Ulkomaat

Saksalaiselta tuo­miois­tui­mel­ta vihreää valoa dieselautojen käytön rajoituksille ilmanlaadun pa­ran­ta­mi­sek­si

Päätös koskee varsinaisesti vain kahta kaupunkia, Düsseldorfia ja Stuttgartia, mutta sillä arvioidaan oleva vaikutusta laajasti koko Saksassa.
Ulkomaat 27.2.2018 13:35 | Päivitetty 27.2.2018 14:00
STT, Kaleva

Saksassa liittovaltion hallintotuomioistuimen mukaan kaupungit saavat rajoittaa vanhojen dieselautojen käyttöä alueellaan ilmanlaadun parantamiseksi, kertovat lukuisat saksalaismediat.

Päätös koskee varsinaisesti vain kahta kaupunkia, Düsseldorfia ja Stuttgartia, mutta sillä arvioidaan oleva vaikutusta laajasti koko Saksassa. Asia on jo ennakkoon kuumentanut tunteita muun muassa maan "autopääkaupungissa" Stuttgartissa.

Sekä Saksan hallitus että autoteollisuus ovat vastustaneet kieltoja. Hallitus oli kuitenkin jo ennen tuomioistuimen päätöstä tehnyt suunnitelmia siitä, miten asiassa voitaisiin toimia.

Miljoonien dieselkäyttöisillä autoilla ajavien on pelätty raivostuvan mahdollisista rajoituksista, jotka paitsi hankaloittaisivat heidän arkeaan myös alentaisivat ajoneuvojen arvoa.

Leipzigissa sijaitseva tuomioistuin siirsi ratkaisun antamista viime viikolta, koska tuomarit arvioivat tarvitsevansa lisää aikaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

saksan autoteollisuuden juoni romuttaa ihmisten autot käyttökelvottomiksi hallinnollisella päätöksellä. Saksassa autoteollisuus on valtio valtiossa. Lisäksi haluavat näyttää mallia muulle maailmalle jotta nämäkin romuttaisivat samalla tavalla ihmisten käyttökelpoiset ajoneuvot. Homman maksajaksi pitäisi määrätä autoteollisuus koska ovat tietoisesti valmistaneet vaarallisia autoja, mutta eihän se näin mene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusien diesel-autojen pienhiukkaspäästöt ovat hyvin runsaat ja vaaralliset ihmisten keuhkoille. Kaikki diesel-autot käyttökieltoon myös Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image