Ulkomaat

Sini Saarela vapaaksi takuita vastaan

Ulkomaat 19.11.2013 17:44 | Päivitetty 19.11.2013 17:58
STT

Pietarilainen tuomioistuin on päättänyt vapauttaa Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan takuita vastaan. Muiden vapautusten tapaan takuusumma on kaksi miljoonaa ruplaa eli yli 45 000 euroa.

Ennen Saarelaa kymmenkunta muuta aktivistia ja yksi kuvaaja on vapautettu takuita vastaan. Toistaiseksi vain australialaisen Colin Russellin tutkintavankeusaikaa on jatkettu kolmella kuukaudella 24. helmikuuta saakka.

Saarela pyysi Pietarissa oikeudenkäynnin aluksi puolen tunnin taukoa, jotta voisi tutustua tapauksen asiakirjoihin yhdessä asianajajansa kanssa.

– Voin ihan hyvin, Saarela huikkasi toimittajalle, joka kyseli hänen vointiaan kun Saarela saapui saliin.

Arktisen öljynporauksen vastustajat pidätettiin Petshoranmerellä syyskuussa. Osa heistä yritti kiivetä Gazprom-yhtiön öljynporauslautalle.

Vangitut siirrettiin viime viikolla Murmanskista Pietariin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Tämäkin Saarela oli varmaan tietonen mitä siitä mitä Venäjällä seuraa tämmösistä toisten työn ja ennen kaikkea työturvallisuuden vaarantamisesta. Kattelin vaan pätkiä kuin siellä kuohuavassa meressä näitä korjailtiin. Mun puolesta saisivat vaan istua siellä, kun sinne halusivatkin. Vai eihän nää piissiläiset oo ennenkään mitään välittäny..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kallista leikkiä. Vähän enemmän viisautta ensi kerralla. Venäjä on Venäjä vaikka voissa paistais.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka tultaisiin kukkarolle, niin et voisi maksaa. 0.009 euroa olisi hinta per suomalainen, eikä niin pientä kolikkoa ole Suomessa käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nämä greenpeacelaiset eivät mene roikkumaan Kiinan hiilivoimaloitten
piippuihin, siellä on maailman pahimmat saastuttajat. Tämä Saarela voisi näyttää mallia.
Jäämeren raikkaassa ilmassa kyllä viihdytään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Sini! Täällä huutelijat eivät ole tutustuneet faktoihin miksi greenpeace on arktiksella, toivottavasti tutustuvat niin ymmärtävät että olet hyvällä asialla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäläiset ottavat mieluummin rahat, kuin alkavat elättämään tätä porukkaa vankiloissaan. Varmaan Saarelakin muilutetaan pois Venäjältä ja saa pitkän tuomion poissa-olevana. Jos koko koplan kanssa toimitaan samallalailla saa venäläiset sievoisen potin, jota ei millään sakoilla pystyisi tilittämään. Tämä kikka tulisi suomalaistenkin opetella ulkolaisten rikollisten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä käsitän tämän niin että ensin vapaudetaan joillakin ehdoilla jotka pitää täyttää ja sitten jos ei täytä näitä ehtoja niin pitää maksaa vaadittu summa. Eikö se ole näin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän mennyt venäjälle, vaan kansainvälisilltä vesiltä otettiin kiinni. Ei tehnyt mitään laitonta, yritti kiivetä ylös lautalle. Mielestäni hän on syytön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mielipidehän se on tuokin, mitä nyt kyseinen lautta taisi olla venäjänlipun alla. Tällöin se kyseinen kelluva lotja on myös juridisesti venäjän maaperää kansainvälisillä vesillä ollessaan. Tiukempi kapteeni olisi laillisesti paiskannut nämä luvattomat aluksen valtaajat mereen. tykkäisitkö sinä jos pari kaveria tulisi kiipeilemään sinun parvekkeelle samalla kun kolmas törmäilee autoosi? Eiköhän nämä kaverit otettu kiinni koska ovat vaaraksi muille, toisille ja ympäröivälle ympäristölle, merellä ollessa voi pienikin hölmöily pahimmassa tapauksessa aiheuttaa katastrofin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jospa se saarela itse maksaa toilailunsa ettei tule kansalaisten maksettavaksi itse kukin maksaa rikoksistaan ei kuulu kansalle mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ettekö te ihmiset ihan oikeasti tajua mitä takuusumma tarkoittaa? Täällä esitätte kaikkien alojen asiantuntijoita ettekä edes perustermien merkitystä tajua? Nyt vähän googletusta kehiin ja sitten lupaatte pyhästi ettette kommentoi mihinkään ennenkuin olette tarkistaneet faktat ja termit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin periaatteessa. Ensimmäinen valveutuneempi kommentti. Lunnas vai takuu/pantti?
Tosin tämän tapauksen käänteitä on paha ennustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Greenpeacella fyrkkaa riittää yhden Sinin takuiden maksuun. Ei todellakaan kuulu Suomen valtion maksaa tollojen touhuiluista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisätäänkö tuo 45000€ ansiotulojen päälle, vai meneekö lahjavero. Nyt tarkkana ettei valtiotakin huijata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääseeköhän suomeen, vai onko oikeudenkäyntiä odotettava Venäjällä ? Toivottavasti Putin hommaa sulan hattuunsa ja armahtaa hölmöilijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän GP maksa, jos ei maksa niin sitten on jotain vialla jossain....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Konnat kuuluisi telkien taa. Nykyään suojellaan rikollisia ja konnia. Päitä silitellään ja tehään sankareita. Nämä kuuluisi telkien taa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image