Ulkomaat

Saudi-Arabia ei enää myönnä viisumeja ruot­sa­lai­sil­le lii­ke­mat­kai­li­joil­le

Ulkomaat 19.3.2015 16:00 | Päivitetty 19.3.2015 17:04
STT

Saudi-Arabia ei enää myönnä uusia viisumeja ruotsalaisille liikemiehille, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT uutisissaan. Jo aiemmin Saudi-Arabia on kutsunut suurlähettiläänsä kotiin Ruotsista.

Toimien takana ovat Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin lausunnot Saudi-Arabiasta. Hän on muun muassa kritisoinut Saudi-Arabian ihmisoikeustilannetta sekä luonnehtinut maata diktatuuriksi.

Puolitoista viikkoa sitten Ruotsin pääministeri Stefan Löfven ilmoitti, ettei Ruotsi jatka sotilasyhteistyösopimusta Saudi-Arabian kanssa.

Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestö (IOC) on myös liittynyt Ruotsia arvostelevien joukkoon. Järjestö sanoo nettisivullaan Wallströmin loukanneen Saudi-Arabiaa ja sen yhteiskunnallisia normeja, oikeusjärjestelmää ja poliittista järjestelmää.

IOC edustaa 57:ää muslimimaata.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kun on öljyä, on rahaakin, paljon. Kun rahaa, on valtaa, mutta ei niin paljoa. Öljy sheikit alkavat nyt käyttää valtaansa, ei öljyn hinta ole vahingossa alhainen nyt. Sillä estetään kalliimpien öljylähteiden hakua ja siinä sivussa näpäytetään venäläisiä, kun Syyrian tilanne ei etene saudien mielen mukaan. Ruotsikin saa voimantunnossa sitten oman osansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen liike-elämän ja Työ- ja elinkeinoministeriön pitäisi nyt skarpata, jos tämän myötä vapautuisi bisnesmahdollisuuksia Saudi-Arabiassa. Jokainen sentti olisi tervetullut, kun ottaa huomioon, kuinka kurjassa kunnossa Suomen talous on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

287 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image