Ulkomaat

Sarjamurhaaja sai Saksassa tuomion 85 potilaansa murhasta

Niels Högel tuomittiin 85 potilaan murhasta. Itse hän myönsi 55 murhaa. KUVA: FOCKE STRANGMANN
Ulkomaat 6.6.2019 16:05
Ilkka Timonen

Sairaanhoitaja Niels Högel oli saanut kollegoiltaan lempinimen "Elvyttäjä-Rambo".

Entinen sairaanhoitaja sai torstaina Saksassa elinikäisen vankeustuomion 85 potilaansa murhasta. Kyseessä on pahin murhasarja sodan jälkeisessä Saksassa.

Niels Högel ruiskutti uhreihinsa liian suuria lääkeannoksia ja näytteli sen jälkeen sankaria, joka yritti pelastaa potilaan hengen, kerrottiin Oldenburgin aluetuomioistuimessa.

– Rikoksianne on mahdoton käsittää, kertoi tuomari Sebastian Bührmann Der Spiegel -lehden mukaan.

– Ihmismieli kamppailee näiden rikosten laajuuden käsittämisen kanssa.

"Työnsi muut elvyttäjät syrjään"

Högelin entinen kollega kertoi Bild-lehdelle, että tämä oli saanut lempinimen "Elvyttäjä-Rambo", koska tämä aina "työnsi muut syrjään" kun potilas tarvitsi elvytystä.

Högel pyysi keskiviikkona oikeuden edessä uhrien omaisilta anteeksi.

– Haluaisin vilpittömästi pyytää anteeksi kaikkea miten olen aiheuttanut teille vuosien kuluessa, hän sanoi BBC:n mukaan.

Häntä syytettiin kaikkiaan sadasta murhasta vuosien 1999 ja 2005 välillä Pohjois-Saksan Delmenhorstissa ja Oldenburgissa. Hän myönsi niistä 55.

Poliisi uskoo hänen surmanneen enemmänkin ihmisiä, mutta ruumiit on polttohaudattu, joten todisteita ei ole olemassa.

Tuomari Bührman valitti surmattujen omaisille, että tuomioistuin ei ole pystynyt "nostamaan sumua" useampien tapausten ympäriltä.

Sairaalat piilottelivat kuolintilastoja

Högel sai tuomion kahdesta murhasta jo vuonna 2015. Saksassa elinkautisesta saattaa vapautua 15 vuoden vankeudessa olon jälkeen.

Sarjamurhat ovat järkyttäneet saksalaisia, sillä kahden sairaalan johdon sanotaan piilotelleen normaalia suurempia kuolintilastoja.

Högel saatiin kiinni kun hänen huomattiin annostelleen luvatonta lääkettä potilaalle vuonna 2005 Delmenhorstissa. Hän sai seitsemän vuoden tuomion murhan yrityksestä. Muiden uhrien omaiset vaativat tuolloin poliisia tutkimaan myös muita tapauksia.

MAINOS

Kommentoi

Meillä täällä Suomessa ei tuommoista voisi ikinä tapahtua, eikös vain? Valvonta pelaa ja toimii. Kaikki kuolematapaukset syynätään perin juurin ja hoitovirheisiin ei ole täällä lintukodossa kuollut ketään moneen vuoteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahimmat rikolliset pitävät myös oikeuslaitosta pilkkanaan, jatkaen teeskentelyä, esim. pyytämällä anteeksi tai kiistämällä tarkoittaneensa pahaa, mutta toistavat rikoksensa jos saavat mahdollisuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herättää miettimään, ketkä tässäkin tapauksessa ovat suurimmassa moraalisessa vastuussa. Kuinka monta törkeää virkavelvollisuuden laiminlyöntiä, tahallista murhan peittelyä ja muuta rikosta on täytynyt tapahtua, että tällainen on ollut mahdollista. Ainakin minä pidän näiden sairaaloiden johtajia ja vastuullisia viranomaisia aivan yhtä syyllisinä, kuin varsinaista tekijää. Siinä olisi pohtimista niille suomalaisillekin päättäjille, jotka osallistuvat terveydenhuollon yksityistämiseen liittyvän lainsäädännön valmisteluun. Kun raha tulee etuovesta sisään, moraali lentää takaovesta ulos, se tosiasia on huomioitava lainsäädännössä, myös rangaistusten osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.8.
Tältä näytti ilmakitaransoiton MM-kisoissa vuonna 2019, voittaja tuli tällä kertaa Yhdysvalloista
23.8.
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
23.8.
Lumijokinen Elian Web hurjassa vauhdissa Ruotsissa – murskasi sekä oman ennätyksensä että Bergsåkerin rataennätyksen
23.8.
Lapin kesästä on vaikea kehittää talven veroista sesonkia, joten Markku Inkilä antoi Revontulikylälleen myös oman kesänimen
23.8.
Haikarat Lukijalta
23.8.
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
23.8.
Mika Nurmela oli Kaleva Cupin tähtijuniori 1983 – Video näyttää, kuinka tuleva ammattilainen ampui ratkaisevan rankkarin ylänurkkaan Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image