Ulkomaat

Sukellusvene-Madsen oikeudessa ruot­sa­lais­toi­mit­ta­jan murhasta

Ulkomaat 8.3.2018 1:02 | Päivitetty 8.3.2018 7:49
STT, Kaleva

Tanskassa alkaa tänään oikeudenkäynti keksijä Peter Madsenia vastaan. Häntä syytetään ruotsalaistoimittaja Kim Wallin raa'asta murhasta viime vuonna. Syyttäjä vaatii Madsenille elinkautista vankeusrangaistusta.

Wall lähti juttumatkalle Madsenin itse rakentamassa sukellusveneessä 10. elokuuta. Hänen paloiteltu ruumiinsa löytyi myöhemmin merestä - viimeisenä kädet vasta marraskuussa.

Useasti kertomustaan tapahtumista muuttanutta Madsenia syytetään myös seksuaalirikoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Aluksi hän kertoi Wallin poistuneen sukellusveneestä maihin elossa, myöhemmin tämän kuolleen tapaturmaisesti sukellusveneessä.

Kuulustelujen aikana Madsen on myöntänyt silponeensa Wallin ruumiin ja heittäneensä osat mereen sukellusveneestään. Henkirikoksen ja seksuaalirikoksen hän on kiistänyt.

Syyttäjän mukaan Madsen sitoi Wallin ja löi sekä puukotti tätä useita kertoja ennen surmaamista. Teko oli harkittu, koska Madsen oli tuonut mukanaan veneelle muun muassa veitsen, sahan ja sitomistarvikkeita. 30-vuotiaan ruotsalaisen todennäköinen kuolinsyy oli tukehtuminen tai kaulan alueelle tehty viilto.

Madsenin mahdollinen motiivi julmalle teolle on yhä hämärän peitossa. Syyttäjän mukaan hän upotti sukellusveneensä tahallaan tapahtuneen jälkeen.

Oikeudenkäynti alkaa Kööpenhaminan käräjäoikeudessa aamupäivällä syyteiden läpikäymisellä. Prosessiin on varattu kaikkiaan 12 päivää, joiden aikana kuullaan 37:ää todistajaa. Tuomio on määrä julistaa 25. huhtikuuta.

Keksijä Madsen tunnettiin Tanskassa myös yrityksistä laukaista itse rakennettu raketti avaruuteen.

Erikoinen ja julma henkirikos on herättänyt paljon kiinnostusta Tanskan rajojen ulkopuolella. Oikeudenkäyntiä seuraamaan on ilmoittautunut yhteensä lähes sata toimittajaa yli kymmenestä maasta

MAINOS

Kommentoi

Tanskassa moni haluaa että hän mätänisi jossain .Itse toivon ettei koskaan lasketa vapaaksi .Nyt kannattaa hävittää kaikki tämän verstaat ja työvälineet" ,mieluusti oikeuden päätöksellä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image