Ulkomaat

Selvitys Clintonin säh­kö­pos­ti­tut­kin­nas­ta: Ex-FBI-johtaja Comey rikkoi sääntöjä, mutta ei ollut puolueellinen

FBI:n entinen johtajan James Comey. KUVA: JIM LO SCALZO / EPA
Ulkomaat 14.6.2018 20:43 | Päivitetty 14.6.2018 21:26
STT

Yhdysvaltojen oikeusministeriö arvostelee FBI:n entisen johtajan James Comeyn toimintaa demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin sähköpostien tutkinnassa.

Oikeusministeriön raportin mukaan Comey ei noudattanut kaikkia FBI:n toimintatapoja, vaan aika ajoin rikkoi normeja "dramaattisesti". Silti näyttöä ex-johtajan puolueellisuudesta ei löytynyt.

Vaikka Comey ei ollut puolueellinen, hän raportin mukaan heikensi kuitenkin toiminnallaan ihmisten käsityksiä FBI:sta ja oikeusministeriöstä. Mediayhtiö Bloomberg julkaisi Comey-raportista osia torstaina ennen sen virallista julkistamista.

Ilmoitti uudesta tutkinnasta 11 päivää ennen vaaleja

Comey onnistui suututtamaan sekä republikaanit että demokraatit Clinton-tutkintaan liittyneillä ulostuloillaan vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana.

Ensin Comey sanoi lehdistötilaisuudessa heinäkuussa, että Clintonia vastaan ei nosteta syytteitä siitä, että tämä oli käyttänyt yksityistä sähköpostitiliä työasioihin toimiessaan ulkoministerinä.

Lokakuussa oli demokraattien vuoro raivostua, kun Comey ilmoitti vain 11 päivää ennen vaaleja, että FBI tutkii uusia sähköposteja Clintoniin liittyen. Osa demokraateista katsoi, että Comeyn ilmoitus maksoi Clintonille vaalivoiton.

Venäjä-tutkinta raivostutti Trumpin

Comey on puolustanut toimintaansa ja korostanut, ettei FBI voi toimia itsenäisenä ja poliittisesti riippumattomana, jos sen johtaja ottaa päätöksiä tehdessään huomioon toimiensa mahdolliset poliittiset seuraukset.

Vaalien jälkeen Comey on ollut erittäin julkisesti napit vastakkain presidentti Donald Trumpin kanssa, joka antoi hänelle potkut toukokuussa 2017. Trump on sanonut, että FBI:n tutkinta hänen vaalikampanjansa Venäjä-yhteyksistä "oli hänellä mielessä", kun hän päätti Comeyn erottamisesta.

Sittemmin Trump on nimitellyt Comeyta muun muassa limanuljaskaksi.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Oli muuten Trumpilta loistava päätös erottaa tämä limanuljaska. Mitä Clintoniin tulee, niin uskoakseni emme ole kuulleet vielä edes jäävuoren huippua. Sen voi aistia ilmassa, että olemme maailman suurimman skandaalin edessä joka avaa niin törkeitä tapauksia aina entisiä presidenttejä myöten, että siinä on kaikkien maailmankatsomus koetuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

118
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
113
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
80
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
78
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
43
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
36
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image