Ulkomaat

Ruotsi yhä varma: vesillä oli syksyllä sukellusvene

KUVA: Ruotsin puolustusvoimat
Ulkomaat 14.4.2015 10:10 | Päivitetty 14.4.2015 10:38
STT,

Ruotsin puolustusvoimat on edelleen varma siitä, että maan vesialuetta loukkasi viime syksynä vieraan vallan sukellusvene. Puolustusvoimien mukaan johtopäätös on entisenlainen, vaikka yhdessä havainnossa olikin kyse tavallisesta aluksesta.

Virheelliseksi osoittautunut havainto tehtiin Lidingön saaren lähistöllä 31. lokakuuta. Se käynnisti laajan etsintäoperaation. Myös sitä ennen Ruotsin saaristossa oli etsitty viikon ajan sukellusvenettä.

Puolustusvoimien edustaja sanoo puolustusvoimien sivulla, että sukellusvene loukkasi Ruotsin aluetta muutamaa viikkoa ennen vääräksi osoittautunutta havaintoa.

Sukellusvenetutkimusten loppuraportti on määrä luovuttaa puolustusvoimien komentajalle myöhemmin tänä keväänä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tuskinpa ruotsalaiset ovat vieläkään koko totuutta kertoneet. Upottivat ryssän aluksen ja odottavat, milloin putteri tulee omiaan hakemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, konkreettisesti karillehan sen piti ajaakin, muutenhan Ruotsin puolustusvoimilla ei olisi mitään näyttöä mistään vielä tänäkään päivänä, vaikka silloinkin 'havaintoja' tehtiin päivittäin. Aika laitos se merivoimien laboratorio, kun eläköityneen meriupseerin, mahdollinen sukellusvene- näpäytyksestä ovat päätelleet sen mahdollisesti olevan venäläinen mahdollinen sukellusvene.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskinpa se Ruotsikaan kaikkea kertoo. Että kyllä s neukku kävi vierailulla. Perus-trollit ovat varmaankin toista mieltä??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa, mikä paranee, on Suomen eduskuntavaalien alusajan sekoilu. Kun meriupseeri ottaa valokuvan havainnostaan, hän ei tee sitä turhaan. Kun Merivoimien laboratorio omalla tekniikallaan tutkii sen kuvan, näkymä ei jää arvattavaksi. Kun Ruotisin iltapäivälehdet haluavat hauskuttaa kansalaisiaan, ne tekevät sen suomalaisiin uppoavalla tavalla. Joko ihan itsenäisesti tai sitten venäläisen trollin hyvälaatuisella avustuksella.

Olisi todella kiusallista, mikäli Venäjä jäisi konkreettisesti kiinni sukellusveneellään Ruotsin saaristossa. Kuten tapahtui Neuvostoliitolle. Ne jätkät eivät ilmeisesti koskaan opi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:47
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
22:41
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
22:07
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
22:01
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
21:53
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
20:37
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä
20:14
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
96
SDP nosti hurjasti kannatustaan ja on nyt Suomen suosituin puolue, kertoo Alman kysely – Perussuomalaiset menetti suosiotaan ja putosi kärkipaikalta
61
Korona pelastaa Oulun yliopiston – jälkihoito tulee yhteiskunnalle niin kalliiksi, että tällä vuosikymmenellä rakennetaan vain ihan välttämättömiä Lukijalta
38
Koronakuolemia tuli neljä lisää, menehtyneiden kokonaismäärä on Suomessa nyt 17 – Oulussa kaksi potilasta pääsi sairaalasta
33
Koronahelvetti – olen taistellut ”punaista paholaista” vastaan laskujeni mukaan noin kolme viikkoa Lukijalta
26
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
20
Yhdessä Euroopan maassa koronakriisin takia ei ole ryhdytty mihinkään varotoimiin – ”Parempi kuolla selkä suorana kuin elää polvillaan”
19
Kysyimme, leviääkö korona Oysin yhteispäivystyksessä – "Hyvin meille uskaltaa tulla"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on ohut lumipeite.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

31.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image