Ulkomaat

Sarjamurhaaja sai Saksassa tuomion 85 potilaansa murhasta

Niels Högel tuomittiin 85 potilaan murhasta. Itse hän myönsi 55 murhaa. KUVA: FOCKE STRANGMANN
Ulkomaat 6.6.2019 16:05
Ilkka Timonen

Sairaanhoitaja Niels Högel oli saanut kollegoiltaan lempinimen "Elvyttäjä-Rambo".

Entinen sairaanhoitaja sai torstaina Saksassa elinikäisen vankeustuomion 85 potilaansa murhasta. Kyseessä on pahin murhasarja sodan jälkeisessä Saksassa.

Niels Högel ruiskutti uhreihinsa liian suuria lääkeannoksia ja näytteli sen jälkeen sankaria, joka yritti pelastaa potilaan hengen, kerrottiin Oldenburgin aluetuomioistuimessa.

– Rikoksianne on mahdoton käsittää, kertoi tuomari Sebastian Bührmann Der Spiegel -lehden mukaan.

– Ihmismieli kamppailee näiden rikosten laajuuden käsittämisen kanssa.

"Työnsi muut elvyttäjät syrjään"

Högelin entinen kollega kertoi Bild-lehdelle, että tämä oli saanut lempinimen "Elvyttäjä-Rambo", koska tämä aina "työnsi muut syrjään" kun potilas tarvitsi elvytystä.

Högel pyysi keskiviikkona oikeuden edessä uhrien omaisilta anteeksi.

– Haluaisin vilpittömästi pyytää anteeksi kaikkea miten olen aiheuttanut teille vuosien kuluessa, hän sanoi BBC:n mukaan.

Häntä syytettiin kaikkiaan sadasta murhasta vuosien 1999 ja 2005 välillä Pohjois-Saksan Delmenhorstissa ja Oldenburgissa. Hän myönsi niistä 55.

Poliisi uskoo hänen surmanneen enemmänkin ihmisiä, mutta ruumiit on polttohaudattu, joten todisteita ei ole olemassa.

Tuomari Bührman valitti surmattujen omaisille, että tuomioistuin ei ole pystynyt "nostamaan sumua" useampien tapausten ympäriltä.

Sairaalat piilottelivat kuolintilastoja

Högel sai tuomion kahdesta murhasta jo vuonna 2015. Saksassa elinkautisesta saattaa vapautua 15 vuoden vankeudessa olon jälkeen.

Sarjamurhat ovat järkyttäneet saksalaisia, sillä kahden sairaalan johdon sanotaan piilotelleen normaalia suurempia kuolintilastoja.

Högel saatiin kiinni kun hänen huomattiin annostelleen luvatonta lääkettä potilaalle vuonna 2005 Delmenhorstissa. Hän sai seitsemän vuoden tuomion murhan yrityksestä. Muiden uhrien omaiset vaativat tuolloin poliisia tutkimaan myös muita tapauksia.

MAINOS

Kommentoi

Meillä täällä Suomessa ei tuommoista voisi ikinä tapahtua, eikös vain? Valvonta pelaa ja toimii. Kaikki kuolematapaukset syynätään perin juurin ja hoitovirheisiin ei ole täällä lintukodossa kuollut ketään moneen vuoteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahimmat rikolliset pitävät myös oikeuslaitosta pilkkanaan, jatkaen teeskentelyä, esim. pyytämällä anteeksi tai kiistämällä tarkoittaneensa pahaa, mutta toistavat rikoksensa jos saavat mahdollisuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herättää miettimään, ketkä tässäkin tapauksessa ovat suurimmassa moraalisessa vastuussa. Kuinka monta törkeää virkavelvollisuuden laiminlyöntiä, tahallista murhan peittelyä ja muuta rikosta on täytynyt tapahtua, että tällainen on ollut mahdollista. Ainakin minä pidän näiden sairaaloiden johtajia ja vastuullisia viranomaisia aivan yhtä syyllisinä, kuin varsinaista tekijää. Siinä olisi pohtimista niille suomalaisillekin päättäjille, jotka osallistuvat terveydenhuollon yksityistämiseen liittyvän lainsäädännön valmisteluun. Kun raha tulee etuovesta sisään, moraali lentää takaovesta ulos, se tosiasia on huomioitava lainsäädännössä, myös rangaistusten osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image