Ulkomaat

Ruotsin puo­lus­tus­voi­mat eristi joksikin aikaa alueen si­vii­li­ve­neil­tä

Ulkomaat 20.10.2014 20:05
STT

Ruotsin puolustusvoimat eristi tilapäisesti osan alueesta siviiliveneiltä, ja lisäksi ilmaliikenteelle asetettiin rajoituksia.

Puolustusvoimat ei selittänyt, miksi siviiliveneiden käskettiin pysyä 10 kilometrin etäisyydellä HMS Stockholmista, joka oli saariston eteläosassa. Eristys purettiin maanantaina illansuussa.

Sen sijaan ilmaliikenteen rajoitukset olivat maanantai-iltana edelleen voimassa. Niiden mukaan siviilikoneet eivät saa lentää alle 900 metrin korkeudessa.

Puolustusvoimien vihjepuhelin on edelleen käytössä, ja siihen tulee yhä viisi kuusi puhelua tunnissa.

Maanantaina julkisuuteen ilmaantui epäileviä kannanottoja etsintäoperaation onnistumisesta. Esimerkiksi Ruotsin puolustusvoimien entinen komentaja Bengt Gustafsson piti operaation onnistumismahdollisuuksia pieninä. Gustafsson oli mukana intensiivisissä sukellusvene-etsinnöissä 1980-luvulla.

– Emme onnistuneet silloin, ja teimme niitä kymmenen vuotta. Tänä päivänä puolustusvoimilla ei ole niin paljon tietoa eikä niin sopivaa varustusta kuin meillä oli ainakin 1980-luvun lopulla. Näin ollen onnistumisen todennäköisyys on (nyt) pienempi, Gustafsson pohti.

Komentajakapteeni Ola Thunqvist Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulusta puolestaan kaipasi puolustusvoimille tiedusteluun ja sukellusveneiden etsintään soveltuvia helikoptereita. Niitä on kuitenkin luvassa vasta vuonna 2020.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Venäjällä kaikki on valetta. Suomi menossa samaan suuntaan nyky ministereiden johdolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko Ruåtsalaiset kuulleet syvyyspommeista? Niitä on kuulemma ollut jo toisessa maailmansodassa. Ehkäpä ruåtsalaiset eivät ole vielä kuulleet niistä. Ehkä joskus 2050 joku kertoo heillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäläinen ydinsukellusvene on uponnut Jäämerellä, mutta kiinnittääkseen Lännen huomion muualle, venäläiset pyörittävät nyt median myötävaikutuksella kissa ja hiiri -leikkiä Tukholman saaristossa. On ne sellaisia veijareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

102
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
90
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
61
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
56
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
39
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
33
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
23
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Hoitajien palkkoja ei missään nimessä saa leikata niitä pitää nostaa 10% välittömästi.Kyllä sinäkin kateellinen aloittaj... Lue lisää...
TLC

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image