Ulkomaat

Saksassa tehtailtiin uusi au­rin­ko­säh­kö­en­nä­tys

Ulkomaat 26.5.2012 22:05
STT-Reuters

Saksassa saavutettiin eilen ja tänään maan kaikkien aikojen ennätys aurinkosähkön tuotannossa. Keskipäivän aikaan auringonvalolla tuotetun sähkön määrä tunnissa vastasi 20 ydinvoimalan täyttä kapasiteettia, kertoo uusiutuvaa energiaa edistävä IWR-instituutti.

–  Koskaan aiemmin ei yksikään maa ole tuottanut yhtä paljon aurinkosähköä, instituutin johtaja Norbert Allnoch kertoi.

Tuotetun sähkön määrä vastasi kolmannesta perjantain arkipäivän kulutuksesta Saksassa ja lähes puolta lauantain tarpeesta. Keskimäärin Saksa tuottaa auringonvalolla noin neljä prosenttia vuotuisesta sähköntarpeestaan.

Saksa päätti luopua ydinvoimaloistaan Fukushiman voimalaonnettomuuden jälkeen. Kaikki reaktorit on tarkoitus sulkea vuoteen 2022 mennessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Eli paljonkohan tuli tappiota? Tai voihan se joskus tuottaakin, varmaan sadan vuoden kuluttua investointi aurinkoenergiaan saattaa jo tuottaakin jotain jos ei tarvi kennoja ym. paljon uusia ja huollella...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirrettiin ne vaan tänne suomeen, miettikää mihin meidän sähkö menee, myydään halvalla ulkomaille jos pitää hintaa laskea, me maksetaan. Ainoa maa, jossa joka miljoonalla oma ydinvoimala, puhumattakaan uusista tuulivoimaloista ja uudistuneista vesivoimalaoista, aurinkopaneeleista, ilmalämpöpumpuista, ja tietenkin alati kasvava säästökampanja energialampuilla, ledeillä.Mihin me säästetään, Vastaus, halpaan myyntisähköön.Me ei siitä hyödytä vaan joku muu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotain täsmällisiä lukuja kiitos. Nuo vertailut voivat tarkoittaa aivan mitä tahansa. Sähkö kun on siitä mukava energiamuoto, että se voidaan mitata täsmällisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja harmi että aurinkosähköä saadaan eniten juuri silloin kuin sähköä vähiten tarvitaan. Silloin kun on kylmää ja pimeää ei taideta ihan näihin lukuihin päästä?

Sitten: Moderni PV aurinkonenno tuottaa maksimissaan 100W per neliömetri, yksi ydinvoimala noin 800-1500MW. Jos oletetaan että nuo kaikki Saksan aurinkopanelit ovat tuota uusinta ja tehokkainta tyyppiä ja pyöristetään nuo voimalat 1GW kokoisiksi niin saadaan että noita paneleita pitää olla 20*1GW/100W = 200 000 000 neliömetriä eli 200 neliökilometriä. Ei kuulosta uskottavalta ellei tuohon ole laskettu mukaan myös tuuli- ja vesivoimalla tuotettu energia (kun ne joskus jostain kummasta syystä katsotaan myös auringonvalolla tuotetuksi sähköksi).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moderni aurinkokenno tuottaa maksimissaan paljon enemmän kuin mainitsit. Perehtyneisyyttä, bitte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsingissä maksimisäteily toukokuun lopussa on 600W per neliömetri. Parhaillakin volyymituotannossa olevilla kennoilla on hyötysyhde alle 20%. Kun otetaan huomioon väistämättä syntyvät häviöt, on kokonaishyötysuhde 15% luokkaa, joten kylmistä öistä kärsivän arvio 100W per neliö on varsin oikea. Järjettömän kalliilla kennoilla päästään erikoissovelluksissa 50% luokkaan, kun kennot pidetään puhtaana ja kylminä, jne.
Otettaessa talteen lämpöenergiaa, päästään parempaan hyötysuhteeseen, mutta siitähän tässä jutussa ei ollut kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan kaivaneet tekojärviä korkeelle että saa pumpattua talteen sen auringolla tuotetun energian, sitten pimeellä laskevat vedet takaisin ja turbiinilla sähkö talteen ja valoksi kansalle. Se on halpaa, kaivureita, maansiirtoautoja, räjäyttelyä ja semmoista ensin ja sitten kun kuoppa on valmis niin vesivoimala siihen ja lopulta hyötysuhde varmaan on avotakan luokkaa melkein!

Hiilijalanjälkikin on pieni kun ne muuten oisivat pahanteossa nuo jotka ovat töissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

45
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
41
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
38
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
15
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
13
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
11
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
10
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image