Ulkomaat

Stubb: Suomi torjuu jyrkästi aseellisen avun Ukrainalle

Ulkomaat 3.2.2015 20:10
STT

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) torjuu jyrkästi virolaisehdotuksen aseellisen avun antamisesta Ukrainalle. Stubb painottaa, että sotilaallista konfliktia on vältettävä loppuun saakka.

Sen sijaan Ukrainalle voidaan antaa rahallista tukea EU:n tai kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kautta.

Tärkein keino tilanteen ratkaisemiseksi ovat hänen mukaansa edelleen Venäjä-pakotteet, joista päätetään yhdessä muiden EU-maiden kanssa.

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves on kertonut kannattavansa aseavun antamista Ukrainalle, koska ilman aseapua Ukraina häviää separatisteja vastaan käymänsä sodan.

Myös keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä torjuu ehdotuksen ja sanoo, ettei Suomi voi toimittaa aseita sotaa käyvään maahan.

– Kehitys vaikuttaa hurjalta. Ensin Venäjä aseistaa separatisteja, ja sitten länsi aseistaisi Ukrainaa, Sipilä sanoi.

Sipilä ja Stubb kommentoivat asiaa STT:lle Elinkeinoelämän valtuuskunnan vaalitentin yhteydessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Muistellaanpa tätä Stubbin tokaisua sitten kun Suomi yrittää epätoivoisesti pysäyttää Venäjän armeijan maahantunkeutumisen! Apua emme saa mistään kun emme ole valmiita sitä antamaankaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä demokratia on irvikuva. Yksinvaltiaat maata johtamassa. Viro oli viime sodassa niin kovassa rökityksessä, että antoipa muistiluuta. Konivaunuihin Stalin pakkasi ja vei Siperian pakkasiin. Suomea ei edes olemassa ellei saksalaisilta aseita,ruokaa. Ukraina pyrkimässä itsenäiseksi maaksi.Pois diktaattoriin köötin alta.Muita auttajia ei taas löydy kuin USA. Tehtävä se pas-nen työ. Koko Eurooppa katselee päältä. Luikerot. Kaiken pöljyyden lisäksi Suomea myyvät tonttimaiksi venäläisille. Eikä niinkään varmaa,onko vai ei uudet omistajat suomalaisten puolella jos hätä tulisi. Vuokraaminen varmempi tie.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvoisa pääministeri! Miten tämä kannanotto sopii yhteen myönteisen NATO-kantanne kanssa? NATOn jäseninähän joutuisimme vastaavissa tilanteissa, mahdollisesti tulevina aikoina myös Ukrainassa jos heidän NATO-jäsenyyshaaveensa toteutuu, lähettämään aseiden lisäksi myös miehiä sotimaan. Kieltäydytkö sittenkin yhtä jyrkästi ja ovatko perusteet silloin erilaiset vai samanlaiset?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se vaan olisi Suomellekkin Talvisodan aikaan kelvannut kaikki mahdollinen aseapu ulkomailta. Jatkosodan aikaan Saksalaisten aseavulla oli ratkaiseva merkitys. Ukraina tarvitsee puolustuksellista aseapua, vastuu aseavun antamisesta sysätään taas jälleen kerran Yhdysvalloille. Talouspakotteilla ei ole mitään merkitystä Ukrainan kriisin lopputulokseen, mutta aseavulla on. Sehän nyt tiedetään entuudestaan, että Euroopan politiikot ovat selkärangatonta porukkaa, ja Suomalaiset politiikot kuuluvat selkärangattomien ehdottomaan eliittiin. Mutta onneksi on Yhdysvallat, Demokratian ja vapaan maailman ainoa todellinen turva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan nyt pitäisi auttaa eikä odotella jotain pakotteita jotka eivät vaikuta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmeellistä pelkuruutta molemmilta puheenjohtajilta. Naapurimaamme sotii Ukrainaa vastaan ja me emme auta Ukrainaa. Ihmeelliset perustelut. Ukrainaa tulee auttaa siksikin, että,se osaltaa auttaa heikentämään Venäjää ja näyttää heille Euroopan olevan yksimielisiä ja vastustavansa Venäjän valloituspyrkimyksiä. Nyt laitetaan pää pensaaseen, pelätään omaa kohtaloa ja olemalla hiljaa luullaan ettei meitä huomattaisi. Väärin. Venäjä odottaa vain aikaa, jolloin on Suomen vuoro. Jos nyt me emme tee mitään, miksi kukaan aikanaan auttaisi meitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stubb kuvittelee, että rahan antaminen aseiden toimitukseen olisi jotenkin eri asia kuin kuskata niitä itse sota-alueelle. Selvennyksen vuoksi asia vielä pääministerin tapaan: 1) Suomessa on kiellettyä sota-alueille aseiden toimitukset yleensä. 2) On aivan sama asia, annetaanko rahaa aseiden toimitukseen tai aseiden toimittaminen. 3) Stubb on vetänyt Suomen jo vaarallisen lähelle sotaa omapäisyydellään ja USA:n nuolemisella. 4) Pääministerin tulisi osata päättää, antaako se Viron ohjata Suomea vai olemmeko me itsenäinen valtio?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi ei ole vetäytynyt lähelle mitään sotaa, paitsi Afganistanin sotaa, ja sieltä ollaan onneksi poistumassa. Sota on kyllä voinut tulla lähemmäksi Suomea, mutta se on täysin Venäjän tekosia, kuten aina ennenkin tunnetun historian aikana.

Toisaalta meidän pitäisi kyllä antaakin Viron ohjailla hivenen itseämme, koska tätä menoa meillä ei ole kohta lainkaan yrityksiä jäljellä, kun ne kaikki siirtyvät Viroon, jotkut vielä kauemmaksikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä eroa on siinä, annetaanko aseita vai rahaa, jolla Ukraina voi ostaa aseita? Vaikka EU:n tai IMF:n tuki menisikin esim. infran rakentamiseen, säästyy Ukrainalta omaa rahaa käytettäväksi sotimiseen. Ja jos länsi alkaa avustaa Ukrainaa, lisää Venäjä varmasti apua Itä-Ukrainalle ja kaikki häviävät entistä enemmän. Kyllä ulkopuolisten pitäisi nyt keskittyä rauhanehdotusten tekemiseen, kun Itä-Ukrainan voi vielä sanoa olevan osa Ukrainaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi torjuu, ei mikään Suomi vaan Stubb!
Ei muuta kuin tankkeja Ukrainalle niin saavat tasapainoon ton homman!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkevästi sanottu, mutta valitettavasti Venäjä pitää sitä heikkoutena, ja heikkoja Venäjä pyrkii alistamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sillähän se käsissä pysyykin? Jos nyt vaan laitettas ne rahat omaan puolustukseen eikä syydettäs sinne maailmalle? Aseistettas itse oma 90 000 hengen nopeantoiminnan yksikkö huippukoulutuksella ja aseilla? Eikö se olisi järkevämpää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo Ilves on yksi näistä virolaisista "rajalla räkyttäjistä" - Naton selän takaa tietenkin. Ei kannata tulla neuvomaan meitä kun muistetaan miten pelkurimaisesti toimivat 30-luvulla diktaattorinsa johdolla. Suomen on syytä pitää järkevä linjansa: ei ruokita konfliktia eikä toimiteta aseita sotaa käyvään maahan vaikka Venäjä tai joku muu niin tekisikin. Jos Ukraina on elinkelpoinen valtio se kykenee euroilla ja dollareilla hankkimaan mitä tarvitsee. Pelko siitä että Kiova "häviää" sodan on näköjään suuri, mutta samalla unohdetaan, että Ukraina on jo hävinnyt sodan: paluuta yhtenäiseen kansallisvaltioon ei enää ole, ei vaikka Itä-Ukraina onnistuttaisiin jollakin keinoin alistamaan. Olisi parempi tunnustaa tapahtunut ja yrittää hieroa kansallista sopua niin, että itä säilyisi Ukrainan yhteydessä. Jatkamalla ja kärjistämällä sotaa varmistetaan maan kahtiajako, pahimmassa tapauksessa sen hajoaminen. Missä ovat Ahtisaaret muut rauhanvälittäjät? Mutta sovinnon hierominenkaan ei onnistu jos osapuolet (lähinnä Kiovan vallanpitäjät) eivät tunnusta toisiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä niitä virolaisia vapaaehtoisia oli sodassa suomea auttamassa, miksi se aina unohdetaan kun kiittää pitäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) Suomalaisten EI ole pakko olla EU:n mukana Ukrainaan aseitten kanssa. Pääministeri Alexander Stubb (kok.) keskityhän suomalaisten työllistämiseen ja korjaamaan palkat kohdilleen pienituloisille välittömästi,muuten ei pienituloisilla suomalaisilla ole ostovoimaa lainkaan niin kaukan kun palkkoja korjataan jopa 2000€:lla/kuukausi nykyisestä palkkatasosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölmöjä kirjoittelet.Miten tuo on muka luettavissa,kun pm nimenomaan torjuu aseellisen osallistumisen!Vaan ei mitenkään työllisyyttä tai palkkatasoa.Palkkatasosta voisit kirjoitella ay-toimitsijoille ja muille häärijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image