Ulkomaat

Ruotsi jatkaa etsintöjä - venäläinen tutkimusalus seilaa edestakaisin Itämerellä

Ulkomaat 22.10.2014 4:35 | Päivitetty 22.10.2014 16:48
STT,

Osa Tukholman saariston etsintäoperaatioon osallistuneista Ruotsin laivaston aluksista palaa satamaan huoltoa varten. Ruotsin puolustusvoimien mukaan operaatio kuitenkin jatkuu.

- Kyse ei ole operaation rajoittamisesta. Suoritamme tehtävän käytettävissä olevilla voimavaroilla, sanoi puolustusvoimien tiedottaja.

Alusten miehistöt pysyvät valmiudessa. Puolustusvoimat pitää edelleen todennäköisenä, että Tukholman saaristossa on meneillään vieraan vallan vedenalaista toimintaa.

- Olemme työskennelleet Tukholman saaristossa perjantai-iltapäivästä lähtien, yötä päivää. Tässä tarvitaan kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä ja kärsivällisyyttä, sanoi korvetti HMS Visbyn päällikkö Per Öhrstedt.

Puolustusvoimat ei vahvista, että eilisen jälkeen olisi saatu uusia havaintoja. Operaatioon osallistuu nyt noin 200 ihmistä.

Venäläinen tutkimusalus
Puolan tasolla

Venäläinen tutkimusalus Professor Logatshev on kääntynyt takaisin Tanskan vesiltä, kertoi Suomenlahden meripuolustusalueen komentaja, kommodori Markus Aarnio STT:lle.

- Alus on eteläisellä Itämerellä, kansainvälisillä vesillä, suurin piirtein Puolan, (Liettuan) Klaipedan tasolla. Se ei aja nyt mitään vakisuuntaa, vaan kääntyilee edestakaisin. En todellakaan tiedä, mistä on kysymys, Aarnio sanoi.

Professor Logatshev on erikoistunut vedenalaiseen etsintään ja merenpohjan kartoitukseen. Alus lähti Pietarista viikonloppuna.

Laiva ei kuitenkaan silloin suunnannut kohti Tukholman saaristoa, vaan ohitti Ruotsin ja jatkoi matkaansa kohti Tanskan salmia. Alus jäi sittenkin Gdanskin ja Kaliningradin edustalle, vaikka sen virallinen määränpää oli Las Palmas Kanariansaarilla. Expressen-lehti uutisoi laivan muuttuneesta suunnasta tänään.

Laiva lähti kohti Ruotsia sen jälkeen, kun mahdollisen sukellusveneen saattoalukseksi epäilty NS Concord -tankkeri lähti Tukholman edustalta kohti Venäjää. Meriliikennettä seuraavan MarineTraffic -nettipalvelun mukaan tankkeri oli varhain aamulla Suomenlahdella hieman Helsingin itäpuolella. Sen nopeus oli yli kymmenen solmua ja määränpää Primorskin eli Koiviston öljysatama Suomenlahden pohjukassa.

Sen sijaan Professor Logatshevista palveluun ei ole päivittynyt tietoja sunnuntain jälkeen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Seilaa edestakaisin ? No nehän kuuntelee selvästikin Juicen biisiä, "Kuin varpuset sateella tirskuttiin, pari tuntia Heinäpäässä, edestakaisin ".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän ois suomella hyvä tilaisuus tarjota apuja, hyvää harjoitusta..eikös meillä ole jonkunlaista puolustusyhteistyötä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä venäjän pojat pintaan tulee, koska loppuu polttoaine sukellusveneestä ja wc- paperi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Venäläinen tutkimusalus seilaa", eikös siellä seilaa myös suomalainen tutkimusalus, ja muutaman muunkin maan tutkimusaluksia ?
Se on sitä Suomen mediaa se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se on jo kaukana,eksynyt valas potkasi pyrstöllään ja evä kävi pinnassa.tästä alkoi ruotsalaisten sukellusvene etsinnät ja piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Armeija on tutkinut huipputehokkailla laitteilla 6 päivää eikä ole löytänyt mitään, mutta yleisövihjeitä on tullut parisataa. Jo on naurettavaa touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palmen murhaaja on löytymättä, eikä tuo ruotsin neitiarmeija löydä sitä U-venettäkään.
Googlen kaapeli kyllä kulkee niillä tienoin, sinne ne Putinin pojat kävi jotain asentaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sukellusveneet ovat lisääntyneet roimasti. Oulusskin on nähty sukellusvene Kuusisaaren edustalla, Pyykösjärvellä sekä Kuivasjärvellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Süddeutsche Zeitung uutisoi tänään tapahtumasta, joka sattui kesäkuussa: Manchesteriin laskeutumassa olleen liikennekoneen pilotit, muu miehistö ja muutama matkustajakin näkivät läheltä suhahtavan ohi lentävän miehen noin kilometrin korkeudessa. Kovin tarkkoja havaintoja ei oltu ehditty tehdä, mutta laskuvarjoa tai vastaavaa ei ollut.
Toinen käsi ei tiettävästi ollut eteen suunnattuna, joten teräsmies ei liene ollut kyseessä.
Vinkkinä suomalaiselle ja ruotsalaisellekin medialle: ilmeisesti se oli Putin, kuka muukaan??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän venäläisten on helppo seurata ruotsalaisten sotilsradioliikennettä ja taktiikkaa jopa ilman sukellusveneitä !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pitää todella ihmetellä miksi Puuttinin läheinen antaa tällaisia lausuntoja kuin oli tämän aamun uutisissa,jos asioissa ei ole mitään perää,niin antaa Ruotsalaisten huseerata rauhassa.Tulee toisaalta mieleen kuin vakuuteltiin Kekkosen aikana ystävyyttä,minun mielestä jos ollaan ystäviä se on itsestään selvää ilman hokemisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putin pelaa peliään niin kauan kuin rahaa riittää valtion kassassa. Venäläiset ekonomistit ovat jo varoittaneet maansa johtoa, että romahdus tulee tällä menolla ja äkkiä. Ulkomaiset investoinnit ovat loppu, pääomapako Venäjältä on 6-7 miljardia euroa kuukaudessa, energian (öljy - kaasu) hinta laskee ja mieletön sotavarustelu. Putin menee koreasti konkurssiin ja kansa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Professor Logatshev on valmistunut vuonna 1991 ja se liikennöi Venäjän lipun alla. Aluksen kotisatama on Pietarissa, joskin laivan omistaa amerikkalainen CGGE International"

lähde: is.fi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän niinkuin varkaan kanssa poliisi tekisi rikosselvitystä hyvässä yhteysymmärräyksessä? Tietenkin noilla minisukellusveneillä, joilla vakoillaan toisen alueilla ei voida käyttää virallisia sota-aluksia. Nehän paljastaisivat itsensä. Pitää käyttää "siviilikalustoa" samoin kuin poliisit liikennevalvonnassa. Paljon parempi tulos saadaan aikaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan alkaa mennä mielenkiintoiseksi peli Itä-merellä.. Venäläisten laiva Professor Logatshev oli menossa jo Kanarialle(virallisesti) -ja nyt sanotaan sen olleenkin Kalingradin edustalla "parkissa" -ja nyt olevan menossa jo kohti Tukholmaa(ei kylläkään näy nyt Marine Trafficissa?). No, hollantilainen Nato-alus HNLMS Evertsen -joka lähti jokunen päivä sitten Virosta -ajeli samaa väylää kuin venäläisten Professor Logatshev eli lähellä Suomenlahtea eli seuras kait venäläisten alusta samalla.. No, nyt tämä hollantilainen Nato-alus pyörii Puolan rannikolla.. Syy lienee se, että venäläisten "tutkimus-alus" Professor Logatshev jäikin Kalingradin alueelle, eikä jatkanutkaan Kanarialle, niinkuin oli suunnitelma..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä on kerrottu aluksen olevan menossa kohti Tukholmaa? Mielenkiintoiseksi on mennyt kun kaikesta haetaan merkityksiä osaamatta katsoa karttaa ilman maantiedon tajua. Ei taida sullakaan olla käsitystä, että Kaliningrad kuuluu Venäjälle eikä siis ole maankaatoihme jos venäläinen laiva siellä käy. Ja jos sieltä lähtee niin mihin mahtaa keula osoittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos se suunta olisi ollut vaikka se Las Palmas? Mutta ei taida sinne koskaan koppeutua??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HNLMS Evertsen taitaa paremminkin etsiä hollantilaista Bruinvis-sukellusvenettä, mikä oli osallistunut Naton yhteiseen merisotaharjoitukseen Virossa ja jonka nähtiin pariviikkoa sitten lähtevän kohti Ruotsia. Venäläisten Professor Logatshev seuraa HNLMS Evertsenin toimia, sillä sehän jäi jostakin syystä pyörimään Puolan rannikolla, joten olisikohan hollantilaisten Bruinvis-sukellusvene eksynyt Ruotsin saaristoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

41
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
37
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
26
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
14
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Suomalainen Hanna Jauhiainen halusi vastustaa ilmaston lämpenemistä – päätyi slovakialaiseen vankilaan ja paikallisiin uutisiin
8
Tulikorit ja -padat yleistyvät kotipihoilla, mutta mistä puut? Polttopuiden hinnoissa ja laadussa on isoja eroja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image