Ulkomaat

Ruot­si­de­mok­raat­tien eu­ro­par­la­men­taa­rik­ko Peter Lundgren sai ah­dis­te­lusyyt­teen – myöntää rinnoista tarttumisen mutta kiistää häirinnän

Ruotsalainen europarlamentaarikko Peter Lundgren joutuu vastaamaan oikeudessa syytteeseen seksuaalisesta häirinnästä.
Ulkomaat 29.11.2019 14:50
Katja Ihatsu

Ruotsidemokraattien poliitikko kertoi Expressenille tarttuneensa puoluetoveriaan rinnoista hotellissa järjestetyssä puoluetapahtumassa.

Ruotsalaissyyttäjät ilmoittivat perjantaina, että ruotsidemokraattien europarlamentaarikkoa Peter Lundgrenia vastaan nostetaan syyte seksuaalisesta häirinnästä, kertoi Reuters. Poliisi teki Lundgrenista rikosilmoituksen toukokuussa, vaikka Lundgren ja epäilty naisuhri ilmoittivat sopineensa asiasta.

Syyttäjän mukaan epäilty rikos tapahtui puoluetapahtuman yhteydessä hotellihuoneessa maaliskuussa 2018 Tukholman liepeillä. Lundgren itse kertoi alun perin tapahtuneesta Expressen-lehdelle.

– Istuessamme siinä tartuin häntä todennäköisesti rinnoista. Olimme melko juovuksissa. Hän pani kädet pois, Lundgren kertoi lehdelle toukokuussa.

Epäilty uhri kuvasi tapahtunutta samassa haastattelussa "mahdottomaksi hyväksyä".

Lundgren kommentoi syytettä perjantaina sanomalla, että asiaa ei pitäisi käsitellä lakiteitse.

– Alusta asti minulle on ollut selvää, että tämä ei ole viranomaisasia. Olen yhä sitä mieltä. Väärinkäytöstä ei ole tapahtunut, hän sanoi Ruotsidemokraattien lähettämässä sähköpostissa.

Sopuvideo ei auttanut

Ruotsidemokraatit julkaisi toukokuussa videon, jossa Lundgren ja epäilty uhri keskustelevat tapahtuneesta ja sopivat asian. Puolueen puheenjohtaja Jimmy Åkesson sanoi tuolloin puolueen luottavan Lundgreniin.

Videolla Lundgren pyytää anteeksi ja myöntää käyttäytyneensä tökerösti, ja epäilty uhri sanoo ettei tee asiasta rikosilmoitusta. Seksuaalinen häirintä ei ole Ruotsissa asianomistajarikos.

– Meillä on ollut alusta asti hyvä keskustelu molempien osapuolien kanssa ja siksi asia oli mielestämme loppuunkäsitelty. Asian saamaan käänteen takia meidän täytyy seurata viranomaisprosessia, puolue tiedotti.

Maahanmuuttoa vastustava Ruotsidemokraatit on parlamentin kolmanneksi suurin puolue. Viime aikoina tehdyissä mielipidemittauksissa se on kirinyt kannatuksessaan ohi suurimmasta puolueesta eli sosiaalidemokraateista.

MAINOS

Kommentoi

Jos kaikki kännitoilailut vietäisiin raastupaan ja kansainväliseen mediajulkisuuteen, tuomioistuimet ja lehdistö eivät pystisi käsittelemään enää mitään muita asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image