Ulkomaat

Ruotsin armeija: Alus tai alukset poistuneet aluevesiltä

Ulkomaat 24.10.2014 9:18 | Päivitetty 24.10.2014 15:50
STT

Ruotsin puolustusvoimat pitää todennäköisenä, että Tukholman saaristossa on ollut vedenalaista toimintaa. Armeijan mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole ollut perinteinen sukellusvene, vaan jokin pienempi alus.

Aluksia on puolustusvoimien mukaan ollut ainakin yksi. Alus tai alukset ovat nyt poistuneet Ruotsin vesiltä. Aluksen kansallisuus ei ole selvillä.

Armeija aikoo kuitenkin pitää edelleen valmiutta yllä saaristossa.

- Aiomme pitää joukon ihmisiä maalla erityistehtävissä. Kyse on yksinkertaisesti pintatiedustelusta, jotta voimme varmistua, että oli oikea päätös lopettaa operaatio tänä aamuna, sanoi operaation varajohtaja, kontra-amiraali Anders Grenstad STT:n haastattelussa.

Kontra-amiraalin mukaan nyt kerättyjä tietoja analysoidaan ainakin kahden viikon ajan.

- 14 päivän päästä haluan nähdä jotain alustavaa ja päättää, menenkö puolustusvoimien komentajan puheille. Jos he (analyytikot) sanovat minulle viikon päästä, että tarvitsemme kolme viikkoa lisää aikaa, he saavat sen. Joten en halua sanoa jotain tiettyä aikaa.

Grenstadin mukaan Ruotsilla oli yhteistyötä monien valtioiden kanssa, vaikka itse operaatio toteutettiin kokonaan ruotsalaisvoimin. Hän ei kuitenkaan halunnut yksilöidä maita.

Etsinnät saaristossa lopetettiin tänään. Alueelle on jäänyt pieni määrä aluksia erikoistehtäviin. Grenstadin mukaan operaatio maksoi noin 20 miljoonaa kruunua (vajaat 2,2 miljoonaa euroa).

Venäjän puolustusvoimien edustaja Igor Konasjenkov kommentoi etsintöjä ja niiden päättymistä uutistoimisto Interfaxin mukaan "traagiseksi komediaksi".

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mutta oletteko panneet merkille kuinka pontevasti media yritti tunkea joka välissä venäläisten syyllisyyttä keskusteluihin. Ihan hävetti YLenkin uutisankkureitten toiminta. Sama koskee puolustusministeriä. Ei Ruotsi virallisestikkaan maininnut venäläisiä. Ukrainan tilanne vedettiin mukaan spekulaatioihin. Vielä senkin jälkeen, kun dosentti, maanpuolustuskorkeakoulun opettaja Visuri kertoi aikaisemmasta amerikkalaisten tunnustamasta suorittamastaan vakoilusta Ruotsin vesillä, urputtivat kotimaiset pienet ja isommatkin trollit venäläistä toimintaa. Virallisesti kukaan ei tiedä mitään, niin kuin Estoniankin tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymyksessä oli ihan selvästi UDO (unidentfied diving object). Ulkoavaruuden oloit ihan selvästi aikovat valoittaa maailman vesiteitse!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän siellä kulisseissa joku sopimus tehtiin. Tuolta alueelta ei sukellusvene voi poistua etteikö puollustusvoimat sitä huomaa. Lisäksi miksi yhtäkkiä kaikki kalusto vedetään pois? Tuntuu oudolta, kyllä sinne normaali tilanteessa jonkinlainen partio olis vielä jäännyt jos aluksesta ei mitään havaintoja ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, ei siellä mitään ollut. Pelkkä puolustusbudjetin keräyskampanjahan tämä kohu oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ryhävalas käväs jälleen ruottin puolel.Mut säikähti sitä meoosmist. Siit saatiin ny enemp juttuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama se on Suomessakin kun budjettia kasataan niin poliisit muistuttaa tärkeydestään pelottelemalla rikollisuuden kasvulla. Nyt kun se ei oikeasti ole kasvanut vaan vähentynyt niin pelotellaan että väkivalta raaistuu vaikka siitäkään ei ole mitään näyttöä kuin iltapäivälehtien isot revitykset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi. Mitä seuraavaksi jota voisi seurata. Oli kiva viikko vaikka loppu tuloksen arvasi.
Lisää samantapaisia aiheita odotellaan. Ukraina jo kyllästyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsissa on ollut hyvin paljon UFO-havaintoja. Erityisesti sodan jälkeen 1946 näitä nähtiin tämän tästä ja monet syöksyivät johonkin järveen. Erityisen vahva havainto Nammajauren järvellä 1980, jossa viimeksi etsinnät käynnistettiin EU:n tuella elokuussa 2014. Syyskuussa raportoitiin vielä jostain soikeasta möhkäleestä järven pohjassa mutta sittemmin on hiljaisuus vallinnut. Kun sukellusvenettä ei löytynyt, voitaneen voimat keskittää näiden uponneiden tunnistamattomien lentävien kappaleiden tutkintaan. Putinilla ei kuitenkaan vielä tuolloin liene ollut osuutta asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sukellusvene on niin arvokas saalis, että sitä kannattaa pyytää vaikkei saisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:11
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21:58
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21:56
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21:44
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera
20:50
Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"
19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
76
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
62
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
31
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
30
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image