennettä. Voit saada polttopulloja niskaan, jos menet isoille metroasemille, Ahonen kommentoi Lännen Medialle tänään aamulla puhelimitse.

Ongelmat Hampurissa alkoivat eilen, torstai-iltana, kun poliisi otti rajusti yhteen mielenosoittajien kanssa kaupungissa pidettävän G20-kokouksen alla.

Poliisin mukaan osa mielenosoittajista poltti autoja, ja kauppojen ikkunoita rikottiin. Uutistoimisto AFP:n mukaan alueella oli torstai-iltana ainakin 12 000 protestoijaa.

– Eilen kuulin, että ne sytyttivät autoja tuleen, mutta itse en ole nähnyt sellaista. Ainoa mitä näen, on poliisiautot ja nytkin ikkunasta kun katsoo, ilmassa on neljä helikopteria.

Viikonlopulle odotetaan jopa 100 000:tta mielenosoittajaa. Hampurin poliisin mukaan eilisissä mellakoissa loukkaantui noin 76 poliisia.

Ahosen mukaan osa hänen näkemistään mielenosoittajista on käyttäytynyt rauhallisesti, mutta suurin mellakkajoukko ei toistaiseksi ole päässyt täysin eristettyyn keskustaan.

Tällä hetkellä suurimmat mellakat ovat noin kilometrin päässä Ahosen kotitalostaan, mutta ne siirtynevät messuhallista kohti keskustaa, kun kokoukseen osallistujat illallistavat konserttitalossa.

– Olen ihan varma, että iltapäivällä täällä voi olla aika hulina, Ahonen kertoo.

Kukaan ei pääse töihin

Mielenosoitusten aiheuttama motti liikenteessä on Ahosen mukaan johtanut myös siihen, että kukaan ei pääse työpaikalleen.

– Kaikki kaverini ovat lähteneet Hampurista pois, jotka asuvat tässä keskustassa. Ne eivät halua olla täällä. Minunkin piti lentää New Yorkiin, mutta lennän vasta sunnuntaina, koska en pääse lentoasemalle, Ahonen kertoo.

Vaikka koko kaupunki on pysähtynyt, mellakat eivät Ahosen mukaan ole poikkeuksellisia Saksassa.

– Se on aina ollut Saksassa niin, että kun on jokin iso tapahtuma, ulkopaikkakunnilta saapuu sellaisia ihmisiä, jotka haluavat vain mellakoida.

MAINOS

Kommentoi

Jos huomiota ei saa hyvällä niin sitten pahalla!!! Ottakaa päättäjät nyt koppi että SUOMI ei ole kohta samanlainen kun päättäjät ette kuuntele enää kansalaisia . Itsenäisyyspäivän mielenosoitukset ovat jo hyviä esimerkki kehityksestä kun päätökset jyrätään läpi kansalaisia kunnioittamatta heidän mielipidettä huomioimatta jättämättä....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä vastaan siellä osoitetaan mieltä? G20 on tarpeellinen elin, jossa päätetään yhdessä tärkeistä asioista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä mielenosoittajat haluavat? Lisää väkivaltaa ja levottomuutta? Sitä he ainakin toimillaan ajavat. En haluaisi missään nimessä että nämä mielenosoittajat pääsisivät vallan kahvaan. Jos kohta nykyisetkään eivät töissään onnistu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäkö haluavat? Mitäs luulet? Mitäs ne anarkistit mahtavat haluta? EU:n hajoamista keskenään riiteleviin ja sotiviin valtioihin jotta Venäjä ( Putin ) pääsisi hyödyntämään Euroopan heikkouden ja saattamaan sen projektin loppuun jonka Josif Stalin (Josif Vissarionovitš Džugašvili) aloitti 1930-luvulla. Euroatlanttisen suhteen heikentäminen ja Naton hajottaminen on luonnollisesti osa Putinin suunnitelmaa. Venäjän tavoite on alistaa koko Eurooppa samanlaisen hirmuvallan alle kuin mistä itä-Eurooppa sai kärsiä kylmän sodan aikana. Tähän tavoitteeseen Putin pyrkii tukemalla kaikkia eurooppalaisia anarkististia (ääri)liikkeitä aina äärivasemmistosta äärioikeistoon. Myös maltilliset EU vastaiset järjestöt saavat Venäjältä tukea ja ohjeita. Venäjä käyttääkin valtavia summia rahaa ja edellisen kylmän sodan aikana rakentamiaan (asiamies)verkostoja ihmisten kiihottamiseen valllanpitäjiä vastaan. Liian hyväuskoiset eurooppalaiset johtajat eivät näe metsää puilta, eli sitä miten pitkälle Venäjä on jo päässyt tässä Eurooppaa hajottavassa vihamielisessä myyräntyössään! Suomessakin on vielä vaikuttamassa monia poliitikkoja jotka puolustavat enemmän Venäjän tavoitteita kuin Suomen etuja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näillä puna-vihreillä anarkisteilla ole mitään muuta tavoitetta, kuin pistää niin viimeisen päälle ranttaliksi. Kaikki paikat rikotaan, polttopulloja heitellään, poliiseja kivitetään, jne. Tuleepahan miljoonien vahingot. Vaikka kaikki mielenosoittajat eivät Hampurissa sellaisia olekaan, tuo idioottimainen toiminta leimaa koko joukon.

Juuri sama tauti riivaa niin näitä kuin ammattimaisia jalkapallohuligaanejakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
6:00
Yrittäjyys on Suomen moottori Kaupallinen yhteistyö
6:00
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6:00
Saako kala maksaa enemmän kuin liha? – "Kotimaisen kalan kulutuksen kasvua jarruttaa etenkin kalan saatavuus" Tilaajille
19.2.
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään
19.2.
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image