Ulkomaat

Saksan demaripomo Schulz ei ryhdykään ul­ko­mi­nis­te­rik­si

Ulkomaat 9.2.2018 12:49 | Päivitetty 9.2.2018 17:09
STT

Saksassa sosiaalidemokraattien (SPD) puheenjohtaja Martin Schulz on perunut aikeensa ryhtyä uudeksi ulkoministeriksi.

Saksalaismedioiden mukaan Schulzin ministerinpestiä vastustettiin SPD:n omissa riveissä.

SPD ja liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraatit sopivat yhteisestä hallitusohjelmasta viime viikolla. SPD:n jäsenistön on vielä hyväksyttävä hallitusratkaisu jäsenäänestyksessä.

Ilmoittaessaan suunnitelmien muutoksesta Schulz viittasi puolueen sisäisiin mielipide-eroihin ja totesi, että puolueen etu pitää asettaa hänen henkilökohtaisten pyrkimystensä edelle.

Schulzin oli määrä nousta ulkoministeriksi Saksan suosituimpiin poliitikkoihin kuuluvan Sigmar Gabrielin tilalle.

Gabriel kritisoi perjantaina lehtihaastattelussa omaa sosiaalidemokraattista puoluettaan ja Schulzia.

Gabrielin mukaan SPD:ssä ei panna painoa lupausten pitämiselle. Tällä hän viittasi epäsuorasti Schulziin, joka oli aiemmin vakuuttanut, ettei puolue mene samaan hallitukseen kristillisdemokraattien kanssa eikä hän itse aio ryhtyä sellaisen hallituksen ministeriksi.

MAINOS

Kommentoi

Hallitusneuvotteluissa puolueet päättävät keskenään kuka minkäkin ministeripaikan saa, eikä sitä todellakaan tee mikään yksi narsistinen täydellisyys. Onko tämä suku soinille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sigmar Gabriel saa sittenkin pitää "kunniapaikkansa" joka hänen täydellisyydelleen on nyt mediatoitotuksen avulla varmistettu. Schultz pahalainen kun demokraattisella tavalla yritti narsistilta paikan viedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksan tulevaisuus ei ole ruusuinen ja se on Merkelin syytä. Merkelin harjoittaman politiikan vuoksi valtapuolueiden suosio romahti ja nyt on tilanne sitten tämä. Kun soppaan lisätään se fakta, että myöskään EU:lla ei ole tulevaisuutta, niin en ainakaan Saksaan sijoittaisi jos Saksa olisi pörssiosake.

Saksan eliitti on laittanut kaikki kortit kiinni EU:hun ja katsokaa nyt kuinka hullu tilanne lopulta on. EU on hajoamaisillaan ja Britannia on jo ulkona, mutta vielä yritetään esiintyä aivan kuin kaikki olisi ok. Lähes jokaisessa jäsenmaassa on merkittävää toimintaa käynnissä itsenäisyyden palauttamiseksi. Ihmiset kun eivät halua asua ahdistavassa Eurostoliitossa ja se koituu Saksan kohtaloksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistolaisesti ajatteleva, lähinnä sosialidemokratiksi lukeutuva rahamies Jakob Augstein varoitti SPD:a hallitukseen menosta, kirjoitti kolumnissaan der Spiegel-lehdessä 8.2.2018 SPD:n vallanneen pahan sairauden, jonka nimi on pelko. Vakava tauti. Senpä vuoksi hän otsikoikin kolumninsa: "Ei kuolema niin paha juttu ole." Eikä se olekaan, se nähtiin mm. Ranskassa. Ainoaksi kysymykseksi jääkin: onko kuolemanjälkeistä elämää? Lohduttaakin voi: Aate elää vaikka ruumis kuoleekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image