Ulkomaat

Ruotsin tur­val­li­suus­po­lii­si: Pariisin kaltaiset hyökkäykset tulleet jäädäkseen

Ulkomaat 11.1.2015 22:46
STT

Ruotsin turvallisuuspoliisin Säpon mukaan Pariisin terrori-iskujen kaltaisia hyökkäyksiä ei voida tulevaisuudessa sulkea pois.

– Tämäntyyppiset hyökkäykset ovat valitettavasti tulleet jäädäkseen. Tulemme näkemään niitä pitkän aikaa tulevaisuudessa, sanoi Ruotsin turvallisuuspoliisin päällikkö Anders Thornberg Sälenin turvallisuuskonferenssissa sunnuntaina.

Terroriuhka on luokiteltu Ruotsissa kohonneeksi lokakuusta 2010.

– On tärkeää, ettemme panikoidu. Meneillään on suuria ponnistuksia iskujen ennaltaehkäisemiseksi ja estämiseksi, mutta avoimessa yhteiskunnassa emme voi luvata, ettei sellaista tapahtuisi, arvioi Thornberg.

Ruotsin turvallisuuspoliisi on kiinnostunut erityisesti Syyrian-taisteluista Ruotsiin palanneista ihmisistä, joita on arviolta 80–100.

– Emme epäile, että kaikki kotiin palaavat olisivat terroristeja. Monet voivat huonosti ja tarvitsevat muunlaista apua. Heidät kaikki on silti käytävä läpi ja katsottava, löytyykö yksi tai useampia, jotka ovat valmiita tekemään terrori-iskun, sanoo Thornberg.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jos jonkun täytyy saada ruhjeita noista paukuista niin toivottavasti ei ainakaan kukaan köyhä ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne maat saavat kärsiä pelon alla jotka ovat tilanneet. Missä ovat Viron muslimit ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että terrori-iskuja tulee tapahtumaan vastaisuudessa ja tulevaisuudessa on todennäköistä ja varmaa. Tästä voi hyvinkin alkaa uusi, ja todella paha terroriaalto. Useat maailmassa tällä hetkellä toimivat terroriristijärjestöt voivat näistä Ranskassa viimeksi tapahtuneista väkivaltaisista, ihmishenkiä vaatineista terrori-iskuista saada uutta pontta ja voimaa jatkaa omaa toimintaansa. Valitettavasti. Yksikin terroriteko ja isku voi antaa esimerkin aloittaa terroritekoja ympäri maailmaa. Tämä oli odotettavissa ja pelättävissä ja todellinen tapahtuva toteutuvissa oleva skenaario. Siispä mitä nyt sitten pitää ja oikeastaan voidaan tehdä? Tehdä kaikki vaaralliseksi tulkittavien videoiden esille paneminen ja niiden levittäminen mahdottomaksi. Eli poistaa kaikki ääriradikaalien ryhmittymien nauhoittamien ja levitystarkoitukseen laittamien videoleikkeiden oleminen. Jotta heidän tarkoitusperänsä ja tavoitteensa ei toteudu. Eli terroristijärjestöjen ideologiasta ei tule ihanteellista, myönteistä ja tavoiteltavaa kuvaa. Jotkin terroristijärjestöt pyrkivät omalla toiminnallaan värväämään ja saamaan sille sympatioita, kannatusta ja ennen kaikkea omaan järjestöönsä ja sen toimintaan uusia jäseniä. Tällainen toiminta pitää, tai pitäisi kitkeä ja estää jo alkuunsa, jottei sitä pääsisi edes tapahtumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä varmaan toisella puolen maapalloa todetaan samalla tavalla. Ilmaiskuja ja tuhoa vähän väliä. Tuumaavat varmaan, että tulleet iskut jäädäkseen :(

Onko kukaan koskaan miettinyt, että mitä jos lopetetaan toistemme tulittaminen ja pommittaminen? Olisiko se ihan mahdoton ajatus että nämä Obamat sun muut Puuttinit lopettaisivat kansojen pommittamisen, niin eipähän tarvitse meilläkään sitten pelätä iskuja. Onko se öljyn himo todellakin niin loputon, että tätä kannattaa jatkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsi on tuhoutumassa, mutta Suomella on vielä mahdollisuus: tänne ei pidä ottaa ollenkaan ihmisiä, jotka ovat potentiaalisia uskonsotureita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hivenen ihmettelen kuitenkin tietynkaltaista eurooppalaista kaksinais-, vai pitäiskö sanoa multimoraalia:
Tänään Saksan Pegida-liikkeen Leipzig-versio "Legida" järjestää marssin. Heitä kiellettiin kantamasta Muhammedia loukkaavia pilakuvia. Hyvä niin, eivät sitä tosin kertomansa mukaan aikoneetkaan.

Voisikohan esim. EU-komissio tahi sitten Suomen hallitus julkaista virallisen listan, kuka saa pilkata ja ketä. Vasemmistolaisen pilalehden Muhammed-pilkka on ylistettävä teko, Pegida liikkeen osalta taas tuomittava.
Media/yleisö saa iskeä tiettyä puoluetta kuin vierasta sikaa, mutta toisen puolueen ja sen jäsenten avoin ja aiheellinen pilkkaaminen edustaa taas kunnianloukkausta.

Osa kansalaisista on aiheellisesti ymmällään. Siispä äkkiä se lista, ja laki sitä ennen, jotta listalla olisi perusteetkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin sanottu, koska kyllä objektiivisesti katsottuna tilanne on juuri tällainen. Täällä kyllä jauhetaan sananvapaudesta ja tasa-arvosta, mutta oikeat ja väärät mielipiteet vaihtavat paikkaansa puhujan naamataulun mukaan. Suvaitsevaiseksi kutsutaan nykyään heitä, jotka herkimmin tuomitsevat mielestään väärässä olevat tahot mahdollisimman yleistävästi. Toisaalla tätä täysin samaa toimintamallia kutsutaan rasismiksi, jos kohteena sattuu olemaan väärä viiteryhmä.

Tällainen mielivaltainen ja täysin epälooginen ihmisten kohtelu johtaa lopulta aina ongelmiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

riita poikki ja omat kulttuurit omiin maihinsa.Ei tarvii riidellä eikä herjata.Omassa maassa vois sitte loukkauksesta teurastaa niin paljon, kun sielu sietää mutta suomessa semmosta ei katella.Ruotsissa se voi toki olla jo hankalaa kun kantaruotsalainen tulee olemaan suhteellisen lyhyellä aikavälilä vähemmistön edustaja mutta suomessa voidaan vielä muuttaa tulevaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa on kyllä lähihistorian valossa ollut kaksi huomattavasti suurempaa terrori-ongelmaa: äärioikeiston harhainen katutason nyrkki-nationalismi, sekä edellistä osaltaan lietsonut, sosiaalidemokraattisella syleilyllään tukahduttava kansankoti-totalitarismi.
Muistaakseni myös Ruotsi sai aikoinaan maistaa -maailmaasyleilevästä ulkopolitiikasta huolimatta- radikalisoituneen ääriaineksen satunnaista järjettömyyttä, kun Baader-Meinhof -ryhmä teki tekosensa Tukholmassa. Tapahtumaketju on antanut myös nimen Tukholma-syndroomana tunnetulle ilmiölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tuo Ruotsin poliisin kommentti voi olla totta? Suomen mediassahan on puhuttu mielisairaista tekijöistä joilla ei ole mitään tekemistä islamin uskon kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskonnon nimissä on tapettu ihmisiä tuhansia vuosia, mitä uutisoitavaa tässä on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos koulussa ja kotona opetetaan uskontoa, joku uskoo oikeasti aikuisten puhetta. Aikuisena huomaat että miljoona ihmistä uskoo väärään asiaan, hermothan siinä menee toisella puolen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sosiaalidemokratian sokeuttama virkamies sitten on valmis hyväksymään mitä tahaansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image