Ulkomaat

Sri Lankalla oli vahva maine trooppisena paratiisina – pommi-iskut ovat kova kolaus maan turismille

Sunnuntaisessa pommi-iskussa vaurioittunut hotelli Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa. Saarivaltiossa turisteja ovat houkutelleet muun muassa luonto, siirtomaa-aikaiset kaupungit, rannat ja surffaus. KUVA: M.A. PUSHPA KUMARA
Ulkomaat 23.4.2019 11:06
Daniel Wallenius, Reuters

Mitä aiotte tehdä Sri Lankaan varatuille lomille, kysyy turisti First Choice -matkailusivustolle tehdyssä tviitissä, eikä ollut ainoa kyselijä. Samaan aikaan kotiin maan pääkaupungin Colombon lentoasemalta matkaavat turistit ilmaisivat helpotustaan.

Sri Lankan viikonloppuisten pommi-iskujen vaikutukset turismiin alkoivat heti. Esimerkiksi Yhdysvaltain, Japanin ja Australian hallitukset ovat varoittaneet kansalaisiaan Sri Lankan vaaroista.

Australian pääministeri Scott Morrison kehotti australialaisia harkitsemaan matkan tarvetta ja välttelemään kaikkia iskujen koskettamia alueita.

Japanin suurin matkatoimisto JTB puolestaan poisti peruutusmaksut ja muutti toukokuun kymmenenteen saakka varattujen pakettimatkojen reitityksiä niin, että ne kiertävät riskikohteet.

Myös intialaiset lentoyhtiöt Air India ja Indigo poistivat uudelleenreititys- ja peruutusmaksut huomiseen keskiviikkoon mennessä lähteviltä lennoilta.

Kolmanneksi suurin tulonlähde

Turismi on Sri Lankan kolmanneksi suurin ja nopeimmin kasvava ulkomaisen valuutan lähde vierastyöläisten rahansiirtojen sekä vaateteollisuuden jälkeen. Saarivaltiolle kertyi turismista tuloja lähes 4,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuonna 2018. Se vastasi lähes viittä prosenttia maan bruttokansantuotteesta.

Citibankin ekonomistit kiirehtivät arvioimaan tiistaina, että pommi-iskuilla on suuri vaikutus maan turismiin ja ennestään heikkoon taloudelliseen kehitykseen. Maan bruttokansantuotteen kasvu oli vuonna 2018 heikointa 17 vuoteen.

Turismin kasvu Sri Lankassa on ollut huikeaa. Maahan saapui viime vuonna 2,3 miljoonaa matkailijaa, mikä on yli neljä kertaa niin paljon kuin vuonna 2009. Maa on onnistunut rakentamaan itselleen maineen trooppisena paratiisina pitkään jatkuneiden levottomuuksien päätyttyä.

Maailman suurin matkaoppaita julkaiseva yritys Lonely Planet on nimennyt Sri Lankan parhaaksi matkakohteeksi omatoimimatkailijoille vuonna 2019.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

19:28
Wolverhampton pöllytti Norwichia edelliskausien nousijoiden kohtaamisessa – Pukin viime valioliigamaalista on kulunut yli kuukausi
19:26
Päiväkodissa työskennellään tautihautomon eturintamassa, työntekijät yhtä mieltä vastustuskyvyn paranemisesta – "Sen täytyisi olla jo aika ärhäkkä pöpö, jotta se minulle tarttuisi" Tilaajille
19:24
Pakkalan tekojäällä luisteltiin pallon perässä
18:57
Lentoliikenne Kanariansaarille on taas keskeytetty, lennot ohjataan muille kentille
18:42
Vesisateet jäivät tältä erää taakse Oulun seudulla – ensi viikolla on pakkasta ja aurinkoisiakin päiviä
18:11
Pohjantiellä sattunut ulosajo haittasi pohjoiseen suuntautuvaa liikennettä
17:34
Pohjois-Lapin kelkkareitillä pitää olla varovainen – purot ja ojat ovat pysyneet sulina paksun lumipeitteen alla
87
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
35
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
31
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
17
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
15
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
13
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

256 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vihreät vaatii nopeita ratkaisuja

Vihreistä on ollut hirveästi haittaa tavallisille ihmisille Lue lisää...
Caruna pekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image