Ulkomaat

Subutex vedetään pois Ruotsin markkinoilta

Ulkomaat 23.11.2012 11:33
STT

Opiaattiriippuvaisten korvaushoidossa käytettävä Subutex-lääke vedetään pois Ruotsin markkinoilta. Lääkkeen valmistaja Reckitt Benckiser teki päätöksen asiasta yhteistyössä Ruotsin viranomaisten kanssa. Tuote poistuu markkinoilta jo ensi vuoden alussa, kertoo Ruotsin televisio SVT.

Päätöksen taustalla on Subutexin lisääntynyt väärinkäyttö, josta SVT on raportoinut.

- Väärinkäyttöongelma on osoittautunut vieläkin laajemmaksi kuin aikaisemmin luulimme, Reckitt Benckiserin tuotepäällikkö Claes Nordenson totesi SVT:lle.

Nordensonin mukaan myös nuoret ovat aloittaneet väärinkäyttönsä Subutexilla, eikä yhtiö halua olla tällaisen valmisteen takana.

Potilasjärjestö Svenska brukarföreningenille Subutexin poistuminen markkinoilta on raskas uutinen. Järjestön mukaan hoidot vastaavankaltaisilla lääkkeillä ja sukulaistuote Subuxonella eivät ole yhtä toimivia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näinhän se on Oulussakin, subuilla aloitetaan aineiden käyttö. Lääkkeetön huumehoito on paras, tarvitaan vaan pitkät hoitojaksot, sillä viekkareita tulee viikkojen ja kuukausienkin päästä, mutta mitä pidempään jaksaa kilvoitella niin aina on hieman helpompaa vastustaa kiusausta. Krapulakin pitää sairastaa niin eiköhän se hoidu huumekrapulakin samallatavalla. Loppupelissä hauta hoitaa ne jotka eivät halua aineista eroon. Hoitoon täytyy antaa mahdollisuus. Ilman hoitoa ja kuntoutusta ei siitä selviä. On kokemusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama huume pois myös suomen katumarkkinoilta. Ihmelenkin miten yhdelle firmalle on annettu lailiisesti oikeudet valmistaa huumeita, jotka päätyvät aivan johinkon muuhun käyttöön kuin on niiden tarkoitus. Te huumeiden käyttäjät olette tämän tien valinneet. Jos se olisi pysynyt vain lääkkeenä sitä tarvitseville niin näin ei olisi käynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomesta pois myös tämä myrkky! On eniten käytetty aine nuorten narkkien porukoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sammaa mieltä kuin muutkin, että tuote pois markkinoilta pysyvästi. Mutta eiköhän joku taho taas "huolestu", että ei sitä voi vetää markkinoilta, kun salakuljetus lisääntyy jne. Piipertäjät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumeista esim. amfetamiini ja heroiini ei voi koskaan tietää sen vahvuutta. Puhumattakaan siitä mitä kaikkea se sisältää. Subutexin kohdalla käyttäjä tietää sen aivan varmasti. Todella harmillista että hyvä lääke aikoinaan levisi kuin kulovalkea katukauppaan. Kohta oltiinkin jo siinä pisteessä, että narkomaaneja piti vieroittaa subusta, eikä mistään heroiinista, mihin lääke on alunperin tarkoitettu. Eiköhän suomi seuraa perässä ja tee saman liikun kohta. Tämä tulee vain lisäämään huumekuolemien määrää, koska tietyt käyttäjät siirtyvät takaisin heroiiniin. Jos todella haluttaisiin ratkaista suomen taikka ruotsin huumeongelma,t osittain, niin pitäisi kieltää Subutexin lisäksi jutussakin mainittu Suboxone ja kaikki korvaushoitolääkkeet joissa käytetään bubrenorfiinia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisi Suomessakin jo poistaa apteekkimyynnistä, murtojen pääkohde on juuri subutex/temgesic. Lisäähän se tietenkin salakuljetusta, valvontaan pitää sitten satsata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

että suomeen sama homma ja mielellään vielä tuo Subuxone kans pois markkinoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:37
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
19:00
Täydellinen kuunpimennys herätti keskustelua Kuun vaikutuksesta ihmiseen – unettomuudesta ja kuuhulluudesta puhutaan, mutta tutkittua tietoa on vain vähän Tilaajille
18:34
Asukas säilytti puita hiljan lämmitetyssä leivinuunissa – kytevät puut puskivat omakotitalon täyteen savua
18:01
Utajärven ja Taivalkosken paloasemille saadaan uudet pelastusveneet tällä viikolla – vanhat myydään huutokaupassa
17:13
Veikkaus aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve noin 400 henkilöä
16:56
Ennuste: Suomelle 2,15 mitalia Tokion olympiakisoista
16:41
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus aloitti ilmastostrategian päivitystyön
182
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
28
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
28
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
28
Pohjois-Suomeen annettu talven ensimmäinen pakkasvaroitus: pakkanen voi kiristyä yli 30 asteeseen – katso miten kiehuva vesi kiteytyy kylmässä
25
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
22
Intercityjunan mystisestä pamauksesta jäi jäljet junan pohjaan
22
Sinisten Maria Lohela loikkaa Harkimon liikkeeseen, mutta ei aio olla ehdolla kevään vaaleissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

169 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image