Ulkomaat

Ruotsin armeija: Alus tai alukset poistuneet aluevesiltä

Ulkomaat 24.10.2014 9:18 | Päivitetty 24.10.2014 15:50
STT

Ruotsin puolustusvoimat pitää todennäköisenä, että Tukholman saaristossa on ollut vedenalaista toimintaa. Armeijan mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole ollut perinteinen sukellusvene, vaan jokin pienempi alus.

Aluksia on puolustusvoimien mukaan ollut ainakin yksi. Alus tai alukset ovat nyt poistuneet Ruotsin vesiltä. Aluksen kansallisuus ei ole selvillä.

Armeija aikoo kuitenkin pitää edelleen valmiutta yllä saaristossa.

- Aiomme pitää joukon ihmisiä maalla erityistehtävissä. Kyse on yksinkertaisesti pintatiedustelusta, jotta voimme varmistua, että oli oikea päätös lopettaa operaatio tänä aamuna, sanoi operaation varajohtaja, kontra-amiraali Anders Grenstad STT:n haastattelussa.

Kontra-amiraalin mukaan nyt kerättyjä tietoja analysoidaan ainakin kahden viikon ajan.

- 14 päivän päästä haluan nähdä jotain alustavaa ja päättää, menenkö puolustusvoimien komentajan puheille. Jos he (analyytikot) sanovat minulle viikon päästä, että tarvitsemme kolme viikkoa lisää aikaa, he saavat sen. Joten en halua sanoa jotain tiettyä aikaa.

Grenstadin mukaan Ruotsilla oli yhteistyötä monien valtioiden kanssa, vaikka itse operaatio toteutettiin kokonaan ruotsalaisvoimin. Hän ei kuitenkaan halunnut yksilöidä maita.

Etsinnät saaristossa lopetettiin tänään. Alueelle on jäänyt pieni määrä aluksia erikoistehtäviin. Grenstadin mukaan operaatio maksoi noin 20 miljoonaa kruunua (vajaat 2,2 miljoonaa euroa).

Venäjän puolustusvoimien edustaja Igor Konasjenkov kommentoi etsintöjä ja niiden päättymistä uutistoimisto Interfaxin mukaan "traagiseksi komediaksi".

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mutta oletteko panneet merkille kuinka pontevasti media yritti tunkea joka välissä venäläisten syyllisyyttä keskusteluihin. Ihan hävetti YLenkin uutisankkureitten toiminta. Sama koskee puolustusministeriä. Ei Ruotsi virallisestikkaan maininnut venäläisiä. Ukrainan tilanne vedettiin mukaan spekulaatioihin. Vielä senkin jälkeen, kun dosentti, maanpuolustuskorkeakoulun opettaja Visuri kertoi aikaisemmasta amerikkalaisten tunnustamasta suorittamastaan vakoilusta Ruotsin vesillä, urputtivat kotimaiset pienet ja isommatkin trollit venäläistä toimintaa. Virallisesti kukaan ei tiedä mitään, niin kuin Estoniankin tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymyksessä oli ihan selvästi UDO (unidentfied diving object). Ulkoavaruuden oloit ihan selvästi aikovat valoittaa maailman vesiteitse!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän siellä kulisseissa joku sopimus tehtiin. Tuolta alueelta ei sukellusvene voi poistua etteikö puollustusvoimat sitä huomaa. Lisäksi miksi yhtäkkiä kaikki kalusto vedetään pois? Tuntuu oudolta, kyllä sinne normaali tilanteessa jonkinlainen partio olis vielä jäännyt jos aluksesta ei mitään havaintoja ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei siellä mitään ollut. Pelkkä puolustusbudjetin keräyskampanjahan tämä kohu oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ryhävalas käväs jälleen ruottin puolel.Mut säikähti sitä meoosmist. Siit saatiin ny enemp juttuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama se on Suomessakin kun budjettia kasataan niin poliisit muistuttaa tärkeydestään pelottelemalla rikollisuuden kasvulla. Nyt kun se ei oikeasti ole kasvanut vaan vähentynyt niin pelotellaan että väkivalta raaistuu vaikka siitäkään ei ole mitään näyttöä kuin iltapäivälehtien isot revitykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi. Mitä seuraavaksi jota voisi seurata. Oli kiva viikko vaikka loppu tuloksen arvasi.
Lisää samantapaisia aiheita odotellaan. Ukraina jo kyllästyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa on ollut hyvin paljon UFO-havaintoja. Erityisesti sodan jälkeen 1946 näitä nähtiin tämän tästä ja monet syöksyivät johonkin järveen. Erityisen vahva havainto Nammajauren järvellä 1980, jossa viimeksi etsinnät käynnistettiin EU:n tuella elokuussa 2014. Syyskuussa raportoitiin vielä jostain soikeasta möhkäleestä järven pohjassa mutta sittemmin on hiljaisuus vallinnut. Kun sukellusvenettä ei löytynyt, voitaneen voimat keskittää näiden uponneiden tunnistamattomien lentävien kappaleiden tutkintaan. Putinilla ei kuitenkaan vielä tuolloin liene ollut osuutta asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sukellusvene on niin arvokas saalis, että sitä kannattaa pyytää vaikkei saisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

33
MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin synnyinkaupunkiinsa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti
31
Toripolliisi-patsas oli töhritty meikkaamalla sen kasvot – "Nuoret tytöt yrittivät puhdistaa patsasta"
27
IS: Liikennelääketieteen professori pitää uutta pistekohtaista nopeusvalvontaa älyttömänä – "Homma on lähtenyt täysin lapasesta"
17
Suomalainen autojen yhteiskäyttöpalvelu aikoo globaaliksi – "Sama jakamis- ja kiertotalouden mullistus tapahtuu liikkumisessa nyt kuin Airbnb:ssä 10 vuotta sitten"
17
Hirvenpyyntilupia myönnetty Oulun toimialueelle tänä vuonna huomattavasti viimevuotista vähemmän – pyynti alkaa syyskuussa
14
Poliisi valvoi liikennettä Käsivarren Lapissa: ylinopeuksia, useita ajokieltoja ja 11 000 euron ylikuormamaksu
13
Qstock aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyihin festivaaliviikon alusta alkaen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mansikka maalle töihin?

Kyllä se on ongelmana, että osa suomalaisista eivät halua tehdä töitä, jos siinä ei ole jotain "hohtoa" tai ei muutoinka... Lue lisää...
Ryö palkitsee

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image