Ulkomaat

Sähköt katkesivat taas Venezuelassa – neljäs kerta tänä vuonna

Venezuela kärsi mittavista sähkökatkoksista maalis- ja huhtikuun aikana. KUVA: RAYNER PENA
Ulkomaat 23.7.2019 12:30
Ilkka Hemmilä

Valtion mukaan katkos johtuu "elektromagneettisesta hyökkäyksestä".

Venezuela kärsii mittavasta sähkökatkosta, joka valtion mukaan johtuu "elektromagneettisesta hyökkäyksestä".

Katkos käsittää pääosan maasta. Reutersin mukaan yli puolet maan 23 osavaltiosta on sen piirissä. BBC:n mukaan katkos käsittää 18 osavaltiota. Pääkaupunki Caracas kuuluu pimentyneisiin alueisiin.

Kyseessä on neljäs mittava sähkökatkosaalto Venezuelassa tämän vuoden aikana. Aiemmat tapaukset tapahtuivat maalis- ja huhtikuun aikana.

Viranomaiset ovat syytäneet katkoksesta maan sähköjärjestelmään tehtyä hyökkäystä. Valtio ei kuitenkaan tiedotteessaan kertonut, kenen se epäilee olevan iskun takana, tai miten se olisi suoritettu.

Opposition on puolestaan syyttänyt katkoksesta maan hallintoa, jonka nähdään syylliseksi katkokseen korruption ja riittämättömien investointien takia.

Pienemmät sähkökatkot ovat tyypillisiä talousvaikeuksien ja poliittisen kriisin koettelemassa Venezuelassa. Opposition Juan Guaidó haastoi Nicolás Maduron aseman presidenttinä tammikuussa. Maduro on syyttänyt monia ulkomaita, kuten Yhdysvaltoja ja pääosaa Etelä-Amerikan maista, Guaidón tukemista ja Venezuelan epävakauden ruokkimisesta.

MAINOS

Kommentoi

Pitää lukea tätä uutisista rivien välistä. Poliittisella eliitillä on varma sähkösopimus. Kansalaiset kituvat. Historiasta ei ole opittu sosialistien ja kommunistien hallitsemissa maissa. Opettajat on vaiennettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako lastia vihreitä miehiä sinne on jo lennätetty niin ei ihme jos epävakaata on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huvittavaa kun vielä joskus kuulee joidenkin (alati pienenevä joukko) puhuvan ylistävästi sosialismista. Sosialismi ja vasemmistolaisuus yleensäkin ei ole tuonut tähän maailmaan mitään muuta kuin eliitin maksimaalisen kontrollin, keskitysleirit ja kansalle työttömyyttä. Kyllä vain, se on nimenomaan vasemmistolaisuus ja korkeat verot jotka rampauttavat ihmisten välisen luonnollisen talouden ja kurjuudenkehä on valmis.

Venezuela ei ole toteuttanut sosialismia huonosti, vaan täydellisesti. Tuloksena on täysi katastrofi ja mikään ei toimi. Samoin kävi Neuvostoliitossa jossa äärivasemmistolaisuus tuhosi kaiken mikä oli hyvää ja hyvä kun lopulta edes aita pysyi pystyssä. Venäjän uljas kansa vapautti itsensä äärivasemmiston hirttosilmukasta 90-luvun alussa ja nyt on saman vuorossa Venezuelassa.

Yhdysvallat ja muut oikeistolaiset vapauden ystävät auttavat Venezuelan kansaa ja erittäin hyvä niin. Yhdysvallat on aina ollut lopulta hyvien puolella ja vapauttivat koko Euroopan toisessa maailmansodassa kauhistuttavasta äärivasemmiston eli kansallissosialistien tyranniasta joka uhkasi koko maailmaa.

Venezuelan sosialistien kaatumisen jälkeen maailma alkaa olla jo aika hyvin vapautettu vasemmistolaisuudesta. Jäljellä on vielä maailman suurin kommunismi eli Kiina ja sen aika koittaa hieman myöhemmin. Venezuela ensin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma kun tämänkin aiheuttanutta maailman suurinta roistovaltiota ei saada kuriin ja kaikista tyhmimmät vielä haluaisi liittyä pyramidihuijaukseen nimeltä nato.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyrian sodan alullepanijaa. Sitä jonka harrastus on järjestää vallanvaihtoja itseisiin maihin läh-idässä. Syyriassa se ei onnistunut kun Venäjä tuli väliin pyydettynä.
Tämä vallanvaihtoja harrastava roistovaltio siirtyi Venetzuelan kimppuun mutta taitaa mennä syteen ja saveen tämäkin yritys kun Venäjä tuli sinnekin apuun. Nyt tämä rostovaltio tyytyy tällaisiin terroritekoihin kostaakseen. Sanottakon se nyt selvästi mikä on tämä roistovaltio ettei jää epäselväksi,se on ameriikan Yhdysvallat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:50
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin
21:47
Kirkkovaltuusto siunasi Oulujoen hautausmaan laajennuksen
21:45
Tuiran uimalan alueen työpaja herätti kysymyksiä tulevaisuudesta: "Todella hyvä, että pääsemme vaikuttamaan asioihin jo varhaisessa vaiheessa"
21:43
Huuhkajille kaksi uutta EM-turnaukseen valmistavaa ottelua – Puola vieraissa ja Viro kenraaliharjoituksessa Tampereella
21:34
Maailman antidopingtoimiston julistama Venäjä-panna herättää vastustusta – Putin: "Venäjän olympiakomitean toimissa ei ole mitään paheksuttavaa"
21:27
Norwich City hakee lisää jalansijaa Suomessa – jalkapalloleirejä tulossa kesällä, tavoitteena löytää uusi Teemu Pukki
20:57
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
98
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
61
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
43
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image