Ulkomaat

Saudi-Arabian hu­ma­ni­tää­ri­sen avun johtaja: Maan apu keskittyy etenkin naisiin ja lapsiin vaikuttaviin kriiseihin

Ulkomaat 16.10.2019 21:50
Riina Rastas

Saudi-Arabian humanitäärisen avun järjestön KSreliefin johtaja Al Rabeeah kertoo, että Saudi-Arabiassa on käynnissä suuri yhteiskunnallinen muutos. Saudi-Arabia toivoo humanitäärisen avun saralla yhteistyötä Suomen kanssa.

Saudi-Arabia ei välttämättä ole ensimmäinen maa, joka tulee mieleen humanitäärisestä avusta. Maassa toimii kuitenkin järjestö, joka on jakanut yli miljardi euroa rahaa muutamassa vuodessa.

KSrelief -järjestön johtaja tohtori Abdullah bin Abdulaziz Al Rabeeah saapui Suomeen tiistai-illalla. Al Rabeeahin tarkoituksena on tavata eduskunnan jäseniä sekä puhua Saudi-Arabian humanitääristä apua koskevassa seminaarissa.

– Emme ole vielä tehneet yhteistyötä Suomen kanssa, mutta toivomme, että voisimme luoda kumppanuuden, KSreliefin johtaja Al Rabeeah kertoo.

Tekee yhteistyötä YK:n kanssa

Vuonna 2015 perustettu KSrelief yhdistää aikaisemmin erilliset Saudi-Arabian humanitääriset järjestöt. Al Rabeeah kertoo, että järjestö toimii yhdessä YK:n sekä kansainvälisten ja alueellisten järjestöjen kanssa ja on sitoutunut YK:n humanitääriseen avun säädöksiin.

– Perustamme lahjoituskohteiden valinnan YK:n vaatimuksiin, mutta laitamme etusijalle maat, joissa on naisiin tai lapsiin liittyviä kriisejä.

Samana vuonna, kun järjestö perustettiin, Saudi-Arabian johtama liittouma alkoi pommittaa sisällissodan riivaamaa naapurivaltiota Jemeniä. Jemenissä on tapettu kymmeniätuhansia ihmisiä ja YK on kutsunut Jemenin kriisiä maailman pahimmaksi humanitääriseksi kriisiksi.

KSrelief on lahjoittanut eniten rahaa juuri Jemeniin. Al Rabeeah ei pidä tätä ristiriitaisena.

– Saudi-Arabia on auttanut Jemeniä viimeiset neljä vuosikymmentä, joten kun Jemenissä on konflikti, ei ole ihmeellistä, että Saudi-Arabia on auttamassa. Saudi-Arabia haluaa rauhan Jemeniin.

Suuri yhteiskunnallinen muutos

Al Rabeeahin mukaan Saudi-Arabiassa on meneillään suuri yhteiskunnallinen muutos. Hän puhuu maan avautuneen vuodesta 2016 alkaen. Muutoksen kohteita ovat olleet muun muassa talous, turismi ja naisten oikeudet.

Naisten oikeuksien parantumisesta Al Rabeeah mainitsee reilu vuosi sitten voimaan tulleen naisten ajo-oikeuden ja lisääntyneet työmahdollisuudet, kuten pääsyn armeijaan.

Al Rabeeah uskoo, että naisten pitäisi voida ajaa omia oikeuksiaan. Hän kutsuukin hotellihuoneeseensa kaksi saudiarabialaista naista, joilta hän kehottaa kysymään naisten oikeuksista.

– Ei ole mitään työtä, jota emme voisi naisina Saudi-Arabiassa tehdä. En ole ainakaan niistä tietoinen, vakuuttaa Deemah Alfadda ja kertoo ajaneensa autoa jo vuoden.

Lännen kuvaan Saudi-Arabiasta ihmisoikeuksia polkevana maana Al Rabeeah vastaa sanomalla, että maa on muuttunut.

– Ihmisten pitäisi käydä Saudi-Arabiassa ja kokea maa itse. En usko, että maailmassa on täydellistä yhteiskuntaa, mutta Saudi-Arabia on muuttunut monilla alueilla.

MAINOS

Kommentoi

Ihmisten pitäisi käydä Saudi-Arabiassa ja kokea maa itse.
Voisihan sitä mennä, mutta kun kulkee raamattu kainalossa se saattaa jäädä viimeiseksi matkaksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:17
Henkilöauto suistui tieltä Siikalatvalla, kuljettaja vietiin tarkastukseen
23:06
Fluorivoiteet kielletään maastohiihdossa ja Suomessa kehitetään korvaavia tuotteita
22:58
Moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti Kajaanissa, pakeni poliisia hurjaa ylinopeutta ja törmäsi lopulta autoon
21:17
Oululainen Veronica Helanen taisteli tiensä ylioppilaaksi – maksansiirrot pakottivat nuoren lukiolaisen lopettamaan koulun hetkeksi kokonaan
20:48
Vanhan kou­lu­ra­ken­nuk­sen asunnossa syttyi tulipalo Tervolassa, viisi henkilöä vietiin tarkastukseen
20:44
Laservalojen ja höyrykoneiden Slushissa värikyltit vievät yrittäjät ja sijoittajat yhteen – Huippukalliista lipuista huolimatta tapahtuma tekee kävijäennätyksen
20:43
Oulun amatöörinyrkkeilyn ykkösiskijä Aydin Behruz loukkasi kätensä työtapaturmassa, Tammer-turnaus jää väliin: "Henkisesti tämä on kovempi pala kuin itse vamma"
90
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
79
Postijumi pahenee: Neuvotteluaikaa ei ole sovittu, autolauttojen rekkakyydit pysähtyivät – Paatero MTV:lle: En tiennyt työehtosopimuksen siirrosta
68
Pelti rytisi Pohjantien työmatkaliikenteessä: Kuusi autoa kolaroi Kaakkurissa, kaksi autoa törmäsi Iskossa – liikenne sujuu nyt normaalisti
68
Pirkka-Pekka Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi vanhoja sketsejään, lähetti tapaamispyynnön romaneille – Aake Kalliala IS:lle: "Kuulostaa ihan älyttömälle"
59
Postilaiset vaativat Eduskuntatalon edessä valtiota erottamaan Postin hallituksen – Ministeri Paatero: "Postin tilanteeseen täytyy saada ratkaisu pikaisesti"
52
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
45
Kalen! kalluppi: Pittäiskö yliopisto rakentaa ratapihalle?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

198 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image