Ulkomaat

Ruotsissa paljastunut valeupseeri tapasi myös Venäjän tie­dus­te­lu­pal­ve­lun edustajia – mies työskenteli so­ti­las­tie­dus­te­lus­sa

Ulkomaat 16.1.2020 15:55
STT

Taustastaan valehdelleen miehen ansiolistalla on myös palvelua Naton päämajassa ja kriisinhallintaoperaatioissa.

Ruotsissa paljastunut valeupseeri on tavannut työssään myös Venäjän tiedustelupalvelun FSB:n edustajia, kertoo Dagens Nyheter -lehti. Tapaamiset Kaliningradissa ja Ruotsissa perustuivat siihen, että mies oli Ruotsin rannikkovartioston yhteyshenkilö FSB:n rannikkovartiostoon.

Tapaamisissa keskusteltiin öljyntorjunnasta. Lehden tietoon ei ole tullut todisteita, että valeupseeri olisi toiminut tapaamisissa vastoin määräyksiä. Myös mies itse on viestittänyt sähköpostitse, ettei häntä ollut koskaan pyydetty toimittamaan salaista tietoa vieraan vallan edustajille.

Jo aiemmin on paljastunut, että upseerikoulutuksestaan valehdellut mies oli ehtinyt työskennellä Ruotsin edustajana myös Naton sotilaspäämajassa Belgiassa. Tällä komennuksella hänen yleni tilapäisesti everstiluutnantiksi. Lisäksi mies osallistui Ruotsin kriisinhallintaoperaatioihin Afganistanissa ja Malissa.

Tapaus on kiusallinen Ruotsin puolustusvoimille muun muassa siksi, että mies on työskennellyt sotilastiedustelussa (Must). Lisäksi hänet valittiin viime vuonna Mali-operaation johtotehtäviin, vaikka taustojen huijaus rannikkovartiostossa oli jo aiemmin paljastunut ja tietoa miehen epäluotettavuudesta oli välitetty eteenpäin.

Helsingin Sanomien mukaan valeupseeri työskenteli Afganistanissa suomalaisten upseerien rinnalla.

MAINOS

Kommentoi

Mitä tekee saksalainen sotalaiva Raahen tasalla Perämerellä ajelemalla siksakkia keskellä selekää ???? Harhautuksen vuoksi kohdesatamaksi on merkitty Norjan MEKJARVIK - KVITSOY Atlantin rannikolla.
MarineTraffick.com

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkastin asian. Ajelee vieläkin aluevesirajan tuntumassa Kokkolan- Raahen välillä. Position Received: 2020-01-20 12:07 UTC
1 minute ago Vessel's Local Time: 2020-01-20 14:07 LT (UTC +2)
Alus on BADEN WUERTTEMBERG , Military OpsMMSI: 211920000

Area: BALTIC - Bothnia Gulf
Current Port: -
Latitude / Longitude: 64.5157° / 23.1152°
Status: Underway using Engine
Speed/Course: 3.3 kn / 232 °
AIS Source: 2828 PocketMariner Ltd

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Soten jälkeen yksityistetään armeija - ja myydään se vaikka Venäjälle.
Samahan se on kun kaikki muukin on myyty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä oli bändissä "valemuusikko"...
Piti meille ammattilaisille saarnaa ja yleisö koki sen taiteilijaksi.
Onneksi kuoli viinaan 42 vuotiaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wannabeupseerius on kyllä jotenkin sympaattista. Isänmaanystäväkö vai pelkkä purkyri😎, kuka tietää motiivit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa presidentti ja kenraali luovuttaa valtion turvalluus kartoituksen tuosta noin vaan läntiselle sotlasliitolle NATO,lle. Lupautuu vielä huolehtimaan vieraitten tiedustelijoitten kustannuksista, tarjoamaan kotimaisen infrastruktuurin vieraitten käyttöön. Ensin EU, ja sitten "Isäntämaa sopimus" tuolleen ikään kuin sivulausessa, ja median takasivuilla aikojen päästä. Kuka luottaa keneen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image