Ulkomaat

Sa­la­liit­to­teo­riat sek­su­aa­li­ri­kok­sis­ta syytetyn liikemiehen Epsteinin kuolemasta leviävät – Trump vihjaa Clintoneiden osuudesta

Miljardööri Jeffrey Epsteiniä syytettiin kymmenien alaikäisten hyväksikäytöstä ja parittamisesta. KUVA: JASON SZENES
Ulkomaat 12.8.2019 13:17
Ida Kannisto

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump osallistui keskusteluun miljardöörin itsemurhasta jakamalla tviitin, joka syyttää kuoleman olevan Bill ja Hillary Clintonin vastuulla. Väitteelle ei ole esitetty mikäänlaisia perusteita.

Alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytetyn amerikkalaisen miljardöörin Jeffrey Epsteinin kuolema käynnisti mittavat tutkimukset ja sai liikkeelle lukuisia salaliittoteorioita. Kuolema herätti kysymyksiä siitä, miten itsemurha oli mahdollinen, ja oliko kyseessä edes itsemurha.

Keskusteluun liittyi viikonloppuna myös Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, joka vihjasi Twitterissä, että Clintoneiden perheellä olisi ollut osuutta kuolemaan.

Trump uudelleentviittasi amerikkalaisen näyttelijä-koomikon jakaman tviitin ja videon, joissa väitettiin entisen Yhdysvaltojen presidentin Bill Clintonin ja hänen vaimonsa, Yhdysvaltojen entisen ulkoministerin Hillary Clintonin olevan vastuussa kuolemasta. Hillary Clinton oli Trumpin vastustaja presidentinvaalissa 2016.

Tviitissä luki, että Epsteininillä oli tietoja Bill Clintonista ja nyt hän on kuollut.

Tviitissä ei esitetty minkäänlaisia perusteita tai todistusaineistoa väitteelle, eikä myöskään Trump perustellut kannanottoaan. Sen jälkeen kun Trump jakoi tviitin, se keräsi yli kolme miljoonaa katselukertaa sunnuntaiaamuun mennessä.

Bill Clintonin tiedottaja Angel Ureña kutsui Twitterissä Trumpin väitteitä "naurettaviksi".

– Tietenkään se ei ole totta. – ja Donald Trump tietää se, Ureña tviittasi.

Kuka oli Jeffrey Epstein?

Epstein oli menestyksekäs rahastosijoittaja. Hän omisti yksityissaaren Karibialla, asuntoja Pariisissa ja New Yorkissa, maatilan Meksikossa ja useita kalliita autoja.

Miljardöörin lähipiiriin kuului lukuisia julkisuuden henkilöitä, joiden joukossa ovat presidentti Trump ja Yhdysvaltojen entinen presidentti Clinton. Molemmat ovat kiistäneensä, että he olisivat tienneet mitään Epsteinin toimista.

Brittilehti The Guardian julkaisi viikonloppuna vuonna 1992 kuvatun videopätkän, jossa Trump ja Epstein juttelevat hyvässä hengessä juhlimisen lomassa. Videolla Trump tanssittaa nuorten naisten ryhmää floridalaisella klubillaan, osoittelee naisia ja kommentoi erään ulkonäköä Epsteinille.

Syytteiden noustessa esiin Trump myönsi tunteneensa Epsteinin, mutta kertoi, ettei ole puhunut Epsteinille 15 vuoteen eikä "ollut tämän fani". Kuitenkin vuonna 2002 Trump sanoi New York -lehdelle Epsteinin olevan "mahtava tyyppi", joka pitää kauniista naisista yhtä paljon kuin hän itse – "ja monet heistä ovat nuoremmasta päästä", hän jatkoi.

Uhreina jopa kymmeniä alaikäisiä

Erittäin varakkaana liikemiehenä tunnettu Epstein pidätettiin heinäkuussa. Häntä syytettiin kymmenien alaikäisten tyttöjen hyväksikäytöstä ja parittamisesta vuosina 2002–2005. Epsteinin epäillään ylläpitäneen seksirinkiä, johon kuului hänen lähipiiriään. Nuorimmat uhreista ovat 14-vuotiaita.

Epstein kiisti syyllisyytensä tekoihin kuolemaansa saakka. Jos hänet olisi tuomittu, Epsteiniä olisi voinut odottaa jopa 45 vuoden vankeustuomio.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen Epsteiniin kohdistunut seksuaalirikosepäily, vaan pikemminkin julkinen salaisuus. Epstein tuomittiin alaikäisten prostituutioon liittyvistä rikoksista jo vuonna 2008. Silloin hän tunnusti syyllisyytensä ja sai siksi vain lievän tuomion. Sen turvin Epstein pystyi jatkamaan työskentelyä toimistossaan Floridassa, sillä 13 kuukauden vankeusrangaistuksen aikana hän sai poistua vankilasta kuutena päivänä viikossa 12 tunnin ajaksi.

Sittemmin Trumpin työministerinä toiminut Alexander Acosta joutui jättämään työnsä, kun tuli julki, että Acosta toimi Epsteinin tapauksen syyttäjänä ja auttoi tätä saamaan lyhyen tuomion.

Itsemurhayritys jo heinäkuussa

Epstein löydettiin lauantaina kuolleena sellistään Manhattanilla New Yorkissa. Yhdysvaltain oikeusministeri Bill Barrin mukaan Epsteinin kuolinsyy on ilmeisesti itsemurha. Maanantaina New Yorkin pääkuolemansyyntutkija kertoi Reutersin mukaan olevansa varma, että kyseessä on itsemurha, ja että Epstein kuoli hirttäytymällä selissään.

Epstein löydettiin sellistään tiedottomassa tilassa jo heinäkuussa. Silloin hänen kaulassaan oli merkkejä, jotka viittasivat itsemurhayritykseen. Vankilavirkailijat tutkivat tapausta itsemurhayrityksenä. Tapauksen jälkeen Epstein laitettiin viikon ajaksi tarkkailuun uusien itsemurhayritysten varalta. Hänet siirrettiin tarkkailusta pois heinäkuun lopulla. Viranomaiset eivät kertoneet, miksi Epstein siirrettiin pois tarkkailusta vain muutaman päivän jälkeen.

Varakas liikemies Jeffrey Epstein löytyi lauantaina kuolleena sellistään Manhattan Correctional Centerissä New Yorkissa.

Epsteinin kuolemaa edeltäneenä päivänä tuli julki vanhoja oikeusasiakirjoja, jotka sisälsivät uusia yksityiskohtia Epsteiniin ja tämän lukuisiin kumppaneihin liittyvistä hyväksikäyttöväitteistä.

Kuolema aiheutti huolta poliitikoissa ja Epsteinin uhreissa, jotka ovat toivoneet, että rikokset saadaan vihdoin päivänvaloon. Osa suri, ettei Epstein voi enää tuoda julki muita syyllisiä.

– Kuinka monta muuta miljonääriä ja miljardööriä oli mukana laittomissa toimissa, joita hän harjoitti, sanoi New Yorkin pormestari Bill De Blasio The Guardianin mukaan.

Nähtäväksi jää, rauhoittaako lääkärin lausunto villeimpiä salaliittoteorioita, ja paljastuuko Epsteinin lähipiiristä vielä uusia skandaaleja.

MAINOS

Kommentoi

Mielen kiinnolla odotan FBI selvitystä,voi tietenkin olla että vanhuuteen kuolen ennen sen julkisuuteen tulemista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti jätätte mainitsematta lolita lennot kuten muutkin valtamediat. Yleistä tietoa jo, kumma kun ei ole "ammattilaisten" journalistien tietoon vielä tulleet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä kyllä epäilen tästä Trumppia itseään. Yrittää taas kohdistaa mielenkiinnon muualle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäile rauhassa. Nimittäin Epstein oli Clintonien kaveri ja tästä on netti pullollaan kuvia. Kannattaa siis perustaa epäilynsä vähän laajempaan materiaaliin, kuin mitä lehdistö suolessa kirjoittelee. On meinaan aika yksipuolista ja mihikään perustumatonta vääristelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump on Epsteinin kanssa samoissa kuvissa vuosikymmeniä sitten, Clintonit ja kumppanit taisivat kaveerata hänen kanssaan huomattavasti myöhempaan. Viime aikoina Trump on puhunut pedofilian suuresta ongelmasta maassaan ja pedojen paljastamisesta ja oikeuteen viemisestä. Samaa puhetta ei ole kuulunut Clintoneilta, Obamalta, Podestalta, prinssi Andrewilta jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö media ole vieläkään oppinut, ettei Trumpin höpötyksiä pidä ottaa vakavasti. Paitsi tietenkin, jos on pakotteista kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpista saa näköjään kirjoitaa jos vaikka mitä törkyä Kalevan kommentteihin eikä moderaattorilla mitään ongelmaa.
Kokeilkaapa samaa korvaamalla sana "Trump" sanalla "muslimi"...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvaa miksi?

Koska julkisuuden henkilöiden kritisoiminen kuuluu sananvapauden piiriin.

Kun taas toisen mollaaminen uskonnon, ihonvärin tai jonkin muun suojatun omaisuuden perusteella täyttää vihapuheen tunnusmerkit.

Toivottavasti tämä selvensi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue vain edelleen Aku Ankkaa ja tee päätelmät sen mukaan.
Asiasta tosin löytyy oikeaakin tietoa, kuka tämän pedo-vainajan kanssa on ollut tekemisissä ja se henkilö ei todellakaan ole Trump. Trump on näistä henkilöistä yrittänyt varoittaa, mutta sehän on vain mustamaalaamista ja panettelua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin äly loistaa jälleen.
Kilpaijat muka hiljensivät Trumpin parhaan seksikauppakaverin, joka olisi voinut todistaa yhteisistä lapsikaupoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten? Demokraatit heittelevät myös ilmaan kaikenlaisia satuja ilman mitään todellisuuspohjaa. Semmosta se nykyään on...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erikoista tässä on se, että Bill Clinton lensi 27 kertaa Jeffrey Epstinen omistamalla "Lolita Express" yksityiskoneella hänen omistamalle "paratiisisaarelle" joka tunnetaan myös "pedosaarena". Tämä fakta voidaan todeta virallisista lokitiedoista. En väitä että Clintonit olisivat tilanneet tätä kuolemaa, mutta Clintoneihin ja Clinton Foundationiin liittyy todella paljon muitakin epäilyttäviä asioita. Näitä epäilyttäviä "sattumia" tutkineet journalistit ovat tehneet yllättäen itsemurhan.

Pizzagate todettiin valtamedian toimesta "fake newsiksi" yhteen ääneen, mutta laajempaa tutkintaa asiasta ei tehty. Jokainen asiaan jollain tavalla perehtynyt tietää, että jotain todella epäilyttävää liittyy Clintoneihin ja heidän lähipiiriin kuuluviin Podestan veljeksiin. Nuo vuodetut sähköpostit ovat jokaisen luettavissa ja jokainen voi tehdä omat johtopäätökset asioista. Sähköposteissa käytetään koodikieltä, joka tiedetään pedofiilien käyttämäksi koodikieleksi ja viestien sisältö aukeaa vasta kun tietää mitä näillä koodisanoilla tarkoitetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on todellakin kaikki väärin. Kyseinen salaliittoteoria on todistettu vääräksi useaan otteeseen, kannattaa käydä läpi Wikipedian viitteet aiheesta, auttaa paljon

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pizzagate_conspiracy_theory

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tahansa saa kirjoittaa Wikipediaan mitä tahansa. Faktantarkistusta ei tee kukaan. Clintoneiden jäljiltä on se sijaan iso läjä epämääräisesti kuolleita juristeja ja toimittajia, jotka pääsivät selvityksissää liian pitkälle. Kyseessä ei ole salaliittoteoria. Myöskään LolitaExpressin matkustajatiedot eivät ole salaliittoteoriaa. Pedofilia on järkyttävä ongelma isojen poikien piireissä, Epstein ei ollut ainoa. Miksi muuten CIA on antanut Podestalle syytesuojan? Mihin hän sitä tarvitsee varsinkin kun ympärillä kuiskaillaan hänenkin mieltymyksestä nuorempiin? Eikö sama laki koske kaikkia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
26.1.
OLS pullotti pinkin pyörremyrskyn – Pitkä tappioputki katkesi, kun huippujoukkue Classic kaatui Kastellissa
26.1.
Mediat: Ex-koripallotähti Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa – pidetään yhtenä kaikkien aikojen NBA-pelaajista
26.1.
Ynni otti voiton Kristika Turusta vuoristoratamaisen esityksen jälkeen, katso kuvia ottelusta
26.1.
Talvinen sää palaa Ouluun: Ensi viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
26.1.
Kapteeni täynnä tahdonvoimaa – Vili Hautala laittaa kroppaa peliin Ynnin puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image