Ulkomaat

Subutex vedetään pois Ruotsin markkinoilta

Ulkomaat 23.11.2012 11:33
STT

Opiaattiriippuvaisten korvaushoidossa käytettävä Subutex-lääke vedetään pois Ruotsin markkinoilta. Lääkkeen valmistaja Reckitt Benckiser teki päätöksen asiasta yhteistyössä Ruotsin viranomaisten kanssa. Tuote poistuu markkinoilta jo ensi vuoden alussa, kertoo Ruotsin televisio SVT.

Päätöksen taustalla on Subutexin lisääntynyt väärinkäyttö, josta SVT on raportoinut.

- Väärinkäyttöongelma on osoittautunut vieläkin laajemmaksi kuin aikaisemmin luulimme, Reckitt Benckiserin tuotepäällikkö Claes Nordenson totesi SVT:lle.

Nordensonin mukaan myös nuoret ovat aloittaneet väärinkäyttönsä Subutexilla, eikä yhtiö halua olla tällaisen valmisteen takana.

Potilasjärjestö Svenska brukarföreningenille Subutexin poistuminen markkinoilta on raskas uutinen. Järjestön mukaan hoidot vastaavankaltaisilla lääkkeillä ja sukulaistuote Subuxonella eivät ole yhtä toimivia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näinhän se on Oulussakin, subuilla aloitetaan aineiden käyttö. Lääkkeetön huumehoito on paras, tarvitaan vaan pitkät hoitojaksot, sillä viekkareita tulee viikkojen ja kuukausienkin päästä, mutta mitä pidempään jaksaa kilvoitella niin aina on hieman helpompaa vastustaa kiusausta. Krapulakin pitää sairastaa niin eiköhän se hoidu huumekrapulakin samallatavalla. Loppupelissä hauta hoitaa ne jotka eivät halua aineista eroon. Hoitoon täytyy antaa mahdollisuus. Ilman hoitoa ja kuntoutusta ei siitä selviä. On kokemusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama huume pois myös suomen katumarkkinoilta. Ihmelenkin miten yhdelle firmalle on annettu lailiisesti oikeudet valmistaa huumeita, jotka päätyvät aivan johinkon muuhun käyttöön kuin on niiden tarkoitus. Te huumeiden käyttäjät olette tämän tien valinneet. Jos se olisi pysynyt vain lääkkeenä sitä tarvitseville niin näin ei olisi käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomesta pois myös tämä myrkky! On eniten käytetty aine nuorten narkkien porukoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sammaa mieltä kuin muutkin, että tuote pois markkinoilta pysyvästi. Mutta eiköhän joku taho taas "huolestu", että ei sitä voi vetää markkinoilta, kun salakuljetus lisääntyy jne. Piipertäjät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeista esim. amfetamiini ja heroiini ei voi koskaan tietää sen vahvuutta. Puhumattakaan siitä mitä kaikkea se sisältää. Subutexin kohdalla käyttäjä tietää sen aivan varmasti. Todella harmillista että hyvä lääke aikoinaan levisi kuin kulovalkea katukauppaan. Kohta oltiinkin jo siinä pisteessä, että narkomaaneja piti vieroittaa subusta, eikä mistään heroiinista, mihin lääke on alunperin tarkoitettu. Eiköhän suomi seuraa perässä ja tee saman liikun kohta. Tämä tulee vain lisäämään huumekuolemien määrää, koska tietyt käyttäjät siirtyvät takaisin heroiiniin. Jos todella haluttaisiin ratkaista suomen taikka ruotsin huumeongelma,t osittain, niin pitäisi kieltää Subutexin lisäksi jutussakin mainittu Suboxone ja kaikki korvaushoitolääkkeet joissa käytetään bubrenorfiinia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi Suomessakin jo poistaa apteekkimyynnistä, murtojen pääkohde on juuri subutex/temgesic. Lisäähän se tietenkin salakuljetusta, valvontaan pitää sitten satsata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että suomeen sama homma ja mielellään vielä tuo Subuxone kans pois markkinoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23
Puheenaihe: Pitääkö dieselvero poistaa?
23
Trump puhui keskustelustaan Suomen presidentin kanssa ja kertoi, miksi Suomessa maastopalot eivät ole suuri ongelma – "Suomessa käytetään aikaa haravointiin ja siivoamiseen"
11
SDP:n Rinne tarjosi maksutonta varhaiskasvatusta lääkkeeksi lapsipulaan – naurahti vanhalle lipsahdukselleen
7
Tutkimusrahoituksen kohtalo huolestuttaa Oulun yliopistollisen sairaalan johtoa ja tutkijoita
6
Ely-keskus odottaa uutta maakuntaa, tuoreen ylijohtajan mukaan lykkääntymisestä olisi haittaa – "Parempi, että mentäisiin suunnitelman mukaan"
6
Koira asuntopalon sytyttäjänä sekä Haukiputaalla että Keravalla – käänsivät liedet päälle
6
Uuden Club Teatrian avajaisia vietettiin lauantaina Limingantullissa – "Hyvä, että tämä tuli takaisin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Eilen Eläketurvakeskuksen johtaja Mikko Kautto kommentoi eläkejärjestelmämme kestävyyttä osana laajempaa, alati heikkene... Lue lisää...
y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.11.

Fingerpori

17.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image