Ulkomaat

Sähköt katkesivat taas Venezuelassa – neljäs kerta tänä vuonna

Venezuela kärsi mittavista sähkökatkoksista maalis- ja huhtikuun aikana. KUVA: RAYNER PENA
Ulkomaat 23.7.2019 12:30
Ilkka Hemmilä

Valtion mukaan katkos johtuu "elektromagneettisesta hyökkäyksestä".

Venezuela kärsii mittavasta sähkökatkosta, joka valtion mukaan johtuu "elektromagneettisesta hyökkäyksestä".

Katkos käsittää pääosan maasta. Reutersin mukaan yli puolet maan 23 osavaltiosta on sen piirissä. BBC:n mukaan katkos käsittää 18 osavaltiota. Pääkaupunki Caracas kuuluu pimentyneisiin alueisiin.

Kyseessä on neljäs mittava sähkökatkosaalto Venezuelassa tämän vuoden aikana. Aiemmat tapaukset tapahtuivat maalis- ja huhtikuun aikana.

Viranomaiset ovat syytäneet katkoksesta maan sähköjärjestelmään tehtyä hyökkäystä. Valtio ei kuitenkaan tiedotteessaan kertonut, kenen se epäilee olevan iskun takana, tai miten se olisi suoritettu.

Opposition on puolestaan syyttänyt katkoksesta maan hallintoa, jonka nähdään syylliseksi katkokseen korruption ja riittämättömien investointien takia.

Pienemmät sähkökatkot ovat tyypillisiä talousvaikeuksien ja poliittisen kriisin koettelemassa Venezuelassa. Opposition Juan Guaidó haastoi Nicolás Maduron aseman presidenttinä tammikuussa. Maduro on syyttänyt monia ulkomaita, kuten Yhdysvaltoja ja pääosaa Etelä-Amerikan maista, Guaidón tukemista ja Venezuelan epävakauden ruokkimisesta.

MAINOS

Kommentoi

Pitää lukea tätä uutisista rivien välistä. Poliittisella eliitillä on varma sähkösopimus. Kansalaiset kituvat. Historiasta ei ole opittu sosialistien ja kommunistien hallitsemissa maissa. Opettajat on vaiennettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Montako lastia vihreitä miehiä sinne on jo lennätetty niin ei ihme jos epävakaata on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huvittavaa kun vielä joskus kuulee joidenkin (alati pienenevä joukko) puhuvan ylistävästi sosialismista. Sosialismi ja vasemmistolaisuus yleensäkin ei ole tuonut tähän maailmaan mitään muuta kuin eliitin maksimaalisen kontrollin, keskitysleirit ja kansalle työttömyyttä. Kyllä vain, se on nimenomaan vasemmistolaisuus ja korkeat verot jotka rampauttavat ihmisten välisen luonnollisen talouden ja kurjuudenkehä on valmis.

Venezuela ei ole toteuttanut sosialismia huonosti, vaan täydellisesti. Tuloksena on täysi katastrofi ja mikään ei toimi. Samoin kävi Neuvostoliitossa jossa äärivasemmistolaisuus tuhosi kaiken mikä oli hyvää ja hyvä kun lopulta edes aita pysyi pystyssä. Venäjän uljas kansa vapautti itsensä äärivasemmiston hirttosilmukasta 90-luvun alussa ja nyt on saman vuorossa Venezuelassa.

Yhdysvallat ja muut oikeistolaiset vapauden ystävät auttavat Venezuelan kansaa ja erittäin hyvä niin. Yhdysvallat on aina ollut lopulta hyvien puolella ja vapauttivat koko Euroopan toisessa maailmansodassa kauhistuttavasta äärivasemmiston eli kansallissosialistien tyranniasta joka uhkasi koko maailmaa.

Venezuelan sosialistien kaatumisen jälkeen maailma alkaa olla jo aika hyvin vapautettu vasemmistolaisuudesta. Jäljellä on vielä maailman suurin kommunismi eli Kiina ja sen aika koittaa hieman myöhemmin. Venezuela ensin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma kun tämänkin aiheuttanutta maailman suurinta roistovaltiota ei saada kuriin ja kaikista tyhmimmät vielä haluaisi liittyä pyramidihuijaukseen nimeltä nato.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syyrian sodan alullepanijaa. Sitä jonka harrastus on järjestää vallanvaihtoja itseisiin maihin läh-idässä. Syyriassa se ei onnistunut kun Venäjä tuli väliin pyydettynä.
Tämä vallanvaihtoja harrastava roistovaltio siirtyi Venetzuelan kimppuun mutta taitaa mennä syteen ja saveen tämäkin yritys kun Venäjä tuli sinnekin apuun. Nyt tämä rostovaltio tyytyy tällaisiin terroritekoihin kostaakseen. Sanottakon se nyt selvästi mikä on tämä roistovaltio ettei jää epäselväksi,se on ameriikan Yhdysvallat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:32
Kapinalliset vetäytyivät keskeisestä kaupungista Syyrian Idlibissä
13:14
Helsingin Sanomien toimittaja ja KRP väänsivät työvälineiden takavarikosta suljettujen ovien takana – sotilastiedustelu-uutisoinnista lähtenyt rikostutkinta alkaa olla loppumetreillä
12:40
Pudasjärven ampumistapauksessa nostettu syytteitä taposta – oikeudenkäynti alkaa Oulun käräjäoikeudessa ensi viikolla
12:30
Poliisi pyytää havaintoja 17-vuotiaasta kadonneesta rovaniemeläistytöstä
12:17
Mörköpilvi kohoaa Kittilän ylle kerran päivässä – puolustusvoimat räjäyttää vuosittain taivaan tuuliin 25 000–30 000 kiloa vanhoja räjähteitään Tilaajille
12:06
Presidentti Niinistö sanoo puhuvansa Putinin kanssa Moskovan mielenosoituksista ja Arkangelin räjähdyksestä – kutsuu Norjan puolustuskeskusteluihin
12:03
Ranskalaispari vei hiekkaa sardinialaiselta rannalta – nyt paria uhkaa jopa kuuden vuoden vankeustuomio
69
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
65
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
27
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
26
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
24
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
22
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250
21
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image